Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 24 wrz 2018, 07:18


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Post: piątek 28 kwie 2017, 10:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
Jeżeli po tygodniu przechowywania w Storage masz rozjechane pakiety to strasznie na nich oszczędzałeś przy zakupie...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 kwie 2017, 10:53 
Offline

Rejestracja: środa 13 kwie 2016, 10:22
Posty: 76
Lokalizacja: Rzeszów
Nigdzie nie napisalem ze mam rozjechane, mam Tatuu. Tylko pytam w moim poscie wyzej, nie stwierdzam....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 kwie 2017, 11:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 kwie 2015, 21:38
Posty: 321
Lokalizacja: Szczecin / Berlin
bartekr pisze:
Nigdzie nie napisalem ze mam rozjechane, mam Tatuu. Tylko pytam w moim poscie wyzej, nie stwierdzam....


Serio, komu by się chciało co tydzień ładować pakiet w Storage... nie warte zachodu i "potencjalnych" korzyści

_________________
https://quadmeup.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 kwie 2017, 11:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
No i odpowiedź "poniekąd" masz powyżej. Po tak krótkim czasie przechowywania problem rozjechanych cel nie powinien cię dotyczyć (do weryfikacji miernikiem oczywiście), szczególnie że używasz dobrych baterii a zatem nie ma potrzeby dokładania dodatkowego kroku jak ponowne podciąganie w trybie Storage przed rozpoczęciem właściwego ładowania.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 maja 2017, 14:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 sty 2017, 22:11
Posty: 69
Lokalizacja: Lublin
Chciałbym się dowiedzieć, jaki rodzaj bananów jest do ładowarki Imax b6... 3,5mm czy 4mm?

_________________
Poradnik Syma X8G aktualizowany 11 mar 2018, 20:54
Syma X8G Moje loty Syma X8G


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 maja 2017, 16:31 
Offline

Rejestracja: środa 13 kwie 2016, 10:22
Posty: 76
Lokalizacja: Rzeszów
lalu93, Chlopie, wpisujesz sobie w googlach imax i masz jak byk opisane https://abc-rc.pl/ladowarka-modelarska- ... ini-6a-60w


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 maja 2017, 03:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 sty 2017, 22:11
Posty: 69
Lokalizacja: Lublin
O. Patrzyłem na rc abc albo Google to nie było o wtyczkach, sprawdzałem specyfikacje to ogólnie co ta ładowarka potrafi, co model to inny opis,ale jest banan 4mm. Dzięki za pomoc.

_________________
Poradnik Syma X8G aktualizowany 11 mar 2018, 20:54
Syma X8G Moje loty Syma X8G


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 cze 2018, 14:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3369
Lokalizacja: Strefa G
Cześć,

jak długie mogą być przewody balansera ? Potrzebuję jakieś 30 cm, nie będzie problemu ?

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 cze 2018, 15:11 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 552
Lokalizacja: Kraków
Myślę ze bez problemu, ładowarki mają mały prąd balansowania, raczej nie więcej niż 1-2A. Sprawdź przy balansowaniu czy przewody się nie grzeją.

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 lip 2018, 18:20 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lis 2016, 17:14
Posty: 52
Lokalizacja: Kraków
Kable grzeją się nie od długości (o ile nie są zwinięte) a od grubości (a właściwie cienkości ;) ). Proporcjonalnie do długości rośnie opór, ale i powierzchnia, przez co temp. pozostanie taka sama.
Zwiększony opór może mieć wpływ tylko na pomiar napięcia podczas balansowania (gdy dana sekcja jest rozładowywana). Czy będzie to problemem to nie wiem, natomiast zawsze można dać grubszy kabelek, żeby problem rozwiązać. :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 lip 2018, 22:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 25 wrz 2012, 19:25
Posty: 1472
Lokalizacja: Podkarpackie
Tanner pisze:
Myślę ze bez problemu, ładowarki mają mały prąd balansowania, raczej nie więcej niż 1-2A.

A nawet dużo mniejszy. Z reguły są to prądy rzędu 200mA, lepsze ładowarki 500mA. 1A i więcej to rzadkość.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.