Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 lip 2018, 16:39


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 17 kwie 2018, 21:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 lut 2010, 12:42
Posty: 151
Lokalizacja: Szczecinek
Szukając przyczyn słabego zasięgu eleresa doszedłem do wniosku że wszystkie kłopoty zaczynają się po uruchomieniu nadajnika video eachine et600r moc 600mW, do nadajnika który umieściłem na ogonie zasilanie i wszystkie inne kable doprowadziłem zwykłym kablem czterożyłowym. Kamera, osd, i nadajnik zasilane są z osobnego pakietu cała instalacja wykonana według schematu z wątku o eleres'ie
viewtopic.php?f=4&t=19771
Możecie coś podpowiedzieć jak się pozbyć zakłóceń od nadajnika video, czy po prostu lepiej będzie poszukać nadajnika który tak nie sieje i czy macie jakieś sprawdzone typy nadajników na 5,8 ?

_________________
łukasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 maja 2018, 15:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 lut 2010, 12:42
Posty: 151
Lokalizacja: Szczecinek
Szukając rozwiązania problemów z zasięgiem wykonałem deskę testową

https://www.fotosik.pl/zdjecie/f2e87e381e7b812e
Jak widać całkowicie rozdzielona instalacja zasilająca, testowałem zasięg na eleres w trybie picopower z takimi wynikami:
1. Tylko podłączony eleres zasięg około 45-50 metrów
2. Eleres + nadajnik video 5,8 - zasięg spada do 23-24 metrów
3. Eleres + nadajnik video 1,2 - zasięg spada do 23-24 metrów
Czy u Was też tak spada zasięg eleresa po włączeniu nadajnika video?
Osobna sprawa to instalacja w modelu tu zasięg w trybie picopower mam przy włączonym nadajniku video 7-8 metrów, co mogę zrobić aby poprawić instalację ? pierścienie ferrytowe na kable od nadajnika video czy coś innego , na ile to że kable zasilające nadajnik video biegną przy eleres może mieć wpływ na jego pracę?

_________________
łukasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 maja 2018, 21:56 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 656
Lokalizacja: Łódź
Zacznij od zmiany anteny na foxie, one nie słyną z dobrego wykonania. Może jest po prostu taka kiepska. Pod osobnymi pakietami również są problemy z zasięgiem?

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.