Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 22 wrz 2018, 20:25


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
Post: sobota 20 sty 2018, 22:25 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 417
Lokalizacja: Kraków
Na wszystkie Twoje pytania znajdziesz odpowiedź w dokumentacji w zakładce CLI.
Tam wszystko sie ustawia: czas, kąt, wartość gazu.

Ps. Ja też latam w Bochni :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 20 sty 2018, 22:54 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 cze 2014, 20:29
Posty: 105
Lokalizacja: Bochnia
wiesiek_kr pisze:

Ps. Ja też latam w Bochni :)

Miło będzie się kiedyś spotkać i wspólnie polatać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 sty 2018, 14:49 
Online

Rejestracja: niedziela 10 sie 2014, 18:00
Posty: 36
Lokalizacja: Bochnia,Kartuzy
To jest nas trzech


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 lut 2018, 11:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 24 lut 2015, 13:23
Posty: 26
Lokalizacja: Kraków
jak ulotnie swojego bixlera z kfcf3 to tez sie wybiore pewnie w tamte rejony bo w moich okolicach ciężko znaleźć jakies sensowne miejsce do czegoś więcej niz 210 :)

_________________
Taranis Plus, Tarot 650 Sport, DJI E800, pixhawk z HK
Bixler 2, KFC32F3 Inav
GEPRC LX5, br2205, VTX FKK
HGLRC XJB
KingKong Tiny6
Frsky Horus X10


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 kwie 2018, 21:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 08 maja 2016, 20:24
Posty: 16
Lokalizacja: Żyrardów
Cześć,
Chciałbym podpiąć się pod wątek i podpytać o wychylenie serw w samolocie (skrzydełko) w trybie stabilizacji, nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi na mój pewnie błahy problem.
Do lotu w stabilizacji skonfigurowałem tryb "Horizon", wychylenie serw do zwrotu (roll) jest wystarczające, mogę przejąć stery, niestety zmiana wysokości (pitch) nie działa, przy maksymalnym wychyleniu drążków góra i dół serwa praktycznie nie reagują, co robię źle?
PIDy ustawione na default dla skrzydełka
Radek

_________________
----------------------
Funtic II FPV (umarł), YAK-3 ESA, dron95mm, eachine 250, Mini Talon, NPN Spitfire mkV, c-ray 180 wing, sonicmodell F1, Babyhawk-R


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 maja 2018, 08:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 881
Lokalizacja: Ruda Śląska
Hej,

Panowie, oświećcie mnie bo już nie mam pomysłów.

mam kfc32_inav z wbudowanym eleresem,
przy apce na ziemi mam eleres mod + BT podłączony do telefonu gdzie jest trackmyrc.
i telemetrii ciągle brak...
w konfiguratorze inav telemetria jest włączona, z apki do samolotu sygnał dochodzi bo mogę machać lotkami więc w te stronę komunikacja jest ok.
Samolot można uzbroić, jest fix 3d itp itd.

czy eleres mod musi być ustawiony w jakiś specjalny tryb? czy może w kfc32_inav trzeba coś magicznie przestawić żeby telemetria docierała?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 maja 2018, 09:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
A w CLI flage
Eleres_telemetry
Wlaczyles?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.