Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 26 paź 2020, 02:11

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1010 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 68  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: poniedziałek 18 sie 2014, 20:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1663
Lokalizacja: Lubienia
tez mam chęć na te akuski, ale obecnie nie ma panasaoników,

co myślicie albo czy macie jakieś doświadczenia z ogniwami LG LGDBMG11865 (LG ICR18650MG1),


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 18 sie 2014, 22:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2219
Lokalizacja: Warszawa
Trochę znajdziesz tutaj:
http://tayvoy.com/lg-lgdbmg11865/

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 sie 2014, 12:03 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 668
Lokalizacja: Łódź
Ja również się czaję by sobie parę kupić.
Zbig, pisałem chwile po tobie, przynajmniej sądząc po dacie wiadomości w wątku na tamtym forum i dla mnie już niestety zabrakło.

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 sie 2014, 12:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1663
Lokalizacja: Lubienia
kupiłem trochę tych LG zobaczymy czy coś są warte


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 sie 2014, 20:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2219
Lokalizacja: Warszawa
Znalazłem ich opis.
LG to ogniwa do napędu rowerów i elektronarzędzi. Pojemność 2850mAh, obciążalność 3,5C - 10 Amperów. Czyli praktycznie to samo co Panasoniki 2900.

Dziś na pakiecie z Panasoników 2900 (3S4P 11,6Ah) wylatałem 10 amperogodzin.
Lądowałem po 80 minutach, ESC już ograniczał prąd (napięcie spadało do 9V), ale wciąż pakiet oddawał 140W mocy (15A) - czyli circa dwa razy więcej niż potrzebuję do utrzymania poziomego lotu, lądowałem wciąż z zapasem energii w pakiecie. Dla mnie super.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 sie 2014, 20:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1663
Lokalizacja: Lubienia
fajnie ;-)
ja planuję pakiecik 3s7p :-D (taka waga mi potrzebna do wyważenia talona),
czyli będzie 19,95 Ah na pokładzie, zasięg energetyczny mojego latadła powinien wzrosnąć 2-krotnie,

jak dostanę i przetestuję napiszę jak się sprawują te ogniwa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 22 sie 2014, 21:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1663
Lokalizacja: Lubienia
mam i ja LG

Obrazek

Obrazek


złącze balansera robić ?? jakoś nie czuję tego przy 7p ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 22 sie 2014, 21:28 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1235
Lokalizacja: Kraków
Złącze balansera - koniecznie. Wystarczy jedno słabsze ogniwo i pozamiatane... :cry:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 22 sie 2014, 21:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9209
Lokalizacja: Bytom
pbrys pisze:
złącze balansera robić ?? jakoś nie czuję tego przy 7p ;-)
Ogniwa połączone równolegle same się zbalansują, więc wystarczy zwykłe wyprowadzenie 4 przewodów jak w każdym innym 3S.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 22 sie 2014, 21:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1663
Lokalizacja: Lubienia
kiepuri pisze:
Złącze balansera - koniecznie. Wystarczy jedno słabsze ogniwo i pozamiatane... :cry:


no właśnie niekoniecznie bo jedno z 7 połączonych równolegle to i tak lipa, to nie lipol 3s1p, gdzie balansujemy jedno fizyczne ogniwo, tu na "jedno ogniwo"/"celę" składa się 7 fizycznych ogniw połączonych rónolegle, to chyba balansowanie niewiele tu pomoże :?:

EDIT:

miś nie przeczytałem twojego postu, w takim razie złącze będzie - na pewno nie zaszkodzi ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 22 sie 2014, 21:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 sty 2012, 02:03
Posty: 1206
Lokalizacja: łęczyca
pbrys pisze:
fajnie
ja planuję pakiecik 3s7p (taka waga mi potrzebna do wyważenia talona),
czyli będzie 19,95 Ah na pokładzie, zasięg energetyczny mojego latadła powinien wzrosnąć 2-krotnie,
no no ostatnio tyle prądu miałem w skrzydle i 120 min lotu dało sie wycisnąć. Czekam z zaciekawieniem na wyniki testów...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 22 sie 2014, 22:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2805
Lokalizacja: Warszawa
Eldżiki idą i do mnie, ale będzie skromnie: 3s3p.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 23 sie 2014, 07:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1663
Lokalizacja: Lubienia
HIRO pisze:
pbrys pisze:
fajnie
ja planuję pakiecik 3s7p (taka waga mi potrzebna do wyważenia talona),
czyli będzie 19,95 Ah na pokładzie, zasięg energetyczny mojego latadła powinien wzrosnąć 2-krotnie,
no no ostatnio tyle prądu miałem w skrzydle i 120 min lotu dało sie wycisnąć. Czekam z zaciekawieniem na wyniki testów...


talon wyważa się bez problemu z 2 takimi pakietami - 40 Ah na pokładzie :shock: , ale waży wtedy 4,5 kg - nie latałem z takim obciążeniem ale chyba spróbuje :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 23 sie 2014, 12:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 17 gru 2012, 22:07
Posty: 653
Lokalizacja: łódzkie
pbrys pisze:
talon wyważa się bez problemu z 2 takimi pakietami - 40 Ah na pokładzie , ale waży wtedy 4,5 kg - nie latałem z takim obciążeniem ale chyba spróbuje


Gdybym miał tyle amperów w swoim Skywalkerze :shock: musiałbym zgłaszać loty na Okęciu..... ;-)
Też jestem ciekaw wyników... :roll:

_________________
Taranis 9XD, eLeRes, GS, OSD i AP by Zbig & Pitlab, FOX 800 1,2GHz, Talon.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 23 sie 2014, 17:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 sie 2010, 09:37
Posty: 1094
Lokalizacja: Starachowice
żeby takiego klocka wystartować trzeba niezłego kopa może pora katapultę zbudować z rurek za stodołą co ty na to ?

_________________
Pozdrawiam Piotr.
YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1010 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 68  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.