Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 24 wrz 2018, 07:20


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 24 lip 2015, 10:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1737
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
asmo71 pisze:
wgrałem już ze 100 razu ;) ciągle kwadraciki i za kolejnym razem lcd umarł zmieniałem już fusebity na zalecane przez autora softu dalej brak reakcji natomiast po wgraniu oryginalnego softu imaxa wszystko działa są dzwieki ale niestety nie lcd;/

A jak pozyskałeś wsad?

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 lip 2015, 11:12 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 wrz 2014, 09:19
Posty: 238
Lokalizacja: wrocław
A wiesz ze nie pamietam ? Ale wsad oryginalny jest ok bo na innej dziala


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 lip 2015, 11:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1737
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Bo ja tak miałem, gdy kopiowałem podgląd pliku hex do pliku lokalnego zamiast kliknąć na stronie prawym klawiszem myszy "Raw" i zapisać plik.

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 lip 2015, 11:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 wrz 2014, 09:19
Posty: 238
Lokalizacja: wrocław
To juz tez przerabialem finalnie lcd w ladowarce padl i lezy jako dawca :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 28 lip 2015, 12:02 
Offline

Rejestracja: sobota 14 cze 2014, 20:45
Posty: 42
Lokalizacja: Alwernia/Kraków
Dziękuje za poradnik!
Equlibrium 3.0 ma tą funkcje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 28 lip 2015, 12:26 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 19:21
Posty: 168
Lokalizacja: Chojnice
A czy ktoś z kolegów może mi łopatologicznie wytłumaczyć jak zabrać się za wgranie softu do ładowarki? Kupiłem sobie programator ISP ale ni jak nie wiem jak się mam za to zabrać. albo inaczej, może ktoś podjął by się nawet odpłatnie wgrania softu gdzie pójdzie dokonać kalibracji?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 sie 2015, 18:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 880
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Mam problem z ładowarką accucell 6. Naszło minie i zabrałem się za zmianę oprogramowania ładowarki, oprogramowanie stąd https://github.com/stawel/cheali-charger problem jest z wgraniem hexa, wyrzuca taki błąd http://www.imagic.pl/files/26625/1111.jpg wcześniej zgrałem oryginalny hex. z ładowarki ale go tez nie idzie wgrać, w czym może być problem? czym wgrywacie nowe oprogramowanie do ładowarki?

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 sie 2015, 19:55 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 wrz 2014, 09:19
Posty: 238
Lokalizacja: wrocław
Przestaw programator na slow i zobacz :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 sie 2015, 20:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 880
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Nie mam takiej opcji żeby przestawić

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 sie 2015, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 paź 2011, 10:43
Posty: 859
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
arek2081 pisze:
Nie mam takiej opcji żeby przestawić

Zobacz na fusebitach czy czasem procek nie jest zabezpieczony przed zapisem . Po błędzie widać że pierwszy bajt już mu nie pasi więc pewnie niczego nawet niewgrał

_________________
Legwan KFC32/OSD/eLeReS/GPS/MAG
Mini X KFC32/OSD/eLeReS/GPS/MAG
Race 250 KFC32F1/eLeReS
Chasser C1 KFC32FTB/eLeReS
Deproniaczek bez wspomagaczy FlySky
Align T-Rex450Plus FBL w remoncie
Motorówka patrolowa w suchym doku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 sie 2015, 21:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 880
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Ustawione jest tak http://www.imagic.pl/files/26625/./ladd.jpg ale nie wiem jak powinno być?

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 sie 2015, 21:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 paź 2011, 10:43
Posty: 859
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Fuse calibration B9B9B9BA , procek zablokowany jedynie wymiana procka bez tego nici z softu

_________________
Legwan KFC32/OSD/eLeReS/GPS/MAG
Mini X KFC32/OSD/eLeReS/GPS/MAG
Race 250 KFC32F1/eLeReS
Chasser C1 KFC32FTB/eLeReS
Deproniaczek bez wspomagaczy FlySky
Align T-Rex450Plus FBL w remoncie
Motorówka patrolowa w suchym doku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 sie 2015, 09:17 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 maja 2012, 21:07
Posty: 317
Lokalizacja: GWE
Próbowałem wgrać firmware cheali, odczytałem flasz i eeprom, zapisałem.
Otworzyłem ostatni hex i wgrałem. Podczas weryfikacji pojawił się błąd. Odłączyłem zasilanie, podłączyłem na nowo i już nic nie mogę zrobić. Na wyświetlaczu mam rząd kwadracików. AVR wyświetla mi taki błąd:Obrazek
Co teraz zrobić?

Ładowarka imaxb6 oryginał

_________________
Instalacja fotowoltaiczna on-grid 2,2kW
http://www.pvmonitor.pl/user.php?idinst=27


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 sie 2015, 09:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 paź 2011, 10:43
Posty: 859
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Nie łączy się z prockiem sprawdź połączenia zasilanie jak nasz możliwość spróbuj wgrać w trybie powolnym

_________________
Legwan KFC32/OSD/eLeReS/GPS/MAG
Mini X KFC32/OSD/eLeReS/GPS/MAG
Race 250 KFC32F1/eLeReS
Chasser C1 KFC32FTB/eLeReS
Deproniaczek bez wspomagaczy FlySky
Align T-Rex450Plus FBL w remoncie
Motorówka patrolowa w suchym doku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 sie 2015, 09:27 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 maja 2012, 21:07
Posty: 317
Lokalizacja: GWE
Za pierwszym razem połączył się dobrze, po błędnej weryfikacji nie łączy się, połączeń nie zmieniałem.

_________________
Instalacja fotowoltaiczna on-grid 2,2kW
http://www.pvmonitor.pl/user.php?idinst=27


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.