Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 lip 2018, 16:43


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: niedziela 18 maja 2014, 18:19 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 paź 2011, 22:02
Posty: 1823
Lokalizacja: Malbork
U mnie było tak: SCK MISO MOSI RESET GND V+

_________________
Nie mam ogniw a zgrzewarka w przerwanym procesie modernizacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 maja 2014, 20:19 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 21 kwie 2014, 21:51
Posty: 2
Lokalizacja: Police
Tak z ciekawości pytanie do posiadaczy Redox Alpha2.
Czy podczas ładowania całkowite napięcie na wyświetlaczu też wynosiło o 0.2-0.3v więcej niż w rzeczywistości. Czy wasza też często balansowała do 4.24v z różnicą między ogniwami o 0.03V? I czy tryb storage robi to co powinien?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 maja 2014, 22:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1088
Lokalizacja: Poznań
Lee pisze:
U mnie było tak: SCK MISO MOSI RESET GND V+


Hmmm...czyli miałeś 6 pinów, a u mnie jest 5 :(
No nie będę kombinował zatem bo mogę przekombinowac.

prykpryk pisze:
Tak z ciekawości pytanie do posiadaczy Redox Alpha2.
Czy podczas ładowania całkowite napięcie na wyświetlaczu też wynosiło o 0.2-0.3v więcej niż w rzeczywistości. Czy wasza też często balansowała do 4.24v z różnicą między ogniwami o 0.03V? I czy tryb storage robi to co powinien?


U mnie wynosi 0.1-0.2V MNIEJ niż w rzeczywistości.
Przy balansowaniu podczas ładowania zdarza jej się dawać różnicę właśnie nawet do 0,3V między celami, a ładując ten sam pakiet Accucell 6 mam stale około 0,1V różnicy między celami.
Storage działa ok czyli rozładowuje w miarę róno kończąc na napięciu składowania coś koło 11,6V
Największe rozjazdy ma przy ładowaniu żelków na programie Pb - bo nie dość że wyświetla 15,3V nawet to skacze podczas ładowania napięcie - na Accucellu tak nie mam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 maja 2014, 22:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 00:32
Posty: 2718
Lokalizacja: Poznań/Kalisz
Proszę bardzo:
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 maja 2014, 22:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1088
Lokalizacja: Poznań
shaggee pisze:
Proszę bardzo:
Obrazek


Ale u mnie jest 5 pinów - dałem wcześniej w postach zdjęcie takie:

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 maja 2014, 22:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 00:32
Posty: 2718
Lokalizacja: Poznań/Kalisz
Mi to wygląda na to samo tylko brak VCC. Miernik w dłoń i sprawdź


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 maja 2014, 23:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1088
Lokalizacja: Poznań
OK, a jak się okaże nie ma Vcc to muszę znaleźć gdzie je i z programatora podać tak?
Pewnie kynarkiem Vcc bezpośrednio w proca a wtedy będę niestety musiał odlutować wyświetlacz (bo wlutowali go na goldpiny nie rozłaczane gniazdo/szpilka tylko po chamsku na długie szpilki z dwóch stron zalutowane do płytek).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 maja 2014, 23:21 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 23:46
Posty: 28
Lokalizacja: warszawa
mi to raczej wygląda na jakiś koln ARMowy (tam jest czasem 5 pinów)

https://groups.google.com/d/msg/cheali- ... vPgcQcelYJ
(zdjęcie trochę niżej)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 19 maja 2014, 08:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1088
Lokalizacja: Poznań
No dokładnie tak to wygląda :(
No nic, będzie do ładowania wstępnie żelków w bazie i małych lipoli do video.
Jaka cena, taka ładowarka :)
W końcu prawdziwy Polak kupuje 2 razy: najpierw tanio, a potem dobrze ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 20 maja 2014, 18:44 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 paź 2011, 22:02
Posty: 1823
Lokalizacja: Malbork
FlyHigh pisze:
No dokładnie tak to wygląda :(

Czyli masz ARM'a?

_________________
Nie mam ogniw a zgrzewarka w przerwanym procesie modernizacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 20 maja 2014, 20:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 09 sty 2012, 22:28
Posty: 1088
Lokalizacja: Poznań
Płytka wygląda dokładnie jak ta z procem ARM. Samego procka nie widzę od góry czyli oznaczeń ale mogę policzyć ilość nóg jeżeli mają inną niż Atmega to tylko potwierdzi że to ARM.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 26 cze 2015, 02:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 paź 2011, 10:43
Posty: 851
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
pojawił się nowy sofcik do ładowarek polecam ;-)

zmienił się wygląd ekranów poprawione niedociągnięcia i doszło kilka nowych wartości wyświetlanych jak moc W i aładowane Wh

_________________
Mini X KFC32 + KFCOSD + eLeReS + GPS + MAG + Gimbal ,
Patyczak 1000 + FY30A + IA6B(batmod) + PZ4020 + TS353
Twin 1600 , Kombat 1100


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 01 lip 2015, 15:46 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 wrz 2014, 09:19
Posty: 238
Lokalizacja: wrocław
wgrałem ten sofcik i niestety same kwadraciki na ekranie nic więcej :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 lip 2015, 14:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 paź 2011, 10:43
Posty: 851
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Wgraj jeszcze raz mi też za pierwszym razem nie wgrał się i niewiem dlaczego

_________________
Mini X KFC32 + KFCOSD + eLeReS + GPS + MAG + Gimbal ,
Patyczak 1000 + FY30A + IA6B(batmod) + PZ4020 + TS353
Twin 1600 , Kombat 1100


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 lip 2015, 16:35 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 wrz 2014, 09:19
Posty: 238
Lokalizacja: wrocław
wgrałem już ze 100 razu ;) ciągle kwadraciki i za kolejnym razem lcd umarł zmieniałem już fusebity na zalecane przez autora softu dalej brak reakcji natomiast po wgraniu oryginalnego softu imaxa wszystko działa są dzwieki ale niestety nie lcd;/ chyba ładowarka zostaje na częsci mam jeszcze jedną ale nie chce jej uwalic.... jak tamtą bo są identyczne z tym że ta druga ładuje cele do 4.205 wiec w miarę dokładnie natomiast ta pierwsza nie dobijała cel i ładowała do 4.10 /4.17


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.