Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 28 lut 2017, 04:17


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: wtorek 19 lis 2013, 19:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 sty 2012, 02:03
Posty: 1187
Lokalizacja: łęczyca
Cytuj:
A tak przy okazji to może macie pomysł jak zabezpieczyć połączenia (gniazda i wtyki), może hot glutem te których raczej nie rozłączam?
najlepsze zabezpieczenie- wyeleminować :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 lis 2013, 19:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 wrz 2013, 19:12
Posty: 477
Lokalizacja: Warszawa
Nie wszystkie się da niestety.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 lis 2013, 19:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 sty 2012, 02:03
Posty: 1187
Lokalizacja: łęczyca
laciaty pisze:
Nie wszystkie się da niestety.
ale te najważniejsze tzn. nadajnik, kamera wręcz się powinno


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 lis 2013, 20:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 wrz 2013, 19:12
Posty: 477
Lokalizacja: Warszawa
masz na myśli zastąpienie wtyków lutowaniem kabli bezpośrednio do odbiornika rc, nadajnika video i kamery?

_________________
eLeReS MOD, Penguin FPV, Beta, X525, Pilatus PC-6 MPX, SkyEye FPV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 lis 2013, 20:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 sty 2012, 02:03
Posty: 1187
Lokalizacja: łęczyca
może według wżności (w szczególności jeśli kamerka ma się obracać)
1 kamerka
2 nadajnik av
3 reszta jeśli jest taka możliwość


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 lis 2013, 11:09 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 25 lis 2013, 20:08
Posty: 6
Lokalizacja: błonie
jestem ciekawy jak bedzie to wygladać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 lis 2013, 14:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 26 maja 2010, 21:40
Posty: 2434
Lokalizacja: Poznań
To nie ma wyglądać tylko działać bezawaryjnie :-)

_________________
...i tak nie skończysz na jednym ani na dwóch :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 17 gru 2013, 20:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 gru 2012, 15:49
Posty: 353
Lokalizacja: Kraków
Dlaczego nie warto latać w chmurze :)

Wybrałem się na Turbacz z quadrocopterem w nadziei, że będzie się dało polatać ze szczytu ale niestety nic z tego nie wyszło. Wszystko w chmurze tak, że widoczność spadała momentami do kilkudziesięciu metrów. Skoro już tyle się namęczyłem żeby wynieść wszystkie graty na górę to polatam chociaż koło nogi. Po 3 minutach lotu zaczął wydawać dziwne dźwięki i mimo pełnej mocy ledwo trzymał się w powietrzu. Oto co zobaczyłem po lądowaniu. Jeszcze chwilę dłużej i pewnie by spadł :)

Obrazek Obrazek Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 17 gru 2013, 21:02 
Brak systemu antyoblodzeniowego, albo Wychlałeś spirytus z niego i nie zadziałał :mrgreen:


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 17 gru 2013, 21:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 19 mar 2013, 13:56
Posty: 1057
Lokalizacja: Świętokrzyskie
ziele to samo miałem rok temu w zimę i to nie była chmura tylko gęsta mgła koło nogi i minusowa temperatura. Po minucie już wiedziałem że nie ma co ryzykować. Jak siadłem to na śmigłach zobaczyłem lód.

_________________
Ukończył Szkołę Latania San Andreas


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 18 gru 2013, 18:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 09 kwie 2010, 21:42
Posty: 377
Lokalizacja: Gdynia
Założyć jakieś miękkie elastyczne śmigła i po problemie, spirytuś może być na rozgrzewkę dla operatora.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 30 maja 2014, 08:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 16 kwie 2014, 17:47
Posty: 290
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Czyli w chmurach lepiej nie ryzykować...zwłaszcza jak jest zimno... A jak to jest z wiatrem i hexacopterem, kiedy można bezpiecznie latać? Jaki wiatr wytrzyma przecietna hexa?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 30 maja 2014, 10:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1227
Lokalizacja: Kraków
Nie ma takiego pojęcia jak przeciętna HEXA. Wszystko zależy od silników, masy i wielu innych czynników. Na pewno bezpieczniej samolotem latać we chmurach i raczej kopterami mało kto przebija się przez "watę".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 15 cze 2014, 18:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 kwie 2012, 14:06
Posty: 68
Lokalizacja: Września
A jak wygląda sprawa skraplania na elektronice ?

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 15 cze 2014, 20:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1433
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Próbowałem dzisiaj przebić się przez chmury. Zaczęły się na 350m a przerzedzały dopiero na 1000m. Zrezygnowałem z dalszej walki i wróciłem polatać poniżej chmur.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.