Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 21 lut 2017, 22:03


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 22:16 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 gru 2011, 18:42
Posty: 145
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
No masz nerwy. Z tak fiksujacym fixem nad chmury.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 22:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 wrz 2013, 19:12
Posty: 477
Lokalizacja: Warszawa
Właśnie nie wiem co się dzieje z tym FIXem :cry:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 22:27 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 gru 2011, 18:42
Posty: 145
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Na filmie nie widać startu. Startowałeś z brakiem fixa? Jeżeli tak to chm... Ten ... Tego... Fix to podstawa. Nr 1 na check liscie. Ja bym nie poleciał, bo jak wrocić, jak znaleść model - jak gdzieś spadnie itd, itp. Może kabelek łączący gps z kanapką ap/osd nie kontakci ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 22:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 wrz 2013, 19:12
Posty: 477
Lokalizacja: Warszawa
Na ziemi Fix oczywiście był. kabelek sprawdziałem i wydaje się być wporządku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 22:36 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 gru 2011, 18:42
Posty: 145
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Widać jak ilośc satelitów Ci skacze. A spróbuj zmienić miejsce dla odbiornika gps. Odsunąć go od nadajnika. Ja np mam w skrzydle i jest ok. Zwykle 10-12 satelitów łapie bez problemu. Albo zmienić gps na glonass ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 22:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 wrz 2013, 19:12
Posty: 477
Lokalizacja: Warszawa
odbiornik rc jest na ogonie a gps na dziobie więc dalej się nie da :)

Jutro zrobie jeszcze testy może coś w powietrzu wisiało.
Jak będzie tak samo to wymienie GPS z kabelkiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 22:44 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 gru 2011, 18:42
Posty: 145
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
laciaty pisze:
odbiornik rc jest na ogonie a gps na dziobie więc dalej się nie da :)

A nadajnik Video ? To on może zakłócać/zatykać gps jak jest za blisko.


Ostatnio zmieniony niedziela 10 lis 2013, 22:44 przez Agatom, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 22:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 12 maja 2012, 23:28
Posty: 1120
Lokalizacja: z krainy wiatrow
laciaty pisze:
odbiornik rc jest na ogonie a gps na dziobie więc dalej się nie da :)


...chodzi o odsuniecie od nadajnika video a nie od odbiornika RC ktory nie zakloca.
.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 22:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 wrz 2013, 19:12
Posty: 477
Lokalizacja: Warszawa
nadajnik wideo jest też dosyć daleko ok 12-15cm. od GPS
Chyba, że to za blisko?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 22:59 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 gru 2011, 18:42
Posty: 145
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
laciaty pisze:
nadajnik wideo jest też dosyć daleko ok 12-15cm. od GPS
Chyba, że to za blisko?


To chyba mamy problem rozwiązany. To wg mnie za blisko.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 23:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1226
Lokalizacja: Kraków
Cytuj:
Chyba, że to za blisko?


Moim zdaniem za blisko... :mrgreen:

Ja mam GPS'a 80cm od wszelkich zakłócaczy :D

Wywal go na skrzydło :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 10 lis 2013, 23:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 wrz 2013, 19:12
Posty: 477
Lokalizacja: Warszawa
Jak jutro będzie tak samo to powędruje na skrzydełko.
Jak to nie pomoże to chyba nie będę miał wyboru i go wymienie.

_________________
eLeReS MOD, Penguin FPV, Beta, X525, Pilatus PC-6 MPX, SkyEye FPV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 11 lis 2013, 08:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1431
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=16687
Nagranie z drugiego lotu, Słońce jest już wyżej, a ja już na więcej sobie pozwalam.
Praktycznie przez całe nagranie na środku obiektywu utrzymuje się kropla wody.
Mimo tego że kamerka była obracana na boki nie zwiało jej. Może przy większej prędkości
Lądowanie ponownie w trudnych warunkach ze słabą widocznością. A model cały mokry.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 lis 2013, 18:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 14 sie 2012, 22:53
Posty: 60
Lokalizacja: Warszawa
Co myślicie o zabezpieczeniu kamery i GPS'a (pitlab) lakierem uretanowym?
Słyszałem, że nadaje się do zabezpieczania elektroniki przed wilgocią.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 lis 2013, 18:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 wrz 2013, 19:12
Posty: 477
Lokalizacja: Warszawa
Kupiłem dzisiaj plastic 70 mam nadzieje, że zabezpieczy elektronike prawidłowo.
A tak przy okazji to może macie pomysł jak zabezpieczyć połączenia (gniazda i wtyki), może hot glutem te których raczej nie rozłączam?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: misiekkk i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.