Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 21 wrz 2019, 15:01

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: wtorek 25 cze 2013, 15:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16404
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Nie odwracaj kota ogonem.
W/g mnie(i wielu publikacji) , tak jak napisałem - najcieńsze 1mm goldy przenoszą spokojnie 5A.
I zmień proszę trochę ton wypowiedzi. Dyskutujemy na pewnym poziomie. Widzę że uraziło Cię bardzo to że odniosłem się nieprzychylnie do Twojego patentu z XT60. zdystansuj się proszę a nie strzykaj jadem.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 25 cze 2013, 16:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1957
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
byqq pisze:


XT60 spasowane są dość ciasno i wchodzą i wychodzą z dużymi oporami.
Ciekawe kiedy płytkę połamiesz pod tym gniazdem...

Jakie spadki napięć udało Ci się zmierzyć na fabrycznych przewodach ?

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 27 cze 2013, 20:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 wrz 2012, 22:38
Posty: 246
Lokalizacja: Wrocław
jelcyn pisze:
byqq pisze:
Nie grzeje Wam się wtyczka zasilająca podczas ładowania?


Nie, bo nie istnieje :-)
.


I to jest najlepsze rozwiązanie w tej ładowarce. Przy 5A i 14V z zasilacza miałem przez to kretyńskie gniazdko ledwo 10V na ładowarce, łącznie z wyłączaniem ładowarki z powodu za małego napięcia.
Na szczęście po kilku takich 'ładowaniach' gniazdo się w końcu stopiło, więc je wywaliłem i wlutowałem przewody bezpośrednio ze złączką T (teraz pewnie bym wsadził XT-60).
Od tego czasu koniec z wyłaczaniem się ładowarki, problemami z grzaniem się, spadkiem napięcia lub niestykaniem gniazda (to też się zdarzało)..

Te złączą, które tam zastosowano są do max. 4A, a w chińskim wykonaniu pewnie i mniej, więc raczej nie dziwne, że takie szopki z nim się dzieją.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 cze 2019, 19:09 
Offline

Rejestracja: piątek 17 lis 2017, 09:33
Posty: 102
Lokalizacja: Jawor
Potrzebuję opinii kogoś kumatego,
czy jest mozliwe że LM 35DZ ma odwróconą polaryzację. Kupiłem na banggood 3y sztuki, przed podłaczeniem sprawdziłem jak to wygląda na ładowarce charsoona 300w i Imax'a. GND jest na dole, w Imax też.
Podłaczyłem tak jak podaje karta katalogowa od lewej mamy +VS, Vout, GND i wpiąłem GND do GND od dołu, środek do Vout, góra VS do 5V (z hakiem które wychodzi).
Ładowarka wtedy nic nie widzi;/ 0 st.
Zaryzykowałem i odwróciłem wtykę, pokazało 16 st i stoi jak drut przy nagrzewaniu dmuchawą.
O co kaman? Czy trzeba jeszcze jakieś rezystory wrzucać i robić układ?
Proszę o pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 cze 2019, 22:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7509
Lokalizacja: Polska
GND w gniezdzie jest w przy wycieciu (zreszta latwo o sprawdzic miernikiem), Vout w srodku. Przelaczyles funkcje gniazda z USB na TEMP?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 cze 2019, 00:06 
Offline

Rejestracja: piątek 17 lis 2017, 09:33
Posty: 102
Lokalizacja: Jawor
Ano łatwo, miernik pokaże albo na plus albo na minus wartość napięcia. I tu i tu znalazłem GND, i zastosowałem się do instrukcji. Efekt 0st.
jak zrobiłem na odwrót podłaczenie charsoon pokazał mi ext temp 16. podobnie będzie z imax.
Ale wówczas zero reakcji na zmiany temp. na charson nie trzeba, on ma osobny serial port (USB) nie korzysta zamiennie z portu czujnika tak jak Imax b6


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 cze 2019, 00:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7509
Lokalizacja: Polska
krzyszo pisze:
na charson nie trzeba, on ma osobny serial port (USB) nie korzysta zamiennie z portu czujnika tak jak Imax b6

To jaka Ty masz w koncu ladowarke bo odkopales watek o accucellu, a opowiadasz o jakichs charsonach...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 cze 2019, 08:39 
Offline

Rejestracja: piątek 17 lis 2017, 09:33
Posty: 102
Lokalizacja: Jawor
IMAX b6 i charsoon które tak samo jak accucell (z tego co czytam) mają rozłożone piny.
Dlatego dopiąłem się do tematu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.