Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 29 lis 2020, 21:04

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 30 paź 2020, 19:11 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 658
Lokalizacja: Kielce
Witam Dość długo mnie nie bylo i wypadłem z obiegu co gdize i jak ostatnio kupilem gotowe modele
I poszukuje pomocy troche oczywoscie Odplatnie
Mam
Ap+osd PITLAB
nadajnik odbiornik Rmilec
Aparatura graupner ale strasznie stara (ale dizałała)
Zestaw byl nie uzywany od 3lat byla stara wersja oprogrowania AP 2.13 wgrałem 2.71b i niestety całość straciła połączenie i potrzebuje pomocy w przywruceniu tego do żywych
Jeśli ktoś ma wiedzę prosze o pomoc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 lis 2020, 21:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 17 lut 2012, 17:48
Posty: 446
Lokalizacja: Gdańsk
Czy ustawione masz te same kanały sterujące w osd w aparaturze i w menadżerze AP?
ja mam ustawione wywoływanie menu i sterowanie nim na potencjometrze wszystko masz w instrukcji użytkownika OSD strona 33.
Menu może być sterowane za pomocą trzypozycyjnego przełącznika w
aparaturze RC:
 Pozycja „minimum” – czas impulsu PPM poniżej 1250 ms
 Pozycja „neutralna” - czas impulsu PPM w zakresie 1250-1750 ms
 Pozycja „maksimum” - czas impulsu PPM powyżej 1750 ms
Jak będziesz miał nadal problem z ustawieniem daj znać podeśle zdjęcia jak mam to na apce ustawione.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 lis 2020, 21:34 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 658
Lokalizacja: Kielce
Czytałem instrukcjie lecz niestey nie mogę jakoś tego ogarnąć ustawiłem juz wszstjo lecz nie ustawiłem tylko zmiany ekranow osd i zmiany parametrow przełącznik 3 pozycyjny mam ustawiny


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 lis 2020, 21:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 17 lut 2012, 17:48
Posty: 446
Lokalizacja: Gdańsk
Ustaw sobie tak jak ja mam na 11kanale będziesz miał wtedy sterowanie osd na skrajnym lewym potencjometrze Obrazek
czyli ustawiasz sobie dla kanału który masz przypisany w menadżerze AP i aparatury: 100P3 sterowanie potencjometrem wymaga trochę wprawy ale jak ogarniesz to śmiga.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 lis 2020, 21:59 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 658
Lokalizacja: Kielce
No wlansie caly problem w tym ze mam w rmilcu tylko 8kabałów powinno byc10 ale cos nie działa kurde 3 lata temu się tym bawiłem i nie było problemów a człowiek zapomniał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 lis 2020, 22:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 17 lut 2012, 17:48
Posty: 446
Lokalizacja: Gdańsk
Nie ma problemu ustaw sobie sterowanie osd w menageże PiT LaB na którym chcesz czy korzystasz aktualnie ze wszystkich? i w tym problem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 lis 2020, 22:07 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 658
Lokalizacja: Kielce
Mam wolny kanałów 5 pod to i musze to ustawić na jednym kanale sterownaie OSD
6 mam pod AP zrobiony


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 lis 2020, 22:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 17 lut 2012, 17:48
Posty: 446
Lokalizacja: Gdańsk
KamilCK pisze:
Mam wolny kanałów 5 pod to i musze to ustawić na jednym kanale sterownaie OSD
6 mam pod AP zrobiony

ustaw w menadżerze sterowanie OSD "RC Chanel 5" i mixer w apce "CH5 100P3" powinno gadać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.