Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 11 gru 2017, 22:02


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 200  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 08 maja 2017, 06:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2072
Lokalizacja: Warszawa
Tak. mechaniczne wypoziomowanie a potem drobne korekty w menu OSD.
Jak masz telewizor z wejściem AV (chinch/RCA lub eurozłącze) to możesz podłączyć tam wyjście video z OSD.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 maja 2017, 10:11 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 kwie 2017, 10:04
Posty: 4
Lokalizacja: Pabianice
Zbig pisze:
Tak. mechaniczne wypoziomowanie a potem drobne korekty w menu OSD.
Jak masz telewizor z wejściem AV (chinch/RCA lub eurozłącze) to możesz podłączyć tam wyjście video z OSD.

Dziękuję za wyjaśnienie na tym etapie zakończę marudzenie.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 maja 2017, 21:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 837
Lokalizacja: Legnica
Dzisiaj moje AP zaczęło trochę świrować. Proszę bardzo filmik:


Zaczęło robić kręgi, bez obniżania wysokości. Nie było problemów z Linkiem, ani jak widać nie zmienił się tryb lotu. Jakieś pomysły? ;p potem się nie powtórzyło do końca lotu. Zdziwiony tym nie pomyślałem żeby zostawić i zobaczyć co będzie dalej.

BTW. gdzie się zmienia strefę czasową? Dopiero dzisiaj zauważyłem że OSD złą godzinę podaje..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 maja 2017, 21:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 sty 2014, 20:49
Posty: 202
Lokalizacja: Koszalin
Baqsthc pisze:
Zaczęło robić kręgi, bez obniżania wysokości. Nie było problemów z Linkiem, ani jak widać nie zmienił się tryb lotu. Jakieś pomysły?


Tak. Zdaje się po pięciu kilometrach w trybie HOLD autopilot zaczyna robić kręgi.

Baqsthc pisze:
BTW. gdzie się zmienia strefę czasową? Dopiero dzisiaj zauważyłem że OSD złą godzinę podaje..


Korekcję UTC zmienisz w MENU.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 maja 2017, 19:41 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3218
Lokalizacja: Strefa G
Szeri ma rację, autopilota w trybie hold po 5 km zaczyna kręcić kółka.

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 maja 2017, 21:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 837
Lokalizacja: Legnica
Teraz już wiem :) ale pewnie nie prędko znów będę leciał na hold 5km. Z tą korekcją czasu. Nie szukałem tam wcześniej tego.. Myślałem że tam jest tylko ustawianie baudrate. Czasami ciężko coś znaleźć w menu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 maja 2017, 21:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 sty 2014, 20:49
Posty: 202
Lokalizacja: Koszalin
Baqsthc pisze:
Teraz już wiem :) ale pewnie nie prędko znów będę leciał na hold 5km. Z tą korekcją czasu. Nie szukałem tam wcześniej tego.. Myślałem że tam jest tylko ustawianie baudrate. Czasami ciężko coś znaleźć w menu


Nie mam obecnie płytki pod ręką, ale zwróć uwagę, że menu aktywowane z aparatury różni się nieco od menu wybieranego za pomocą dołączonej klawiatury ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 maja 2017, 23:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 837
Lokalizacja: Legnica
Tyle to wiem. Ale ogólnie nie szukał bym tam tego.. A swoją drogą... Baudrate można zmienić z poziomu aparatury.. Chyba trzeba by to zmienić..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 08:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2072
Lokalizacja: Warszawa
trzeba zrozumieć pokrętną logikę developera:
data i czas pobierana jest z GPS-a, więc logiczne jest, że korekta czasu jest również w menu GPS...

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 08:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 837
Lokalizacja: Legnica
Ok ok [OK HAND SIGN] już się nie czepiam :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 21:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 paź 2010, 05:45
Posty: 85
Lokalizacja: Pszów
Co się stanie jak do płytki osd zamiast zasilania 12V podłączę 16,8V?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 22:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2072
Lokalizacja: Warszawa
Zalecam stabilizator (może być impulsowy step down) 12V. OSD powinno to przeżyć, ale będzie zdecydowanie mocniej się grzać (ma liniowy stabilizator).
Poza tym pewnie ani kamera, ani nadajnik video tego nie przeżyją...

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 22:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 837
Lokalizacja: Legnica
Skoro już o tym mowa. Czy używając step-downa na zasilaniu OSD należało by go jeszcze jakoś filtrować?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 maja 2017, 06:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 kwie 2012, 06:47
Posty: 256
Lokalizacja: Szczecin
MrFugazi pisze:
Co się stanie jak do płytki osd zamiast zasilania 12V podłączę 16,8V?

Bezpośrednio z lipola 3s działa najlepiej - osobny lipol do avioniki i osobnu do napędu spięte masą to sprawdzone i chyba najpewniejsze zasilanie całości. BEC jest niepotrzebny i tylko jest źródłem zakłóceń.

Jak już koniecznie chcesz mieć tylko baterie 4S to zrób sobie wtyczkę na złącze serwisowe i wyprowadź te 12 V. Niby 3 cele będą mocniej obciążone ale napęd to i tak wyrówna.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 maja 2017, 09:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2072
Lokalizacja: Warszawa
Wszystko zależy od klasy stabilizatora. Wiele osób używa impulsowych z powodzeniem bez dodatkowej filtracji.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 200  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.