Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 28 lut 2017, 04:15


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2864 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 07 wrz 2016, 16:11 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 616
Lokalizacja: Kielce
Włącz mixer gaz i wysokosc dobrze wytrzymuje i zapisz trymy i horyzont i musi być dobrze
PS. Nie wspomnę o poprawnym wyważeniu modelu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 wrz 2016, 20:32 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sie 2014, 16:19
Posty: 53
Lokalizacja: Nysa
Dzięki KamilCK jutro testów ciąg dalszy.Pomoże mi ktoś jeszcze w kwestii monitora rc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 wrz 2016, 21:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 mar 2012, 12:47
Posty: 647
Lokalizacja: Warszawa
grekax pisze:
...................Pomoże mi ktoś jeszcze w kwestii monitora rc


A dokładniej?

_________________
Pozdrawiam Darek
ZAGI-150 , Sky Cruiser 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 wrz 2016, 21:37 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sie 2014, 16:19
Posty: 53
Lokalizacja: Nysa
jak pisałem wcześniej,w osd wszystko mogę zmienić/wczytać poza rc monitorem ,jak ściągne w zakładce layout w fpv menager go widać jak prześle do osd nie wyświetla go na monitorze,


Ostatnio zmieniony środa 07 wrz 2016, 21:45 przez grekax, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 wrz 2016, 21:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 23 gru 2011, 13:08
Posty: 952
Lokalizacja: Warszawa
A jak masz połączony odbiornik z AP ?

Monitor kanałów RC
Monitor umożliwia wizualizację wartości dodatkowych
kanałów RC. Obejmuje kanał gazu i kanały Aux2..5. Można
wybrać które kanały mają być wizualizowane, nadać im 2-
literową nazwę i określić sposób wizualizacji (procentowo,
strzałki, bargraf itp.).
UWAGA: Kanały Aux2..5 są dostępne tylko dla połączeń
szeregowych: CPPM i SBUS

_________________
Mirek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 wrz 2016, 21:49 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sie 2014, 16:19
Posty: 53
Lokalizacja: Nysa
rx V2 po cppm z AP zaznaczony mam gaz i aux5 na nim mam pantila,pozostałe funkcje działają problem jest tylko z RC monitorem dziwne jest to że jak go ściągne do menagera to go widać a na monitorku nie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 wrz 2016, 22:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 1974
Lokalizacja: Warszawa
Pokaż zrzut ekranu z designerem layoutów, chcę zobaczyć właściwości (ustawienia) pola "RC monitor", może coś się wyjaśni..

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 wrz 2016, 22:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 23 gru 2011, 13:08
Posty: 952
Lokalizacja: Warszawa
Jak masz wypełnione to okno to już mi nic do głowy nie przychodzi ;(

Obrazek

_________________
Mirek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 wrz 2016, 22:14 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sie 2014, 16:19
Posty: 53
Lokalizacja: Nysa
no własnie tego rc channel monitor oczywiście mam nie wypełnione odznaczyłem tylko ptaszki w layout,ale zemnie gapa ide zaraz podłączyć.,dzięki

edit
i wszystko chodzi ,wielkie dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 wrz 2016, 18:02 
Offline

Rejestracja: sobota 25 sie 2012, 16:14
Posty: 98
Lokalizacja: Kraków
Witam
Mam problem z AP Pitlab-a, mianowicie niby znajduje satelity (wszystko jest sprawne i dobrze poustawiane według producent, odsyłałem),
a nie działa, nie wraca po przełączeniu w tryb powrotu, tylko leci gdzieś w siną dal i bazy nie pokazuje poprawnie na AV-to jest główny problem.
Czy ktoś miał może cos takiego?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 wrz 2016, 18:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 17 mar 2010, 20:29
Posty: 925
Lokalizacja: Warszawa
biker pisze:
Mam problem z AP Pitlab-a, mianowicie niby znajduje satelity (...), a nie działa, nie wraca po przełączeniu w tryb powrotu, tylko leci gdzieś w siną dal i bazy nie pokazuje poprawnie na AV

Żeby doprecyzować: co to znaczy że nie pokazuje poprawnie bazy? Może nie czekasz na komplet satelitów i zapisanie bazy?
Jeżeli zapiszesz ręcznie wybierając "Zapisz bazę" w menu to czy jest poprawna?
W analizie bardzo pomocny byłby jakiś film z lotu gdzie było by widać tryb lotu w danej chwili. Czy masz coś takiego?

_________________
Piotrek.
Z różnych form kontaktu preferuję e-mail


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 wrz 2016, 18:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 1974
Lokalizacja: Warszawa
Czy po włączeniu trybu AUTO przesuwasz gaz na zero? Co masz jako źródło kursu GPS czy magnetometr? A jeśli magnetometr to czy nie masz w pobliżu AP magnesów (zatrzask kabiny) lub kabli od pakietu? czy kompas prawidłowo pokazuje kierunki geograficzne i nie reaguje na drążek gazu?

To tyle pytań "w ciemno".

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 wrz 2016, 19:40 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 616
Lokalizacja: Kielce
A ja jeszcze zapytam od siebie czym Latasz i jak masz ustawione parametry w AP (przechyłu i reszty)
Jeszcze jedno czy przed pierwszym lotem zapisałeś w FPV Menager maksymalne i minimalne wychylenia lotek i gazu. I czy masz poprawnie sparowany odbiornik z regulatorem?
I podeślij jakiś film to ułatwi diagnoze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 13 wrz 2016, 04:39 
Offline

Rejestracja: sobota 25 sie 2012, 16:14
Posty: 98
Lokalizacja: Kraków
Film nagram w sobotę, bazę zapisuję ręcznie jak złapie ok 8 satelit, gaz przesuwam na zero, a i na max nie krąży tylko odlatuje, kurs mam na gps ale na magnetometrze też nie działa. W poprzednim modelu Vega 160 wszystko działało luks.
Problem jet w tym że jak np. robie duże koła to bazę pokazuje cały czas za plecami.
Aktualnie latam też Vegą 160


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 13 wrz 2016, 06:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 sty 2011, 16:56
Posty: 3391
Lokalizacja: B-stok
biker, a jak chodzisz z modelem po ziemi to położenie względem bazy pokazywane na ekranie zachowuje się poprawnie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2864 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.