Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 29 kwie 2017, 22:29


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 222 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 30 mar 2016, 23:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8788
Lokalizacja: Bytom
Prawdę mówiąc to byle czym. Wystarczy pierwsze z brzegu arduino do sterowania paskami WS2811.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 mar 2016, 00:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2153
Lokalizacja: Wejherowo


Biblioteki Arduino Neopixel. Sam takich używam w moim kopterze.

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 mar 2016, 08:22 
Offline

Rejestracja: wtorek 01 mar 2016, 16:37
Posty: 77
Pisałbym się na 1 szt., poszło PW


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 kwie 2016, 18:57 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 wrz 2010, 20:13
Posty: 170
Myślałem kiedyś nad dodaniem obsługi diod WS2812 do mojego sterownika, ale zrobić to tak aby było w pełni konfigurowalne ustawianie kolorów i sekwencji z aplikacji na kompie to już trochę duże przedsięwzięcie.
Poza tym pojawia się tyle sterowników tych ledow zaszytych juz w kontrolery lotu do kopterów, że opuściłem.
Robienie programu aby migało jakoś standardowo bez możliwości wiekszych zmian uznałem za bezcelowe :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 kwie 2016, 20:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 741
Lokalizacja: Legnica
Co nie zmienia faktu że twój sterowniczek wymiata :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 kwie 2016, 13:28 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 lut 2016, 20:49
Posty: 46
Lokalizacja: LU
Kurcze, będę musiał zrezygnować z PPM z odbiornika? Inaczej przecież nie zadziala...

Wysłane z mojego myPhone_INFINITY_II_LTE przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 kwie 2016, 13:31 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 wrz 2010, 20:13
Posty: 170
MrSzuwarowy pisze:
Kurcze, będę musiał zrezygnować z PPM z odbiornika? Inaczej przecież nie zadziala...

Wysłane z mojego myPhone_INFINITY_II_LTE przy użyciu Tapatalka


Sterownik przyjmuje też PPM, a w GUI jest wybór kanału do sterowania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 kwie 2016, 21:45 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 lut 2016, 20:49
Posty: 46
Lokalizacja: LU
Doszło, dziękuję, testuję na biurku i czekam na niebieskie ledy :-)
Sąsiad na działce widział ufo w zeszłym roku, to chyba trzeba go utwierdzić, że miał rację, prawda? ;-)

Czy sygnał PPM można tak 'po prostu' rozgałęzić do Twojego kontrolera i APMa?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 20:07 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 wrz 2010, 20:13
Posty: 170
MrSzuwarowy pisze:
Doszło, dziękuję, testuję na biurku i czekam na niebieskie ledy :-)
Sąsiad na działce widział ufo w zeszłym roku, to chyba trzeba go utwierdzić, że miał rację, prawda? ;-)

Czy sygnał PPM można tak 'po prostu' rozgałęzić do Twojego kontrolera i APMa?

Tak, można po prostu rozgałęzić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 22:00 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 lut 2016, 20:49
Posty: 46
Lokalizacja: LU
karwas pisze:
Tak, można po prostu rozgałęzić.


Okazało się, że to i tak mi nie sprawi różnicy, bo Twój kontroler obsługuje do 8 kanału, a ja chciałem wykorzystać 9-ty lub 10-ty.
Na razie przetestowałem zmiany trybów przez skonfigurowanie spustu migawki jako przekaźnik (czyli kontrolerem steruje APM - to może być ciekawe, bo w misjach można zdefiniować np. pozycje do "zrobienia zdjęcia" i będziemy mieli zaprogramowany AIR-LIGHT-SHOW :-) )
Działa poprawnie, z jedną uwagą (do APMa) - to wyjście działa ja NC, a nie NO, jak możnaby się spodziewać.

Jest szansa, żeby kontroler widział kanał powyżej ósmego przez PPM? APkę mam 10 kanałową i w tym tempie niedługo zacznie brakować... ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 23:06 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 wrz 2010, 20:13
Posty: 170
MrSzuwarowy pisze:

Jest szansa, żeby kontroler widział kanał powyżej ósmego przez PPM? APkę mam 10 kanałową i w tym tempie niedługo zacznie brakować... ;-)


Szansa jest, ale nie wiem kiedy bo czasu ostatnio mało na hobby...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 23:09 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 lut 2016, 20:49
Posty: 46
Lokalizacja: LU
karwas pisze:
MrSzuwarowy pisze:

Jest szansa, żeby kontroler widział kanał powyżej ósmego przez PPM? APkę mam 10 kanałową i w tym tempie niedługo zacznie brakować... ;-)


Szansa jest, ale nie wiem kiedy bo czasu ostatnio mało na hobby...

Nikt więcej nie pytał o to, więc i ja sobie poradzę.

Wysłane z mojego myPhone_INFINITY_II_LTE przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 maja 2016, 21:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 sie 2012, 13:24
Posty: 106
Lokalizacja: Warszawa
Kontroler super ale może zrobić listę kto jakich ledów używa i jak się spisują np. w funkcji odległości w ciągu dnia.
Ostatnio zakupiłem kontroler ale mnogość ledów mnie przytłoczyła.

1. ledy takie a takie
2. zasilanie 3S i jaki rezystor.
3. widać b.dobrze z 500m albo po 200 m już się trzeba przypatrywać.

od siebie

1. Super flux 8000 -12000 mcd 60mA 120stopni
2. 3S 470ohm
3. 300m widoczność dobra 500m trzeba się przyglądać

_________________
MTD, Eleres, AP Pitlab


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 25 cze 2016, 08:34 
Offline

Rejestracja: wtorek 12 cze 2012, 18:58
Posty: 273
Lokalizacja: Warszawa
Też stoję przed wyborem ledów. Ktoś może się podzielić jakimiś linkami do sklepów ze sprawdzonymi modelami?

_________________
Sky Surfer 2-T 2000mm, Turnigy TGY9X + Er9x, FrSky


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 25 cze 2016, 22:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6410
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Wszystko zależy, do czego to ma być i ile prądu ciągnąć.
Szukaj pod hasłem superflux.
Takie mam w samolocie i dają radę. Nawigacyjne mam power ledy na 3s w dzień widać bardzo dobrze. Ale dużo prądu ciągną.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 222 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.