Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 22 mar 2019, 05:52


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2936 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 192, 193, 194, 195, 196
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 25 lut 2019, 12:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 lis 2010, 14:56
Posty: 837
Lokalizacja: Warszawa
Ben pisze:
Ja sobie poradziłem tak jak na fotce, nawet w ciasnym kadłubie Soliusa się mieścił.

No właśnie, to chyba jest jedyna opcja i swojego muszę tak przelutować. Mimo wszystko nadal średnio praktyczne, dlatego zadałem to pytanie. Znamy odpowiedź i chyba nie ma co dalej drążyć tego tematu.

_________________
Pozdrawiam - Mariusz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lut 2019, 12:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1757
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Lutuję to dokładnie tak jak Ben, wystarczy wcześniej przemyśleć sposób założenia koszulki termokurczliwej.
Ja również w tym miejscu wyprowadzam dodatkowe przewody do zasilania przetwornicy dla OSD i innych moich potrzeb.

Otwory do lutowania są bardzo dobre ze względu na wytrzymałość mechaniczną. Pady po lutowaniu mogą się urwać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lut 2019, 20:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 723
Lokalizacja: Bestwinka
Zamiast tych wielkich dziur można spokojnie dać kilka malutkich przepustów, pad wtedy się nie wyrwie, a wygodniej będzie lutować i układać przewody.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 lut 2019, 20:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 lis 2010, 14:56
Posty: 837
Lokalizacja: Warszawa
marekj pisze:
Zamiast tych wielkich dziur można spokojnie dać kilka malutkich przepustów, pad wtedy się nie wyrwie, a wygodniej będzie lutować i układać przewody.

Też byłbym za tym, no ale jak Piotr napisał, mają jeszcze duży zapas płytek i raczej nie będzie zmiany projektu płytki czujnika.

_________________
Pozdrawiam - Mariusz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 mar 2019, 09:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 cze 2017, 21:43
Posty: 15
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
1.Czy w OSD Zbig & Pitlab da się wyświetlić na ekranie równocześnie dwie temperatury i dwie wartości prądu?
( dodatkowy czujnik temp na wejściu analog A1 i dodatkowy czujnik prądu na wejściu analog A2)

2.Wiem że przełączając dodatkowy czujnik temperatury pod analog A2 mogę wyświetlić dwie temperatury równocześnie. Ale jak wtedy podłączyć dodatkowy czujnik prądu?

_________________
Latać każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 mar 2019, 09:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 17 mar 2010, 20:29
Posty: 954
Lokalizacja: Warszawa
Wygląda na to że tylko wejście A2 jest do dyspozycji użytkownika, więc albo dodatkowy prąd albo dodatkową temperaturę.

_________________
Piotrek.
Z różnych form kontaktu preferuję e-mail


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 mar 2019, 11:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 cze 2017, 21:43
Posty: 15
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Czyli wejście A1 jest ściśle przydzielone do zewnętrznego czujnika temperatury. I może być wyświetlane jedynie zamiast czujnika wewnętrznego kanapki osd & ap. (przełączane w FPV-menager) ?

_________________
Latać każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 mar 2019, 12:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 17 mar 2010, 20:29
Posty: 954
Lokalizacja: Warszawa
Tak jest. Ewentualne życzenia proszę kierować bezpośrednio do Zbiga.

_________________
Piotrek.
Z różnych form kontaktu preferuję e-mail


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 mar 2019, 00:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2173
Lokalizacja: Warszawa
Nowa wersja 2.70rc5 jest gotowa:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 mar 2019, 18:23 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2012, 10:22
Posty: 292
Lokalizacja: Sokolniki/Łódzkie
Pytanko, jaką opcję zaznaczyć żeby mieć ikonkę baterii ?
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 10 mar 2019, 21:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2173
Lokalizacja: Warszawa
FPV_manager->OSD->Layout:

włączyć pole [x] Motor bat. state
oraz we właściwościach tego pola włączyć [x] Capacity

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2936 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 192, 193, 194, 195, 196

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.