Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 27 maja 2017, 10:51


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2745 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 183  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 19 lis 2016, 22:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1472
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Trochę mi się udało polatać z wykorzystaniem buddy flight
Mimo literki na radarze nie było łatwo się odnaleźć.
Moim zdaniem dodatkowe pole z z dystansem i różnicą wysokości u dołu ekranu wystarczy.
Faktycznie chodzi o to by się odnaleźć a potem jak już jest kontakt wzrokowy,
wszelkie elementy w środku ekranu zaczynają przeszkadzać


Ostatnio zmieniony piątek 02 gru 2016, 07:19 przez zbipok, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 19 lis 2016, 22:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2013
Lokalizacja: Warszawa
Wczesne wersje autopilota (z zielonym 3-pinowym złączem na boku) nie miały połączenia dla SBUS na wejściu #1. Może o to chodzi. Wrzuć fotkę płytki autopilota, to zobaczymy.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 19 lis 2016, 22:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 paź 2011, 06:55
Posty: 563
Lokalizacja: Racibórz
no to mam starsza wersje.... jest to złącze zielone.... co teraz :/

_________________
Quad, Ranger EX na Pitlabie, S800, Taranis X9E i kupa różnych innych gratów ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 19 lis 2016, 23:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2013
Lokalizacja: Warszawa
Wrzuć fotki obydwu stron płytki autopilota (tylko ostre!)

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 19 lis 2016, 23:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 paź 2011, 06:55
Posty: 563
Lokalizacja: Racibórz
oj to chwila muszę zdemontować z modelu :)

EDIT - scalenie

Obrazek

Obrazek

ok już chyba wiem o co chodzi, jak przelutuję zworki na sbus to na tym złączu bedzie jak rozumiem sbus....

_________________
Quad, Ranger EX na Pitlabie, S800, Taranis X9E i kupa różnych innych gratów ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 lis 2016, 10:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2013
Lokalizacja: Warszawa
Musisz zrobić dwie rzeczy:
1. przelutować zworki w położenie SBUS
2. pin RXD z zielonego złącza (środkowy) połączyć cienkim kabelkiem z pinem sygnałowym wejścia #1, żeby mieć tam wejście SBUS

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 lis 2016, 11:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 paź 2011, 06:55
Posty: 563
Lokalizacja: Racibórz
dzięki działa :)

EDIT - scalenie

jeszcze pytanie: czy moja starsza wersja ma jakieś ograniczenia w porównaniu do nowej ? soft zaladowalem najnowszy...

_________________
Quad, Ranger EX na Pitlabie, S800, Taranis X9E i kupa różnych innych gratów ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 24 lis 2016, 14:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 22 lis 2016, 12:55
Posty: 3
Lokalizacja: Bialystok
Czy jest taka opcja w OSD aby zawsze widzieć odległość do bazy?
bo mam problem, gdyż gdy lecę do WP pokazuje odległość do WP. A gdy wracam na manualu nie umiem ustawic bazy jako docelowe miejsce i nie wiem jaka jest odległość do bazy. musze zrobić AUTO BAZA wtedy dopiero widze odległość do bazy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 24 lis 2016, 15:47 
Offline

Rejestracja: czwartek 09 sty 2014, 11:38
Posty: 226
Lokalizacja: Rzeszów
W managerze ustaw sobie naprzemienne pokazywanie Layout - distance - LOS 2s/6s.

_________________
Jarek

SkyCruiser 2.4m, Rmielec 433MHz, 5,8GHz 2W video TX, PitLab OSD+AP+GS+Dedalus, Bevrc PV700.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 gru 2016, 13:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1472
Lokalizacja: Tarnowskie Góry


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 gru 2016, 14:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1807
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Super !
Rejsowe mogą pozazdrościć.

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 02 gru 2016, 07:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1472
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
No było trochę adrenaliny po godzinnym locie lądowanie w pierwszym podejściu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 02 gru 2016, 16:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 593
Lokalizacja: Bestwinka
Ale ładnie Ci wyszło to lądowanie :-D.

Ja ostatnio latałem w nieco mniejszej mgle i podczas lądowania miałem jako taką widoczność. Miałem dużo szczęścia, bo pierwszy raz po 1,5 godzinnym locie wysokość rozjechała mi się o 11m :shock:. Jak bym lądował w podobnych warunkach do Twoich, pewnie długo bym szukał modelu :mrgreen:.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 sty 2017, 17:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2013
Lokalizacja: Warszawa
Dla wszystkich chętnych jest już dostępna wersja 2.52 beta1. To jest wciz wersja testowa, czyli może zawierać jakieś błędy, choć już sporo osób (testerów) na niej lata.

Paczka (i kolejne następne jeśli będą) do pobrania jest tutaj:

http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem

W skrócie:
• Pełne zerowanie czujnika airspeed po ręcznym store base.
• Kalibracja czujnika airspeed rozszerzona do +32%
• Dodana kompensacja temperatury i cisnienia statycznego dla czujnika airspeed.
• Statystyka po locie równiez w jednostkach imperialnych
• Po awarii odbiornika (–RC) gdy jest wybrane lotnisko do auto lądowania, system sam zmieni layout na ILS i automatycznie wyląduje .
• Dodana opcja zablokowania telemetrii w OSD (gdy ktos uzywa własnego systemu kodowania telemetrii w sygnale video).
• Opcja wyswietlania w polu "Altitude (numeric)" wysokośic AMSL zamiast względem bazy
• Dodana opcja w layoutach pokazywania rosyjskiego HUD (samolot zamiast horyzontu)
• Dodana numeryczna odległość/róznica wysokości do najbliższego BuddyFlight
• Dodana opcja do zmiany promienia krążenia w trybie AUTO od 50m do 900m za pomoca drązka steru kierunku
• Automatyczne wyłączanie wizualizacji trasy podczas automatycznego podchodzenia do ladowania
• Automatyczna redukcja miksera gaz->wysokość dla rozładowanej baterii napedowej (zabezpieczenie przed przeciągnięciem)

Autopilot
• Zmodyfikowany algorytm gazu dynamicznego i stałego.
• Dodany margines bezpieczeństwa dla przeciągnięcia (zakładka między wyłaczeniem gazu a opuszczeniem steru wysokości w dół)

GroundStation
• Współpraca z trackerami 360/90 stopni
• Nowe prędkośic dla UART (bluetooth) telemetrii : 115400bps and 230800bps
• Dodana opcja diagnostylki UART/bluetooth telemetrii.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 sty 2017, 08:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 756
Lokalizacja: Legnica
Dzięki! Czekałem na Rosyjski HUD :D to teraz model już gotów do oblotu ^^ możecie mnie tylko naprowadzić gdzie jest mikser gaz=>wysokość? Jak dotąd nie znalazłem..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2745 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 183  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], JR65 i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.