Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 23 paź 2019, 17:23


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 663 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 11 sie 2019, 10:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2130
saticzek pisze:
Czy to znaczy że w przyciskiem w nadajniku zapisujemy failsafe?

Nie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 11 sie 2019, 14:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 814
Lokalizacja: lubelskie
Gdyby kogoś interesowało - najnowsze wersje programu Qgroundcontrol na Andka same obliczają odległość modelu od bazy (bez konieczności otrzymania Home position z FC) - a więc nie ma już potrzeby łaczenia FCRx - QLRSTx (potrzebne tylko FCTx -QLRSRx) - co rozwiązuje współprace z modułem Bluetooth.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 20 sie 2019, 15:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 908
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
Panowie,
Czy ktoś z was latał w dwie osoby na raz przy użyciu qczek LRS?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 20 sie 2019, 16:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2130
Mi się to przytrafiło dwa razy. Do czego potrzebujesz takiej informacji?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 20 sie 2019, 17:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 908
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
maxiiii pisze:
Mi się to przytrafiło dwa razy. Do czego potrzebujesz takiej informacji?


Chodzi o to, czy mieliście jakieś problemy, czy jeden zakłócał drugiego, w jakiej odległości od siebie staliście, czy ustawiliście inne częstotliwości, jaka moc, itp.
Jakiś koleś na rcgroup ma z tym problemy.
Zrobiłem małe testy na biurku z wersją 868MHz, i wydaje się, że nie powinno być większych problemów, szczególnie jak nie będzie jeden od drugiego w odległości 2m....
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 20 sie 2019, 20:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2130
Wiedząc o możliwości zakłóceń nadajniki były w odległości ok 5m, częstotliwości standard i moc na 0. Nie było żadnych problemów z łącznością, chociaż lataliśmy tylko dla funu nie dalej niż 500m. A, używam tylko 433mhz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 20 sie 2019, 21:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 927
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Miałem takie problemy na tegorocznym zlocie w Konarzynach. Moduły na 433 moc 200mW. Mimo że mieliśmy inne sygnatury to zaklucalismy się wzajemnie, staliśmy około 2 m od siebie, rssi szalalo więc nawet nie latalismy. Pomogło przesunięcie częstotliwości o 2.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 20 sie 2019, 21:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 908
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
arek2081 pisze:
Miałem takie problemy na tegorocznym zlocie w Konarzynach. Moduły na 433 moc 200mW. Mimo że mieliśmy inne sygnatury to zaklucalismy się wzajemnie, staliśmy około 2 m od siebie, rssi szalalo więc nawet nie latalismy. Pomogło przesunięcie częstotliwości o 2.
Dzięki o 2MHz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 03 wrz 2019, 15:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 908
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
Hej,
Planuje poprawić kilka błedów, ale nie jestem w stanie sciągnąć z każdego forum co jest do poprawienia.
Jak komuś na czymś zależy to wrzucajcie na githuba
https://github.com/krzysztofkuczek/QCZEK_LRS/issues
dzięki
krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 08 wrz 2019, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 908
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
Nowa wersja gotowa do pobrania :)
krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 08 wrz 2019, 23:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7535
Lokalizacja: Polska
qczek pisze:
Planuje poprawić kilka błedów, ale nie jestem w stanie sciągnąć z każdego forum co jest do poprawienia.
Jak komuś na czymś zależy to wrzucajcie na githuba


A wejscie w konfiguracje udalo sie moze ujednolicic, bo ostatnio nie sledzilem watku a w release notkach nie widze?
viewtopic.php?p=554018#p554018


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 09 wrz 2019, 15:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 908
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
pawelsky pisze:
qczek pisze:
Planuje poprawić kilka błedów, ale nie jestem w stanie sciągnąć z każdego forum co jest do poprawienia.
Jak komuś na czymś zależy to wrzucajcie na githuba


A wejscie w konfiguracje udalo sie moze ujednolicic, bo ostatnio nie sledzilem watku a w release notkach nie widze?
viewtopic.php?p=554018#p554018


A nie udało się ;)
jak chcesz to zarejestruj na githubie, inaczej napewno nie bede pamietal :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 09 wrz 2019, 16:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7535
Lokalizacja: Polska
qczek pisze:
jak chcesz to zarejestruj na githubie, inaczej napewno nie bede pamietal :)

Spoko, tak zrobie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 16:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 905
Lokalizacja: Ruda Śląska
Hej,
w końcu i ja zabrałem się za zrobienie swojego qlrs.
Niestety problem na samym początku mam - mianowicie:
- kupiłem ST-Link v2
- mam dwa moduły ebyte e32 433T30D w rewizji V6.2
- podłączyłem zgodnie ze schematem - GND, Reset, SWIM
podpinam pod kompa (oczywiście antena założona), włączam STVP, wyberam st-link, swim i STM8L15xG4
i jedyne co dostaje w zamian to błąd:

"Error : Cannot communicate with the device !
Check the SWIM cable connection and check all the needed pin connections on the SWIM connector.

If the application code uses Swim Disable and Reset pin as Output or has disabled SWIM Clock Divider:
Try Now to SWITCH OFF and ON the application Power Supply while NRST Reset pin is forced low.

Error : < OPTION BYTE programming failed.
"

spotkał się ktoś z takim błedem?

pozdro


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 16:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 wrz 2014, 15:24
Posty: 42
Lokalizacja: ~Poznań
Musisz podłączyć też 5V do VCC. Najlepiej tego, do którego są przylutowane goldpiny, inaczej mi też nie działało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 663 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.