Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 15 paź 2019, 17:47


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 643 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 14 wrz 2017, 20:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 904
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
maxiiii pisze:
Moje moduły cały czas w Chinach i do tego wysłane pocztą turecką:(
Arek a twoje już dotarły?
Panowie
Jak wam przyjdą moduły to proponuję na początek je sprawdzić czy są OK, z oryginalnym softem producenta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 14 wrz 2017, 20:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2122
Jak to zrobić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 14 wrz 2017, 21:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 904
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
maxiiii pisze:
Jak to zrobić?

Przecież te modułu fabrycznie są przystosowane do bezprzewodowej transmisji danych coś jak bt.... na stronie producenta masz opis i program do wszelkich ustawień...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 15 wrz 2017, 19:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 927
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
maxiiii pisze:
Arek a twoje już dotarły?

Na razie przyglądam się tematowi, jeszcze nie zamówiłem. Ale pewnie niebawem trzeba będzie.

QCZEK czy ten programator ST-LINK służy tylko do tego żeby wgrać Twój soft, a następnie konfigurujemy i aktualizujem soft za pomocą zwykłego uart-a, czy wszystko za pomocą ST-LINK-a?

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 15 wrz 2017, 20:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 904
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
arek2081 pisze:
QCZEK czy ten programator ST-LINK służy tylko do tego żeby wgrać Twój soft, a następnie konfigurujemy i aktualizujem soft za pomocą zwykłego uart-a, czy wszystko za pomocą ST-LINK-a?


Tak jest ST-LINK tylko do wgrywania firmwaru, a także jego aktualizacji.
Konfiguracja już przez normalnego UARTA...

Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 15 wrz 2017, 22:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 927
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Pobrałem program do konfiguracji ale przy próbie uruchomienia pokazuje że aplikacja przestałam działać.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 16 wrz 2017, 06:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 904
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
arek2081 pisze:
Pobrałem program do konfiguracji ale przy próbie uruchomienia pokazuje że aplikacja przestałam działać.
Hej. A masz zainstalowane Microsoft .NET Framework 4.5?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 16 wrz 2017, 11:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 927
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Tak mam, jest potrzebny do konfiguratora eleresa, a ten działa poprawnie więc nie tu problem.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 16 wrz 2017, 11:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 904
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
arek2081 pisze:
Tak mam, jest potrzebny do konfiguratora eleresa, a ten działa poprawnie więc nie tu problem.
A ten dll co jest w zipie masz...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 16 wrz 2017, 11:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 927
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
tak mam coś z nim zrobić?

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 16 wrz 2017, 11:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 904
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
arek2081 pisze:
tak mam coś z nim zrobić?
Nie. Wystarczy, że jest.... Kurcze nie wiem o co chodzi zawsze można skonfigurować poprzez dowolny terminal tekstowy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 16 wrz 2017, 12:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 793
Lokalizacja: Kraków
Co prawda nie mam hardware, ale pobrałem sobie konfiguratora żeby zobaczyć czy u mnie działa.
Na Win10 najpierw Windows Defender zablokował mi uruchomienie nieznanej aplikacji, ale po potwierdzeniu uruchomiła się bez problemu.

Może jednak nie masz .NET v4.5, a jedynie v3.5?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 16 wrz 2017, 13:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 927
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Mam na pewno, bo dziś jeszcze odinstalowałem i zainstalowałem jeszcze raz, sprawdzę na innym kompie może na laptopie coś jest nie tak, bo interfejsu op-coma też nie mogę zainstalować.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 17 wrz 2017, 08:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2122
Mi wyskakuje to:

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 17 wrz 2017, 08:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 904
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
maxiiii pisze:
Mi wyskakuje to:

Obrazek
Hej
A co to za windows jest?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 643 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 43  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.