Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 18 paź 2018, 00:09


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 527 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 29 mar 2018, 20:15 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 295
Lokalizacja: Biała Podlasla
Ja nie wiem jak to się dzieje, że jak sam szukam to nie ma... A tu proszę...

Dzięki :-) udało się wziąć 2 szt na testy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 30 mar 2018, 08:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 kwie 2017, 11:49
Posty: 11
Lokalizacja: Wrocław
rycerz100 pisze:


Nie jestem na 100% pewien, czy one będą działały jako QCZEK LRS, w oryginale powinny być E32-TTL-1W, w tej ofercie są E32-433T30, niby producent trzyma je na tej samej stronie (link), ale w instrukcji pomiędzy nimi są pewne różnice (link).

E32-433T30S jest mniejszy, lżejszy i zużywa nieco mniej prądu przy tej samej mocy radia, ma też inną obudowę i więcej wyprowadzeń. Jest duża szansa, że używa tego samego MCU, ale tego dowiemy się dopiero jak przyjdą moduły (też zamówiłem dwa dodatkowe :) )

E32-TTL-1W.png
E32-TTL-1W.png [ 48.59 KiB | Przeglądany 1094 razy ]
VS
E32-433T30.png
E32-433T30.png [ 35.84 KiB | Przeglądany 1094 razy ]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 30 mar 2018, 08:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 295
Lokalizacja: Biała Podlasla
Zdjęcia w ofercie są jak przy starym module... Zobaczymy jak przyjadą:-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 30 mar 2018, 10:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6543
Lokalizacja: Polska
Qba_S pisze:
w oryginale powinny być E32-TTL-1W, w tej ofercie są E32-433T30,

Nie siej zametu. Ty piszesz of E32-433T30S a w ofercie sa E32-433T30D czyli E32-TTL-1W wlasnie.
S i D to oznacenie formatu - S to wersja do montazu powierzchniowego, D to wersja z pinami.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 30 mar 2018, 10:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 kwie 2017, 11:49
Posty: 11
Lokalizacja: Wrocław
Racja! Pomieszane to totalnie, ale rzeczywiście w takim przypadku D wersja powinna działać bez problemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 31 mar 2018, 16:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1868
Krzysiek wiem, że jesteś teraz zajęty ale czy możesz zrobić "czary mary" aby w "tower" pojaiły się dane skazane na zrzucie?

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 03 kwie 2018, 08:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 857
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
maxiiii pisze:
Krzysiek wiem, że jesteś teraz zajęty ale czy możesz zrobić "czary mary" aby w "tower" pojaiły się dane skazane na zrzucie?

Obrazek


Zrobić, mogę, a wiesz jaki to komunikat mavlinka ?
btw, kolega zza buga walnął 40km ;)
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... GgzyQMdI3c


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 03 kwie 2018, 22:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 cze 2015, 16:33
Posty: 291
Lokalizacja: Białystok
... Aż żałuję że kiedyś ściągnąłem sobie z USA dragonlinka :roll:

_________________
Pozdrawiam,
Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 05 kwie 2018, 12:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1868
Krzysiek nie znam dokładnie nazwy tych danych w mavlinku ale jest to odległość od punktu home, ilość satelit (najmniej potrzebne), prędkość pozioma i pionowa.
Przy lataniu na przyrządach te dane są raczej nieodzowne. Bez nich nie ma sensu lecieć dalej niż kilka kilometrów :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 05 kwie 2018, 20:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 857
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
maxiiii pisze:
Krzysiek nie znam dokładnie nazwy tych danych w mavlinku ale jest to odległość od punktu home, ilość satelit (najmniej potrzebne), prędkość pozioma i pionowa.
Przy lataniu na przyrządach te dane są raczej nieodzowne. Bez nich nie ma sensu lecieć dalej niż kilka kilometrów :(
Ok postaram się zrobić


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 07 kwie 2018, 18:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1868
Czy włączenie trybu racer ma jakieś ujemne skutki?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 07 kwie 2018, 18:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 857
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
maxiiii pisze:
Czy włączenie trybu racer ma jakieś ujemne skutki?
Spadek czułości o 3dB i szersze wykorzystywane pasmo...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: sobota 07 kwie 2018, 21:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 23 gru 2011, 13:08
Posty: 980
Lokalizacja: Warszawa
Obiecałem że napiszę jak przyjdą moje moduły kupione na Aliexpress więc piszę ;)
Przeprogramowanie przebiegło nadzwyczaj jak na mnie gładko i za pierwszym podejściem.
Tx i Rx ruszył natychmiast po podłączeniu zasilania po przeprogramowaniu.
Konfiguracja i wsie ustawienia banalne.
Pozostało mi tylko sprawdzić zasięg w polowych warunkach.
Jak dla mnie banalnie prosty i tani projekt dalekiego zasięgu.
BRAWO Krzysztof za pomysł i udostępnienie.

_________________
Mirek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 08 kwie 2018, 18:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1868
A tak przy okazji to kto oprócz mnie i qczka lata na qczku?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 08 kwie 2018, 18:52 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 295
Lokalizacja: Biała Podlasla
Ja wciąż czekam na moduły.. :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 527 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 36  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.