Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 24 cze 2018, 02:10


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 12:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Ceną :-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 12:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 845
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
toretto1995 pisze:
Czym ten LRS wyróżnia się od innych ?

W moim odczuciu jest większe opóźnienie na drążki niż w eLeReS-ie jednak w zwyczajnym lataniu FPV zupełnie mi to nie przeszkadza.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 12:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 817
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
Właśnie zajrzałem na wątek RC groups i mamy rekord na 200mW 42km :)
https://www.youtube.com/watch?v=BSG7Ivuo3VI

a i nowy konfigurator :)

https://github.com/mosvov/qczek-modules-setting


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 12:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1788
Lokalizacja: Schwerin
a czytałeś te 18 stron?
Odpowiedz na twoje pytanie brzmi zasięgiem i ceną.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 15:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 652
Lokalizacja: Bestwinka
Cytuj:
Właśnie zajrzałem na wątek RC groups i mamy rekord na 200mW 42km :)
https://www.youtube.com/watch?v=BSG7Ivuo3VI

Bardzo ładny wynik, ale wysokość też słuszna była (1628m).

Zaciekawił mnie projekt i od pewnego czasu go śledzę. Zamówiłem też dwa układy w nadziei, że jakoś to ogarnę. Podobnie jak w prezentowanym filmie mam zamiar korzystać z linku rc w połączeniu z AP&OSD Zbiga i Pitlaba. Rozumiem, że nie będzie z tym żadnego problemu.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 16:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 cze 2014, 19:29
Posty: 325
Lokalizacja: Warszawa
AP Zbiga przyjmuje na wejściu CPPM lub S.BUS więc problemu nie powinno być. Sam mam taki plan jak Ty.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 20:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 652
Lokalizacja: Bestwinka
A sygnał RSSI pasuje, czy trzeba robić jakieś "międzymordzie"?

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 21:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 cze 2014, 19:29
Posty: 325
Lokalizacja: Warszawa
RSSI możesz puścić na jednym z kanałów i AutoPilot sobie z tym poradzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 01 maja 2018, 09:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 652
Lokalizacja: Bestwinka
ok. dzięki, jak przyjdą układy to zacznę to ogarniać.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 03 maja 2018, 06:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1788
Lokalizacja: Schwerin
Krzysiek czy wyjaśniłeś już tę zwiększoną pamięć?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 03 maja 2018, 11:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9112
Lokalizacja: Bytom
Ale co tu wyjaśniać... Aktualnie do modułów wsadzane są procki z 32kB flasha, co nie oznacza że każdy kupiony moduł będzie takowy posiadał.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 03 maja 2018, 13:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1788
Lokalizacja: Schwerin
To teraz Krzysiek masz moc ;) Z nieba spadło dwa razy więcej pamięci. ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 03 maja 2018, 14:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9112
Lokalizacja: Bytom
Oprócz mocy ma kłopot, bo będzie musiał zrobić i utrzymywać dwie wersje softu... dla 16kB i dla 32kB :mrgreen:

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 03 maja 2018, 15:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1788
Lokalizacja: Schwerin
Osobiście nie widzę potrzeby kompatybilności wstecz w tym przypadku. Zbyt mało sprzętu jest wykonane przez ludzi a jak widać na forum to jest ich w
Polsce 2 -4 komplety. Nie jest to projekt forumowy czy komercyjny aby martwić się poprzednimi wersjami. Jeżeli prawdą jest to, że do tych modułów ładują pamięć 32k to istnieje duże prawdopodobieństwo, że wszyscy mają te moduły.

Decyzja i tak należy do Krzyska bo to jego projekt i to on jest pełnym decydentem w tej sprawie.

Nawet gdyby trzeba było wymienić wszystkie moduły z 16k na te 32k to nie widzę problemu. Przy tej cenie i tak wychodzi taniej niż przy innych systemach.:) System jest bardziej rozpowszechniony na zachodzie gdzie cena modułów w porównaniu z zarobkami jest jeszcze mniejsza niż u nas więc..........


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 03 maja 2018, 15:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 779
Lokalizacja: lubelskie
Moje moduły 433 Mhz dotarły juz do Litwy w/g trackingu wiec pewnie niedługo beda u mnie.Dzisiaj zrobiłem antene QCZEKV2/MAXON 433 i podlaczylem ja do eleresa - na mierniku natężenia pola widac w porównaniu do dipola ze jest chyba dobrze dostrojona (silniejszy sporo sygnał).Porównam zasiegi i telemetrie do modółow LORA 868 Mhz ktore tez do mnie ida z Ali oraz 3DR 100 mW I 3DR 500 mW (niestety 915Mhz) ktore aktualnie posiadam ( w tym samym terenie i opisze wyniki).Na razie wygrywaja oczywiscie moduły 500 mW - telemetria prawie kilometr w gestym lesie na antenie 10dBi w odbiorniku (model na wysokosci 7 metrow)

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , ZMR 250+KFC32FTB+eleresMAX, Z-84(APM)-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.