Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 18 sie 2018, 10:57


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 493 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 22 maja 2018, 19:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 841
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
kolsek345 pisze:
Czytałem o jego problemach właśnie.Rozumiem że jak nie grzebałem w "telemetry rate" i jest defaultowo ustawiona to moge latac na 1.70 ? Robilem testy z wylaczaniem nadajnika i nic niepokojacego nie zauważyłem , synchronizacja byla za każdym razem.
Dokładnie jak nie grzebierz to jest ok :)

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: środa 23 maja 2018, 22:15 
Offline

Rejestracja: piątek 04 sie 2017, 12:50
Posty: 28
Lokalizacja: Warszawa
Pierwszy wstępny test wykonany, w porównaniu do Arkbird UHF niebo a ziemia :) Dopiero rozpoczynam zabawę z Mission Planner i Pixhawkiem, ale uzyskałem zasięg ok. 4-5 km w linii prostej w beznadziejnych warunkach testowych: model na balkonie (dipol, moc max.), nadajnik w samochodzie na siedzeniu (moxon niecelowany, moc max.), środek miasta, gęsty ruch samochodowy. Telemetria i link RC działał. RSSI nie wiem jakie bo Mission Planner wyświetlał ciągle wartość 16. Muszę doczytać o konfiguracji.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 24 maja 2018, 17:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1827
Lokalizacja: Schwerin
Stwierdziłem, że nadajnik i odbiornik to nie jest jeszcze pełnia sukcesu i do nadajnika i odbiornika potrzebne są jeszcze porządne anteny.

Do oddania za free mam trzy komplety anten specjalnie strojone pod zakres częstotliwości stosowany w qlrs. Strojenie jest na połowie pasma czyli na 433.475 MHz. W całym paśmie VSWR jest nie wiekszy niż 1.2 a w wiekszości anten wynosi poniżej 1.1.
W komplecie jest antena dipol do nadajnika i do wyboru drugi dipol lub monopol do racera.

Przesyłka też jest gratis listem poleconym ekonomicznym :)

Jak ktoś się uprze to mogę wysłać taki komplet strojony na inne częstotliwości ( 868 lub 915 :)

Oczywiście musi być jakiś haczyk:) Haczykiem jest sprawdzenie zasięgów i opisanie testu w tym temacie. Innych haczyków nie ma:)

Kto pierwszy ten lepszy.

IMG_0428.JPG
IMG_0428.JPG [ 452.63 KiB | Przeglądany 623 razy ]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 24 maja 2018, 17:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3856
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
ja poproszę :)

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 24 maja 2018, 17:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1827
Lokalizacja: Schwerin
Pierwsze poszło. Jaka druga antena?
Adres poproszę na PW.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 24 maja 2018, 17:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 29 sty 2012, 13:16
Posty: 613
Lokalizacja: Redditch / Tarnów
ja też poproszę :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 24 maja 2018, 17:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1827
Lokalizacja: Schwerin
Poproszę o adres na PW i wybór drugiej anteny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 24 maja 2018, 17:40 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 255
Lokalizacja: Biała Podlasla
Jak się złapię to też proszę o ant do testu :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 24 maja 2018, 18:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 841
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
Tak przy okazji to na mój chłopski rozum używanie monopola z dala od ziemi jest ze tak powiem delikatnie złym pomyslem...

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 24 maja 2018, 19:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1827
Lokalizacja: Schwerin
Mam podobne zdanie o monopolach ale w przypadku racerów i lataniu na tym linku koło tyłka ( czytaj do 2km :) są wystarczające i spełniają swoje zadanie.
Dzisiaj właśnie sam sprawdzałem monopole i po 4 km w linii prostej i przy widoczności anten miałem łączność i telemetrię. Dalej nie miałem drogi :( Dla mnie bomba :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 25 maja 2018, 05:23 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 07 maja 2018, 14:45
Posty: 10
Lokalizacja: Poland
Czy można poprosić o dipole na 868Mhz? Wczoraj wieczorem właśnie testowałem parę 1w i 100mW na antenach TX868-JK-20 868MHz i z oryginalnym firmwarem - jeszcze przed wgraniem qlrs (nie doszedł programator). Mam pomysł na bezpieczne potestowanie na odległościach powyżej 10km.

_________________
Latam Nano Talonem :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 25 maja 2018, 05:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1827
Lokalizacja: Schwerin
Daj adres na PW.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 25 maja 2018, 06:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 875
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Jeśli zostalo coś to również poproszę przetestuję z chęcią i zobaczę jak to się ma do dipol które sam zrobiłem i latają w z84

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 25 maja 2018, 07:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 798
Lokalizacja: lubelskie
Wczoraj robiłem pierwsze testy w powietrzu moim Z-84 - wszystko działało bardzo dobrze.Nie latałem daleko bo to pierwsze użycie QLRS w powietrzu .Czy jest jakaś aplikacja oparta na Mavlinku na androida ktora wyświetla odległość modelu od bazy? Bo ani Tower ani Droidplaner 2 tego nie robią.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 25 maja 2018, 10:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1827
Lokalizacja: Schwerin
Limit przekroczony kilkaset procent. :)
Teraz czekamy na testy:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 493 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 33  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.