Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 12 lis 2019, 01:25


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 17:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 913
Lokalizacja: Ruda Śląska
sprawdziłem na dwóch modułach, niestety nie pomaga;/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 18:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2133
Musisz podłączyć 4 przewody plus minus reset i swim.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 18:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 913
Lokalizacja: Ruda Śląska
tyle to wiem.
i tez tak podłączam, i nie przynosi to efektu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 18:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2133
To najpierw podłącz zasilanie do modułu a dopiero potem wsadź programator do usb.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 20:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 913
Lokalizacja: Ruda Śląska
kombinacja 1:
podaje + - reset swim, wszystko na raz do jednego gniazda z ST-linka - nie działa.

kombinacja 2:
podaje + na pin vcc a gnd, reset swim wszystko na raz do jednego gniazda z ST-linka - nie działa.

kombinacja 3:
podaje + - z usb (przez jakiegos uarta), czekam chwile i podłączam stlink z pinem gnd reset swim - nie działa.

coś czuje ze chyba jeszcze kompa musze zmienić...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 20:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2133
W start programy st masz setup. zainstaluj sterowniki i w upgrade sprawdź czy system widzi programator.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 20:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 913
Lokalizacja: Ruda Śląska
sterownik to była jedna z pierwszych rzeczy które przyszły mi na myśl.
kurde no. jedyne co to dioda na stlink z niebieskiego zmienia się na czerwoną i koniec.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 20:43 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 438
Lokalizacja: Biała Podlasla
lotpawel pisze:
sterownik to była jedna z pierwszych rzeczy które przyszły mi na myśl.
kurde no. jedyne co to dioda na stlink z niebieskiego zmienia się na czerwoną i koniec.
Czyli w upgrade nie widzi programatora?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: poniedziałek 21 paź 2019, 20:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 913
Lokalizacja: Ruda Śląska
Obrazek
widzi, ale podczas próby programowania dioda na programatorze z niebieskiego koloru (jaki ma w "spoczynku") zmienia kolor na czerwony, i pokazuje się błąd

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 22 paź 2019, 08:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 911
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
Prezes pisze:
Musisz podłączyć też 5V do VCC. Najlepiej tego, do którego są przylutowane goldpiny, inaczej mi też nie działało.

no tak zasialanie jest kluczowe ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 22 paź 2019, 08:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 913
Lokalizacja: Ruda Śląska
na początku sugerowałem się opisem ze stronki projektu
- "Now you have to connect only 3 pins, GND, RST and SWIM."
ale też wydało mi się to podejrzane ;)
niemniej dalej bez powodzenia..
ps. bo nie mogę się doszukać informacji - zakładam że podczas programowania żadne M1 M0 nie powinny być zwarte, podłączone do masy itp itd?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 22 paź 2019, 10:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 911
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
lotpawel pisze:
na początku sugerowałem się opisem ze stronki projektu
- "Now you have to connect only 3 pins, GND, RST and SWIM."
ale też wydało mi się to podejrzane ;)
niemniej dalej bez powodzenia..
ps. bo nie mogę się doszukać informacji - zakładam że podczas programowania żadne M1 M0 nie powinny być zwarte, podłączone do masy itp itd?

dzięki, poprawie zaraz ;)
nie nie trzeba żadnego M1 M0 łaczyć ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 22 paź 2019, 10:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 913
Lokalizacja: Ruda Śląska
no to zostało mi spróbować na innym kompie albo innym stlinku, bo 3 moduły i żaden nie chce zadziałać to podejrzana sprawa ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 22 paź 2019, 10:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 911
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
lotpawel pisze:
no to zostało mi spróbować na innym kompie albo innym stlinku, bo 3 moduły i żaden nie chce zadziałać to podejrzana sprawa ;)
A udało się zrobić upgrade programator?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: wtorek 22 paź 2019, 10:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 913
Lokalizacja: Ruda Śląska
tak, upgrade się zrobił, powiedziało że "success full upgrade", więc tutaj wydaje sie być ze jest ok.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.