Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 25 mar 2017, 20:37


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 21 lip 2015, 10:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 sie 2013, 20:28
Posty: 285
Lokalizacja: Krosno
Miś, w takiej sytuacji przepraszanie za post pod postem jest -myślę, że- zbędne ;-)
na dzień dzisiejszy jestem "bez kasy" bo mi się dwa wesela wykluły-
Ale proszę i dla mnie odłożyć 2 sztuki :-D

_________________
Mój największy lęk to sytuacja w której ja umieram, a Żona sprzedaje moje "zabawki" za tyle, za ile jej powiedziałem że je kupiłem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 lip 2015, 10:06 
Offline

Rejestracja: sobota 09 maja 2015, 22:24
Posty: 46
Po przemyśleniu też w sumie zamiast 1 wezmę 2 w wersji 4 kanałowej i programatorem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 lip 2015, 12:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8756
Lokalizacja: Bytom
Prototypów dla wszystkich nie wystarczy.
Na razie zaklepane sztuki ma Piotr, czyli pomysłodawca, oraz rycerz100. Zostaną jeszcze 2szt do rozdysponowania.
Kolejny wypust będzie za około 1.5 miesiąca, wtedy będzie więcej dostępnych.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 lip 2015, 13:46 
Offline

Rejestracja: sobota 09 maja 2015, 22:24
Posty: 46
Ja mogę poczekać, na razie jakoś sobie radzę ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 lip 2015, 00:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8756
Lokalizacja: Bytom
W pierwszym poście zacząłem pisać manuala co i jak.
P.S. Po drobnych negocjacjach zostały 4 a nie 2 szt do rozdysponowania z prototypów.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 lip 2015, 07:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 sie 2013, 20:28
Posty: 285
Lokalizacja: Krosno
W takim razie, że są to zapisy na prototypy- to gdybym się załapał do szczęśliwej puli testerów- zaklepuję JEDEN (4ch-lutownicy się nie boję)
do skrzydełka,
nie ma sensu, żeby drugi leżał aż powstanie jakieś latajło nowe, jak ktoś inny może go w tym czasie testować ;-)
..a jak się nie załapię- grzecznie poczekam na kolejną partię :-)

_________________
Mój największy lęk to sytuacja w której ja umieram, a Żona sprzedaje moje "zabawki" za tyle, za ile jej powiedziałem że je kupiłem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 lip 2015, 00:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8756
Lokalizacja: Bytom
W pierwszym poście aktualizacja opisu.
Chętnych na pozostałe 4 prototypy proszę o PW. Jeśli nie będzie potrzebna przejściówka, to będę mógł wysłać w przyszłym tygodniu (dekoder(y) i ewentualny interfejs USB z kabelkiem). Przejściówki powinny być za około 2 tygodnie.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 lip 2015, 23:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8756
Lokalizacja: Bytom
Znów post pod postem, ale w projektach to dopuszczalne, bo są nowe informacje.
W pierwszym poście kolejna aktualizacja - opis ścieżki sygnału, i linki do oprogramowania.
Zostały jeszcze dwa dekodery z pierwszej serii. Czekają na chętnych :mrgreen: (byle by nie wraz z przejściówką S.BUS której jeszcze nie ma, no chyba że ktoś zaklepie i poczeka na przejściówkę).
Na razie nie stwierdzono żadnych chorób wieku dziecięcego, więc na razie nie ma zmian w płytkach.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 28 lip 2015, 15:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8756
Lokalizacja: Bytom
I kolejny news:
Przyszły płytki przejściówek S.BUS. Poskładałem i działają. A więc jest już komplet. Fotki w pierwszym poście.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 sie 2015, 21:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8756
Lokalizacja: Bytom
I nastała cisza w temacie. Nikt jeszcze nie przetestował dekoderów ? Jakieś recenzje, uwagi ?
Mam jeszcze dwie sztuki gotowe na zbyciu. Jeśli ktoś jest chętny to proszę o PW.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 sie 2015, 22:54 
Offline

Rejestracja: piątek 23 kwie 2010, 23:40
Posty: 227
Lokalizacja: Chorzów
Witam .
moje powędrowały do modułu gimbala 3 osiowego z kamerą z zoomem-4 kanały .Zrealizowałem w skrzydle diferentail na lotkach przy wykorzystaniu tylko jednego kanału (ograniczyłem wycielenia serw przypisując ten sam kanał wejściowy )
Przyznaję , ze pomysł z przełącznikami binarnymi jest doskonały (można sterować oświetleniem do lądowania)
Proponuję pomyśleć o mikserach np: od 0-20 % działają klapy powyżej dołączają się totki jako hamulec (wychylenie do góry). i dalej obsługuje się wszystko tylko 2 kanałami.
Dalsze testy za tydzień.
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 sie 2015, 23:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8756
Lokalizacja: Bytom
Przez chwilę myślałem nad mixerami, ale to wymaga sporego rozbudowania logiki i ilości konfigurowalnych parametrów. Przy takich "czarach" może się okazać że konfiguracja nie jest już "user frendly".
A klapolotki można zrealizować poświęcając tylko jeden dodatkowy kanał z aparatury. Rozdzielamy lotki na dwa kanały, mix lotek w aparaturze(czyli standard) a nie w dekoderze, klapy wspólne, no i mix klapy-lotki też robimy w aparaturze.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 09:59 
Offline

Rejestracja: piątek 23 kwie 2010, 23:40
Posty: 227
Lokalizacja: Chorzów
Tak wiem , ale ciągle brakuje mi kanałów . Mam Thomasa i tylko 12 kanałów ,3-4 zabiera gimbal ,2 OSD i Autopilot ,5 płatowiec (lotki. klapy,kierunek wysokość i silnik. to już jest 12 lub 13 w zależności od gimbala , a jak hak podłączyć holowniczy ( sporo prądu zabiera start- pierwsze 500 m do lotów w termice można zrealizować startując za holownikiem) , sterowanie różnymi kamerami ,ew. oświetlenie, podwozie?
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 23:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 23 gru 2011, 13:08
Posty: 952
Lokalizacja: Warszawa
Ja swoimi pobawiłem się tylko na stole więc nie mam co pisać.
Jak dla mnie bardzo przydatna zabawka oszczędzająca kanały :-) i eliminująca cały bajzel z kablami.
Czekam na gimbal i nowy model jak dotrą do mnie i będę zakładał wyposażenie napiszę coś więcej.

_________________
Mirek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 16 sie 2015, 12:41 
Offline

Rejestracja: niedziela 16 sie 2015, 12:36
Posty: 1
miś,
Witaj jestem trochę słaby w temacie sbus.Czy mógłbyś podesłać mi swój nr. telefonu chciałbym porozmawiać Piotrek Kalinka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.