Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 14 gru 2017, 07:13


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 600 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 26 kwie 2016, 13:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 23 lip 2012, 08:31
Posty: 822
Lokalizacja: Wrocław/Sulechów
Pany, jest ktoś w stanie taki malutki programik mi napisać? Aby sterować z zewnątrz drugim arduino przez UART?

_________________
FPV Forever!! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 maja 2016, 22:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 23 lip 2012, 08:31
Posty: 822
Lokalizacja: Wrocław/Sulechów
Miś i inni, zwarem vbat przy "fox" z minusem anteny 1.2ghz na biurkowych testach !! Co mogło się spalić? Nic nie działa. Nie podaje teraz napięcia na nic, ani na vcc, ani na vbat. Nie ma przejścia. Mogę Ci to misiu wysłać? Albo komuś, sam sobie z tym nie poradzę.

_________________
FPV Forever!! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 maja 2016, 23:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9005
Lokalizacja: Bytom
uszy19922, nie mazgaj się tylko miernik i lutownica w łapę i naprawiaj !
Jaką masz wersję płytki v1 czy v2 ?
Jak V2 to albo usmażona dioda D2 albo rezystor R11. Jak za D2 nie ma napięcia albo są jakieś drobne to upieczona D2. Jak jest napięcie niższe o około 0.5V od VIN to dioda dobra i upalił się R11 który można zastąpić drutem.
Jeśli to V1, to albo R11 albo któraś ze ścieżek od R11.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 maja 2016, 17:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 23 lip 2012, 08:31
Posty: 822
Lokalizacja: Wrocław/Sulechów
A głowice Oledy itp, mogą byc usmażone?
Za 15min siadam do miernika.

_________________
FPV Forever!! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 cze 2016, 17:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2970
Lokalizacja: Warszawa
Czy komuś zachowało się zdjęcie, który opornik wylutować w celu przerobienia głowicy 5,8 TX5808 do diversity, bo w wiki zginęły :-(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 cze 2016, 17:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1700
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
https://www.google.pl/search?q=rx5808_n ... oQ_AUIBygB
https://www.google.pl/search?q=rx5808_n ... EQ_AUIBygB

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 cze 2016, 18:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2970
Lokalizacja: Warszawa
mkrawcz1 pisze:
https://www.google.pl/search?q=rx5808_new_bottom.jpg&biw=1440&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiH96L97pPNAhWJUhQKHSVOBtoQ_AUIBygB
https://www.google.pl/search?q=rx5808_n ... EQ_AUIBygB

Czyli chodzi o ten opornik oznaczony na zdjęciu SPI_SE :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 cze 2016, 20:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 782
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Tak, jest to zworka.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 cze 2016, 21:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2970
Lokalizacja: Warszawa
arek2081 pisze:
Tak, jest to zworka.

Danke :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 cze 2016, 21:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16298
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Miś'iu znowu robota przy firmware :-) ... patrzaj---> viewtopic.php?p=473495#p473495

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 cze 2016, 23:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9005
Lokalizacja: Bytom
To zaczyna być nudne... Zrobię, ale testować to mi się już nie chce.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 cze 2016, 14:42 
Offline

Rejestracja: czwartek 10 lip 2014, 17:30
Posty: 40
Lokalizacja: B-B
Koledzy a czy macie audio na wyjściu ? bo u mnie brak (mam dwie głowice 5,8 RX5808) tam trzeba jakiś wzmacniacz dokładać lub cuś ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 cze 2016, 15:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9005
Lokalizacja: Bytom
Fixer pisze:
tam trzeba jakiś wzmacniacz dokładać lub cuś ?
Podłączyć pod audio IN w monitorze. Podłączenie wprost głośnika czy słuchawek pod wyjście audio nie zadziała. Musi być wzmacniacz (w monitorze na przykład).


A z innej beczki, ma ktoś diversity i nadajnik z pasmem L ( viewtopic.php?p=473495#p473495 ) aby to przetestować ?

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 cze 2016, 17:15 
Offline

Rejestracja: czwartek 10 lip 2014, 17:30
Posty: 40
Lokalizacja: B-B
Znalazłem przyczynę, z jakiegoś powodu U5 nie podaje sygnału z głowic 5,8 (z pinu 6) tylko z głowic 1,2 (z pinu 4) a ja mnie mam głowic 1,2 GHz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 cze 2016, 19:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9005
Lokalizacja: Bytom
Może źle przylutowany, albo uszkodzony ? Musiałbyś sprawdzić czy przy odbiorze na 5.8 na pinie 1 od U5 jest 5V.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 600 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.