Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 20 lut 2018, 18:53

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 613 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 07 sie 2017, 09:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 838
Lokalizacja: Warszawa
W moje div wlutowałem te głowice z BG https://www.banggood.com/FPV-5_8G-Wirel ... mds=search


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 07 sie 2017, 10:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2564
Lokalizacja: Warszawa
NeXuS, A ta głowica da się napięciowo przestrajać?

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 07 sie 2017, 10:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2986
Lokalizacja: Warszawa
cobra pisze:
NeXuS, A ta głowica da się napięciowo przestrajać?

To ta dokładnie, znalazłem ją w mojej historii zakupów z banngooda. Jest już wlutowana i działa :-)
Trzeba ją tylko przed wlutowaniem lekko zmodyfikować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 07 sie 2017, 13:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2564
Lokalizacja: Warszawa
Ok Piotr, ale u Ciebie coś nie działało skanowanie zakresu. Więc czy na pewno jest w 100% ok? Chyba że to inny problem.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 07 sie 2017, 14:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2986
Lokalizacja: Warszawa
cobra pisze:
Ok Piotr, ale u Ciebie coś nie działało skanowanie zakresu. Więc czy na pewno jest w 100% ok? Chyba że to inny problem.

Hmm, faktycznie :roll: Zapomniałem o tym problemiku, ale przełącza :-) . I tak to jest ta głowica.

Edit: Może to coś z softem :roll: Trzeba Misia zapytać.
Edit II: Po kalibracji głowic skanowanie działa :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 07 sie 2017, 14:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9074
Lokalizacja: Bytom
Żeby skanowanie działało poprawnie (i przełączanie diversity też) to trzeba skalibrować RSSI głowic. I to oddzielnie dla pasma 1.2G i oddzielnie dla 5,8G, czyli na dwa etapy. Do tego w menu trzeba ustawić poziom RSSI przy jakim skaner ma się zatrzymać.
NeXuS, Tak, ta głowica z BG jest dobra. Trzeba ją tylko przerobić tak jak opisano w pierwszym poście.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 07 sie 2017, 16:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2564
Lokalizacja: Warszawa
To wszystko jasne. Zamawiam polecaną przez Kolegów głowicę.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 07 sie 2017, 17:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3102
Lokalizacja: Olsztyn
cobra, bardzo dobre głowice w Polsce dostaniesz tu http://radio-modele.pl/fpv-mini-odbiorn ... 30166.html ale w tej chwili nie ma. Na banggod sprzedawane są teraz głowice ze zrobionym SPI modem.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 sie 2017, 15:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 14:28
Posty: 559
Lokalizacja: Opole
Uwaga banggood od jakiegoś czasu wysyła głowice, których nie trzeba już przerabiać. Z racji że krzywda im się nie dzieje, można wlutować i przetestować. Jak nie chce zmieniać kanału to trzeba otwierać i ściągać rezystor.

_________________
W użyciu:
DRC Fury, Legwan, SkyWalker 1900; http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=26&t=21985
Odpoczywają:
Hype FW-190 (1,2m), F4U -5NL (550mm), TREX 450,FT Versa Wing, Tricopter 2.5; Beta 1400;


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 sie 2017, 11:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 377
Lokalizacja: Okolica Koszalina
Zdechło mi arduino kupione na "aledrogo", od początku były z nim kłopoty. Gdzie można zakupić jakiegoś "pewniaka" ;-) A... będę przerabiał cały układ wiec chętnie zastosował bym ADG719 zamiast przekaźnika - może ktoś z Kolegów podpowie gdzie można kupić na sztuki, a może komuś zalega w szufladzie :-D

_________________
pozdrawiam
Ben


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 sie 2017, 14:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9074
Lokalizacja: Bytom
Nie możesz wsadzić ADG zamiast przekaźnika. On przełącza zasilanie do głowic, ADG nie pociągnie takiego prądu.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 sie 2017, 21:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 377
Lokalizacja: Okolica Koszalina
miś pisze:
Nie możesz wsadzić ADG zamiast przekaźnika. On przełącza zasilanie do głowic, ADG nie pociągnie takiego prądu.


Tak wiem o tym, ale ja mam dwa przekaźniki i chciałbym zastąpić jeden układem ADG.

_________________
pozdrawiam
Ben


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 11 sie 2017, 01:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9074
Lokalizacja: Bytom
Wow, albo czarowałeś, albo wsadziłeś dwa przekaźniki z pojedynczym stykiem przełącznym zamiast jednego z dwoma przełącznymi stykami. Oczywiście do przełączania video możesz dać ADG, ale do zasilania musi zostać przekaźnik, chyba że masz ochotę wyczarować jakiś układ z mosfetami do załączania zasilania głowic. Ale na mój gust to przerost formy nad treścią.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 wrz 2017, 07:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 860
Lokalizacja: Ruda Śląska
Panowie, czy TUN musi być 9V? z tego co obserwuję na płytkach fox jest przetwornik 78l08 dający 8V na TUN.
Jakieś przeciw wskazania przed 8V z płytki Fox?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 wrz 2017, 07:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 14:28
Posty: 559
Lokalizacja: Opole
Wartość napięcia TUN definiuje maksymalną częstotliwość jaką można odbierać (głowice te odbieraja do 2.1GHz). Do naszych zastosowań 8V spokojnie starcza.

_________________
W użyciu:
DRC Fury, Legwan, SkyWalker 1900; http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=26&t=21985
Odpoczywają:
Hype FW-190 (1,2m), F4U -5NL (550mm), TREX 450,FT Versa Wing, Tricopter 2.5; Beta 1400;


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 613 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.