Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 22 lut 2017, 18:22


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1527 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 25 sie 2016, 11:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1644
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Albo i nie schodzi ;-)

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 25 sie 2016, 13:33 
Offline

Rejestracja: środa 27 mar 2013, 23:58
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Dostępna również na aledrogo, tylko nie mam pewności czy to na pewno ten sam model...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 25 sie 2016, 14:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 3742
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Ta z Alledrogo ma jasność tylko 270cd/m :-P https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 0.0.QpbpvJ
Różnica jednej literki, a znaczy tak wiele :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PhantomONE... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 25 sie 2016, 18:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 23 mar 2010, 15:32
Posty: 601
Lokalizacja: Rumia
mirek_k pisze:
...... na końcowych pinach jest tak:
17 (VEDID) (DDC 3.3V power)
18 NC Reserved for supplier test point
19 (ClkEDID) (DDC Clock)
20 (DATAEDID) (DDC Data)
......


Pin 17 zlacz razem z Vcc 3.3V a reszte zostaw w powietrzu nie podlaczone.

_________________
When injustice becomes law, resistance becomes Duty...
Thomas Jefferson


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 25 sie 2016, 18:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 mar 2012, 12:47
Posty: 647
Lokalizacja: Warszawa
analogowy pisze:
darek_op pisze:
Ponieważ moja nowa matryca jest panoramiczna, to obraz z kamery który jest w formacie 4x3 będzie rozciągnięty. Zastanawiałem się czy jest jakiś sposób, aby obraz na takiej matrycy podzielić na dwie lub trzy części i w pozostałych wyświetlać np. obraz z google maps z aktualną pozycja modelu :-)
Np coś takiego
Obrazek

Takie rozwiązania na pewno istnieja, nie wiem tylko na ile są one dostępne i konfigurowalne pod nasze potrzeby . Nie wiem także jak takich urządzeń szukać w googlach :-(


Może takie coś załatwi sprawę:
http://www.banggood.com/4-CH-Channel-DVR-CCTV-Quad-Video-Camera-Processor-System-kit-Splitter-Switcher-p-1032225.html



Wielkie dzięki :-) tego właśnie szukałem :mrgreen: Jeżeli duża panoramiczna matryca ruszy to zakupie to ustrojstwo i zobaczymy jak zadziała.

_________________
Pozdrawiam Darek
ZAGI-150 , Sky Cruiser 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 25 sie 2016, 19:23 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 sie 2016, 10:55
Posty: 4
Lokalizacja: W-wa
remzibi pisze:
mirek_k pisze:
...... na końcowych pinach jest tak:
17 (VEDID) (DDC 3.3V power)
18 NC Reserved for supplier test point
19 (ClkEDID) (DDC Clock)
20 (DATAEDID) (DDC Data)
......


Pin 17 zlacz razem z Vcc 3.3V a reszte zostaw w powietrzu nie podlaczone.

Uratowany!
Bardzo Ci dziękuję! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 26 sie 2016, 11:20 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 sie 2016, 10:55
Posty: 4
Lokalizacja: W-wa
Wracam z problemem.
Polutowałem kabelek LVDS, sprawdziłem 2-krotnie miernikiem prawidłowośc połaczeń i jestem go pewien.
Próbuję wgrac firmware z linku "New_V59_R842" i folderu AGENCY_LAMV59_P16_B150XG01_V2_1024X768_SI6L_3V_IR_M90_FACIR_G32_7K_KPAGENCY_EXTEN_POWON_5898_201501012_S2064_CJT
(moja matryca ma 1024x768 i 20pinowy kabelek) i mam wrazenie, że się nie wgrywa.
Przy czym, kiedy podłaczę driver do pradu, dioda LED nie świeci sie na panelu z klawiszami (mam 5-przyciskowy) lecz wolno miga. Podobnie, kiedy podpiąłem pod USB 2GB pendrive z plikiem .bin wg instukcji, nic sie nie dzieje, ani nie zaświeca się dioda na pendrivie, ani dioda na panelu klawiszy nie zmieni migania, nadal miga wolno i miarowo.
Oczywiscie, po odłaczeniu zasilania, wyjeciu pena i podłaczeniu zasilania stan mojego układu się nie zmienia (lcd czarne, dioda miga miarowo).
Czyżby cos sie uwaliło? Czy może coś źle robię?

Mój driver to TSUMV5 9XU-Zl, uzywam uniwersalnego inwertera z Chin, czip na tunerze TV to R842, jumper jest na 3.3V

Edyta: Na razie odwoluję alarm :-) Po odłaczeniu kabla do matrycy, driver zachowuje się normalnie i daje się wgrac fw. Bede próbował wszystkie fw. po kolei dla mojej rozdzielczości.

Edyta 2: Okazało sie, że mam uszkodzony inwerter i to on powodował blokowanie się drivera. Dzieki Bogu, kupiłem 2.

Edyta 3: Remzibi jesteś wielki!
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 wrz 2016, 22:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 mar 2012, 12:47
Posty: 647
Lokalizacja: Warszawa
I ja uruchomiłem swoja matrycę M215HW01 ze sterownikiem V59 i inwerterem LED

Obraz jest naprawde dobry i doskonale działa odtwarzanie plików video.
Jedyne co mnie martwi to to że po kilkunastu minutach działania matrycy dolny jej brzeg jest baaaardzo gorący.
Może nie można sie nim oparzyc, ale dotykanie go nie naeży do przyjenych uczuć. Cała pozostała powierzchnia matrycy jest tylko lekko ciepła.
czy takie grzanie to normalny objaw ?

_________________
Pozdrawiam Darek
ZAGI-150 , Sky Cruiser 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 wrz 2016, 17:25 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 sie 2016, 10:55
Posty: 4
Lokalizacja: W-wa
Panowie, mam jeszcze jeden problem. Moja matryca ma rozdzielczośc 1024x768 i jest formatu 4:3.
Niestety, obraz jest skalowany do formatu matrycy, czyli jesli mamy np. film 16:9 to rozciąga go w pionie. Niestety, przestawianie opcji skalowania w menu nie daje żadnego efektu. Również grafika menu jest rozciągnięta. Czy da się z tym coś zrobić, czy nauczyć się z tym żyć i czekać, aż kiedyś wpadnie w ręce matryca 16:9?

EDIT - scalenie

Ok. Szybciej znalazłem odpowiedź w googlach :)
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... tcount=513


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 11 wrz 2016, 22:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 23 mar 2010, 15:32
Posty: 601
Lokalizacja: Rumia
mirek_k pisze:
.... nauczyć się z tym żyć i czekać, aż kiedyś wpadnie w ręce matryca 16:9?.....

Dokladnie :-)

_________________
When injustice becomes law, resistance becomes Duty...
Thomas Jefferson


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 lis 2016, 12:04 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2194
Lokalizacja: Jasienica
szeri88 pisze:
LQ150X1LG96 - matryca wydaje się być idealna do naszych zastosowań, jasność 1050 cd/m². Czy ktoś jej używa? Kontroler będzie odpowiedni, da się go "przerobić" zgodnie z opisem z tego wątku?


Jestem na etapie poszukiwania "wsadu" walizki... dlatego odgrzebuję posta.

Czy ktoś zakupił w/w zestaw ? lub ma sprawdzone LCD o dużej jasności >800 cd/m2 najchętniej 16:9 ?

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 lis 2016, 13:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2815
Lokalizacja: Warszawa
jacekV pisze:
Czy ktoś zakupił w/w zestaw ?

No właśnie cisza, ale jasność tej matrycy oczy wypala ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 lis 2016, 13:39 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2194
Lokalizacja: Jasienica
Piotrowy pisze:
jacekV pisze:
Czy ktoś zakupił w/w zestaw ?

No właśnie cisza, ale jasność tej matrycy oczy wypala ;-)


Fakt.
Ale przerobiłem kilka monitorów FPV i dopiero podgląd u kolegi na Feelworld PVR733 (jasność 1000cd/m2) dał to czego oczekuję.
Niestety to tylko 7" i kosztuje "parę" Guldenów :mrgreen:

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 lis 2016, 14:54 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 31 paź 2016, 11:30
Posty: 62
Lokalizacja: Olsztynek
Mam pytanie , matrycę led da się do tego podłączyć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 lis 2016, 16:51 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8741
Lokalizacja: Bytom
Waldek 1964 pisze:
Mam pytanie , matrycę led da się do tego podłączyć.
Da się.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1527 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.