Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 25 wrz 2018, 08:48


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1633 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 20 sie 2018, 14:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2610
Lokalizacja: Warszawa
No raczej każdy poleci Ci tutaj kontroler v.29. Ma on blue screen, ale na poziomie niedokuczliwym.
Matryca dowolna, ze złączem LVDS.
W tym wątku znajdziesz polecane matryce, ale większe niż 10".

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 sie 2018, 14:55 
Offline

Rejestracja: czwartek 13 kwie 2017, 19:58
Posty: 30


CHodzi o to ze kazda matryca ponad 10" bedzie za wielka do mojej walizki
Więc nic sie nie znajdzie ? nikt z was nie ma doswiadczenia z tymi matrycami 10"??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 sie 2018, 17:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9163
Lokalizacja: Bytom
Ale w czym problem. Bierzesz pierwszą z brzegu matrycę z netbooka (10.1'') 1366x768 (WXGA), sterownik z tego wątku i po krzyku. Prawie wszystkie matryce z netbooków są na LVDS (co można sprawdzić na Panelook.com). Soft do takiej matrycy 1366x768 jest (SI6L, SI8L, DO8L). Do V59 też. Na alledrogo taka matryca to od 30 zeta za używke lub od 80 za nową.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 sie 2018, 18:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 cze 2014, 19:29
Posty: 350
Lokalizacja: Warszawa
Wybierz sobie kontroler,. np. v.29 albo v.56
Ściągnij firmware'y do tego kontrolera. W nazwach firmware'ów znajdują się oznaczenia matryc które najczęściej zawierają przekątną matrycy, np. B154EW08-V1 jest matrycą o przekątnej 15", M170EG01V9 - 17"
Jak znajdziesz matrycę o rozmiarze który Cię interesuje to sprawdź jej parametry na panelook.com
Znajdziesz tą jedną jedyną którą chcesz mieć to szukaj jej po internetach, serwisach aukcyjnych i innych portalach ogłoszeniowych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 sie 2018, 21:58 
Offline

Rejestracja: czwartek 13 kwie 2017, 19:58
Posty: 30


chłopaki naprawde dziekuje ale temat Ground Station jest mi obcy dlatego licze na waszą pomoc, bezpośrednie linki itp :)
Miś znalazłem coś takiego:
https://allegro.pl/matryca-lcd-10-1-sam ... 31452.html
jaki kontroler do tego zakupić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 sie 2018, 09:25 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 552
Lokalizacja: Kraków
Ale tu nie ma co się znać, przeczytaj jeszcze raz dokładnie co analogowy napisał i tak zrób, z zachowaniem kolejności.
Właśnie dlatego, że matryce musisz kupić taką do której są sterowniki w jednym albo drugim kontrolerze, nie pierwszą z brzegu z allegro.

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 sie 2018, 18:08 
Offline

Rejestracja: czwartek 13 kwie 2017, 19:58
Posty: 30


No wiec tak...zrobiłem faktycznie jak napisał analogowy ale przed tym zaiwaniłem z kanciapy szefowej stary monitor 14.1 toshiba....wszystko fajnie tylko kabel wyrwany i dziwne ze brak mu AV
oznaczenie jakie ma to
LTD141LM1SG
Taką matryce dokładnie znalazłem na panelook
http://www.panelook.com/LTD141LM1SG-1_T ... 12461.html

w firmware v29 takiej nie ma ale jest podobna tez 14.1 i taka sama rozdzielczość
AGENCY_LAMV29_P16_LTD141EM6K_1400X1050

w firmware v56 taka sama sytuacja
AGENCY_LAMV59_P16_LTD141EM1X_1400X1050

Co o tym myslicie ?

Edytuj posty!

Dobra po zawodach...podłączyłem ją do zasilania i przez srodek idzie czarny pas....martwy nawet nie podswietlony


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 sie 2018, 12:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9163
Lokalizacja: Bytom
Tok poszukiwań wygląda tak:
1. Wyszukujesz sobie matrycę
2. Szukasz firmware do tej konkretnej matrycy, jak nie ma to...
3. Wchodzisz na panelook.com i sprawdzasz jaką rozdzielczość i interfejs ma ta matryca.
Przykładowo ta co znalazłeś ma 1024x600 - Interface Type 40 pins LVDS (1 ch, 6-bit) , Connector
4. Teraz szukasz firmware co ma w oznaczeniu rozdzielczość i odpowiedni interfejs. W przykładzie matrycy z ale powinno to być 1024x600_SI6L. Dla matryc 1ch ma być w oznaczeniu firmware "SI", dla 2 kanałów "DO". A "6L" to ilość bitów. Może być "6L" lub "8L" czyli 6 lub 8 bitów. Jak nie ma do softu do kontrolera V29 to szukasz do V59. Bedziesz potem wiedział jaki kupić.
5. Jak znajdziesz conajmniej dwie wersje firmware z właściwymi parametrami to masz 95% szans na sukces. Jak nie ma, albo jest tylko jeden soft który mógłby pasować - to lepiej poszukać innej matrycy.
6. Teraz szukasz na aliexpress, banggood ect gotowego kabelka do sterownika z wtyczką taką jaką ma matryca. Jak nie znajdziesz gotowca, to będziesz musiał sam rzeźbić.
7. Szukasz właściwego invertera do podświetlania. Zależy czy matryca ma podświetlanie LED czy CCFL, jakie napięcie potrzebują LED'y lub ile ma świetlówek. Tu przydaje się datasheet matrycy.
8 Kupujesz matryce, sterownik, kabel i inverter, łączysz do kupy, wgrywasz właściwe firmware i powinieneś się cieszyć działającym monitorem.

Drogi na skróty nie ma, nikt za Ciebie tego nie zrobi.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 sie 2018, 18:25 
Offline

Rejestracja: czwartek 13 kwie 2017, 19:58
Posty: 30


miś wielkie dzieki....wlasnie skonczylem prace i biore sie dalej za szukanie
wczoraj jeszcze przed spaniem znalazłem coś ciekawego...
Poniższa matryca ma firmware w v29 i v56 i chodz jest wieksza niz chcialem to uwazam ze dobra cena....oczywiscie uzywka....nie jest zbyt jasna :( ale widze na panlook ze jest na ccfl wiec coś mozna pomyslec
https://www.ebay.ie/itm/NEW-Hyundai-HT1 ... 2026964637

Brać czy nie? dobra cena ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 sie 2018, 21:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9163
Lokalizacja: Bytom
Słaba ta matryca, kontrast słaby a jasność to jakiś żart... do oglądania w ciemnościach a nie na dworze na słońcu. I w cale nie taka tania, bo z wysyłką to 28 funciaków.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 sie 2018, 17:23 
Offline

Rejestracja: czwartek 13 kwie 2017, 19:58
Posty: 30


no faktycznie jasnosc nie powala
Miś byłbyś taki pomocny jak do tej pory i polecił jakąs matryce od 10 do 12 cali.... plissss
a czy matryce z jasnoscia 350 to juz w miare ok ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 sie 2018, 21:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 280
Lokalizacja: Biała Podlasla
Pod koniec przyszłego lub jeszcze przyszłego tygodnia wystawię w ogłoszeniach moje matryce. Będą od 10, 12, 13,14, 14.1, 15.4 15.6, może do 17.1.
Będziesz sobie mógł wybrać, bo wybór jest spory. Mam stanowczo za duże zapasy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 25 sie 2018, 03:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9163
Lokalizacja: Bytom
350 jest już OK.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1633 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.