Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 12 gru 2017, 03:48


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1575 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 05 lis 2016, 02:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 sty 2014, 20:49
Posty: 202
Lokalizacja: Koszalin
jacekV pisze:
szeri88 pisze:
LQ150X1LG96 - matryca wydaje się być idealna do naszych zastosowań, jasność 1050 cd/m². Czy ktoś jej używa? Kontroler będzie odpowiedni, da się go "przerobić" zgodnie z opisem z tego wątku?


Jestem na etapie poszukiwania "wsadu" walizki... dlatego odgrzebuję posta.

Czy ktoś zakupił w/w zestaw ? lub ma sprawdzone LCD o dużej jasności >800 cd/m2 najchętniej 16:9 ?


Kupił kupił ale nie miał okazji przetestować. Jak się uda to w weekend zrobię mały test.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 05 lis 2016, 09:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2965
Lokalizacja: Warszawa
szeri88 pisze:
Kupił kupił ale nie miał okazji przetestować. Jak się uda to w weekend zrobię mały test.

Brawo dla tego pana :-) Czekamy z niecierpliwością na pierwsze wrażenia z testów matrycy w pełnym słońcu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 05 lis 2016, 20:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 wrz 2016, 17:56
Posty: 18
Lokalizacja: Kraków
A może zamiast szukać najmocniej świecących LCD, które i tak ze Słońcem nie wygrają, zastosować transfleksyjną matrycę LCD? Np. z Panasonica CF18/19 - jest tego trochę na rynku.
Mam takie matryce w kilku urządzeniach i prawują się rewelacyjnie na zewnątrz - im mocniej Słońce na nie świeci, tym lepiej widać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 06 lis 2016, 20:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 sty 2014, 20:49
Posty: 202
Lokalizacja: Koszalin
Piotrowy pisze:
szeri88 pisze:
Kupił kupił ale nie miał okazji przetestować. Jak się uda to w weekend zrobię mały test.

Brawo dla tego pana :-) Czekamy z niecierpliwością na pierwsze wrażenia z testów matrycy w pełnym słońcu.


Matryca odpalona, lecz brak odpowiednich warunków do przeprowadzenia rzetelnego testu. Matrycę uruchomiłem na biurku, prąd pobierany zgadza się z danymi producenta, także z tą jasnością chyba nie oszukują. Przeprowadzę testy przy słonecznej pogodzie i podzielę się wynikami na forum.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 07 lis 2016, 15:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 sty 2014, 20:49
Posty: 202
Lokalizacja: Koszalin


Niestety nie miałem innej matrycy do porównania, ale wydaje mi się, że jest całkiem fajnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 lis 2016, 13:03 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 lip 2011, 19:43
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków/Zakliczyn
Witam,
Znalazłem taki wyświetlacz:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dopasowałem do niego ten model http://www.panelook.com/HSD100IFW1-A04_ ... 12537.html wtyczka 30 pin
Czy będzie dobry do podglądu ?
Czy taki kabelek powinienem zakupić? http://www.banggood.com/30Pin-Driver-Bo ... uytogether ?

Prosze jeszcze o informację który driver będzie odpowiedni żeby ją uruchomić jeżeli ta matryca będzie ok.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 lis 2016, 13:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7359
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jeśli działa, to jakoś się będzie nadawał, ale będzie ciemny. Lepiej poszukaj czegoś innego.

Moja ma trochę więcej http://www.panelook.com/LTM170EX-L21_SA ... _8034.html , ale dużo większy kontrast. Szału nie ma ,ale da się latać. Do podglądu dla widzów, super.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 gru 2016, 06:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 gru 2014, 19:40
Posty: 38
Lokalizacja: Bydgoszcz
Witam.
Mam pytanie do bardziej zorientowanych. Kupiłem gogle quanum v2 pro i podpiąłem je do mojej bazy walizkowej bezpośrednio do fox 800 poprzez rozdzielacz video (ten z Delty), obraz mam bez opóźnień. Na matryce z kontrolerem V29 sygnał audio i video idzie przez nagrywarkę DVR Recorder.
Jak włączę monitor to mam obraz i dźwięk w bazie i obraz goglach - jest ok. Jak wyłączę monitor to mam obraz w goglach ale bez dźwięku. I tu nasuwa się pytanie, czy można wyprowadzić dźwięk na głośniki w bazie bez konieczności włączania monitora? po prostu lecę na goglach ale słyszę silnik samolotu.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 gru 2016, 15:48 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 167
Lokalizacja: Biała Podlasla
Tak. Tylko potrzebujesz głośników + jakiś wzmacniacz w walizce (zamiast tego z matrycą).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 gru 2016, 21:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 862
Lokalizacja: Ruda Śląska
np. takie małe coś i masz od razu regulacje głośności, podłącz taki wzmacniaczyk do głośników które masz przy matrycy i bedzie działać niezależnie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 05:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 gru 2014, 19:40
Posty: 38
Lokalizacja: Bydgoszcz
Super. Jeszcze tylko muszę zamontować wyłącznik wzmacniacza, żeby głośniki nie działały z dwóch źródeł jednocześnie przy lataniu na goglach i włączonej matrycy dla widzów. Chyba że potencjometr jest również OFF
Dzięki za info.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lut 2017, 09:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 02 lut 2017, 12:44
Posty: 5
Lokalizacja: Warszawa
Witam :) Mam mały problem, a mianowicie przekombinowałem z kontrolerem po podpięciu zasilania świecą się ledy na czerwono. Podpiętego pendriva widzi tylko na krótką chwilę. Zapewne to uszkodzony kontroler, ale nie znam się na tyle. Jakaś podpowiedz, co mogę z tym zrobić?

_________________
Pozdrawiam - Adam. Miłośnik sprzetu elektronicznego, początkujący majsterkowicz. Prywatnie prowadzę katalog biur rachunkowych. :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 01 mar 2017, 10:20 
Offline

Rejestracja: piątek 23 paź 2015, 15:26
Posty: 11
Lokalizacja: Myszków


Jaki masz kontroler? i jaki plik chcesz załadować do niego?
Jeżeli chcesz załadować plik to musi być dokładnie do tego kontrolera, inaczej efekt będzie podobny do twojego.
Jeżeli podczas ładowania pliku przerwałeś operacje, to może sie uszkodzić pamieć.
Trzeba by było ją wylutować i zaprogramować.
Jak zachowuje się procesor? gwałtownie się grzeje i parzy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 30 mar 2017, 08:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 400
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Orientujecie się może czy wtyk do invertera na płytce to micro jst? Wlutowałem się od spodu z braku wtyczki do invertera ale średnio mi odpowiada takie połączenie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 kwie 2017, 13:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2562
Lokalizacja: Warszawa
Matryca Sharp LQ141F1LH52
Czy nada się do tego projektu?
Matryca ma złącze jak na zdjęciu:

Obrazek

Ale jest zintegrowany inwerter do podświetlania i wspólne złącze do tego wszystkiego:

Obrazek

Da się podłączyć jakąś przejściówką do tego złącza na drugim zdjęciu?

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1575 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.