Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 15 paź 2018, 12:04


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 08 paź 2017, 08:12 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 cze 2014, 20:29
Posty: 107
Lokalizacja: Bochnia
kolsek345 pisze:
Ja zamowilem do Z-84 tego - https://pl.aliexpress.com/item/small-si ... 66720.html - na RCGroups go polecają.

Pytanie czy zagra z KFC32FTB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 10:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 805
Lokalizacja: lubelskie
A dlaczego ma nie zagrac? KFC32FTB nie jest wybredny jesli chodzi GPS'y.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 10:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
O też przeglądając bg o nim myślałem, jest jeszcze tańszy i mniejszy od tego co mam.
Masz porównanie do większego 880?
Bo też chętnie go wezmę :-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 11:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 805
Lokalizacja: lubelskie
880 mam ale nie chciałem go pchać do maleństwa jakim jest z-84 wiec zamówiłem 180 - wczoraj go wysłali - jak dotrze to napisze jak działa i jak ma się do 880.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 11:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8679
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Fajnie, dzięki.
To czekam na relację.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 14:46 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 cze 2014, 20:29
Posty: 107
Lokalizacja: Bochnia
kolsek345 pisze:
A dlaczego ma nie zagrac? KFC32FTB nie jest wybredny jesli chodzi GPS'y.


Bo z gps z kompletu iosd nie działa z kompletu fy41ap nie działa
Dopiero jak kupiłem pitlaba to zadzialal. Dlatego wole tym razem zapytac


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 15:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 805
Lokalizacja: lubelskie
Ja mam podłączony w jednym z modeli GPS od FY31AP i dziala z KFC - trzeba było tylko w opcjach ostawić typ gpsu na - MTK......Także dziwne że od FY41AP nie chce banglać.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 gru 2017, 20:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 cze 2017, 21:55
Posty: 21
Lokalizacja: Katowice
Mam problem z dodaniem klap w iNav na płytce KFC32ftb.
Wcześniej miałem soft KFC32ftb i Raptora z oryginalnym skrzydłem i klapy wtedy działały,
później zamieniłem oprogramowanie na iNav i skrzydła na Pionner XL i tam klap nie było.
Jednak był duży problem ze zmieszczeniem się na lądowisku i teraz dorabiam klapy,
no i mam problem z ich uruchomieniem - niezależnie gdzie przyłączę serwa (są razem na Y),
to albo ruszają się z jakiegoś nie dającego się wyłączyć miksera, albo nie działają.
Mam wolny kanał drugiej lotki i wolne pozostałe wyjścia (gimbal dopiero w planach), ale nie potrafię sobie z tym poradzić.
Nie opiszę co już robiłem, bo po wielu kombinacjach się już pogubiłem i nie pamiętam.
Czy jest jakieś sprawdzone podłączenie/ustawienia na klapy z iNav na KFC32FTB ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 gru 2017, 21:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 cze 2017, 21:55
Posty: 21
Lokalizacja: Katowice
Ponownie przeszukałem forum, ale z wcześniejszych rozważeń (viewtopic.php?f=10&t=18005&start=1785 ) dla mnie nie wynika,
czy jest możliwe sterowanie lotek z 8-kanałowej aparatury przy i iNav na KFC32FTB.
Czy dołożenie kanałów w nadajniku coś pomoże ? A może jeszcze inny sposób ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 02 mar 2018, 18:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 25 wrz 2012, 15:29
Posty: 74
Lokalizacja: Różnowo
Pogubiłem się, "przeflaszowałem" moje KFC FTB 32 do iNav. Wszystko łyknęło ale już nie mogę uruchomić konfiguratora iNAV'y. Z reakcji ledów to czerwony świeci na maxa a biały i niebieski ledwo "żarzy". Sugestie lub pomoc?


Ostatnio zmieniony sobota 03 mar 2018, 14:40 przez esjot, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 mar 2018, 18:16 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 295
Lokalizacja: W-wa
Mam problem z GPS'em w KFC32FTB- po podłączeniu każdego z trzech GPS'ów 6M i 8M mam zera na eLDisp'ie, zamiana rx/tx powoduje tylko, że tam gdzie są zera jest pusto. Dioda D3 miga równo na zielono. W KFC32Tool mam Odbiornik U-Blox (np. U-Blox 6M).

Czy jakieś inne ustawienia trzeba zrobić, żeby GPS zaczął reagować?

Też żaden z nich nie łapie FIX'a. A jeden z nich bez problemu działał z APM'em.

Serial_1_baudrate, 2,5 mam ustawione na 115200

Nie mam tez żadnych wskazań kompasu (000)

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 mar 2018, 19:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 paź 2010, 05:45
Posty: 94
Lokalizacja: Pszów
Pytanie o gps który był dostępny w 4drones (obecnie nie ma na stronce), po popdłączeniu do płytki milczy jak zaklęty, czy posiada na pokładzie jakiegoś leda? bo u mnie nic nie świeci, inny gps działa normalnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 mar 2018, 22:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 paź 2012, 08:03
Posty: 1031
Lokalizacja: szczecin
Nie chodzi przypadkiem o MT3339? NMEA, co to nie poddaje się autokonfiguracji i trzeba dobrze port UART ustawić?

_________________
Zapraszam na: http://automaciek.webhop.net oraz na miniblog modelarza: http://automaciek1.esy.es/
Nowy członek rodziny : PENTAX K-S2 https://www.flickr.com/photos/141377769@N08/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 mar 2018, 11:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 paź 2010, 05:45
Posty: 94
Lokalizacja: Pszów
quectel L86-M33 na płytce sygnowanej kfc_gpsv1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 mar 2018, 13:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 paź 2012, 08:03
Posty: 1031
Lokalizacja: szczecin
Czyli protokół NMEA, prędkość portu UART domyślnie dla tego modułu 9600?.

_________________
Zapraszam na: http://automaciek.webhop.net oraz na miniblog modelarza: http://automaciek1.esy.es/
Nowy członek rodziny : PENTAX K-S2 https://www.flickr.com/photos/141377769@N08/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.