Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 20 wrz 2018, 10:31


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 127  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 05 lip 2017, 14:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 06 sie 2015, 09:44
Posty: 76
Lokalizacja: Poznań
marbalon pisze:
ale obrócony, czy przesunięty? przesunięty ok, obrócony - nie.

Obrazek
dokładnie o takie przesunięcie mi chodzi (tak wiem, żę kfc na zdjęciu jest odwrotnie :P nie chciało już mi się gimpa odpalać ) - bo okazało się, że go krzywo wkleiłem i zastanawiam się czy tak może być czy muszę przestawiać mocowanie

_________________
Hexa Tarot 690__| Lisam LS210
Pioneer 1400____| Hubsan Q4
Hubsan h107d___| QAV250
Eachine QX90____| s500
i się rozrasta :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 lip 2017, 14:58 
Offline

Rejestracja: niedziela 26 lut 2012, 21:23
Posty: 628
Lokalizacja: Warszawa
Ze zdjęcia wynika że jest przekręcony a nie przesunięty a Marcin napisał że nie może być przekręcony ...

_________________
Skrzydła .... 600 mm .... 820 mm .... 2000 mm ... :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 lip 2017, 16:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 06 sie 2015, 09:44
Posty: 76
Lokalizacja: Poznań
Bihtus pisze:
Ze zdjęcia wynika że jest przekręcony a nie przesunięty a Marcin napisał że nie może być przekręcony ...

No właśnie, że napisał na temat "obrócony" czyli przód jest w kierunku tyłu :D

_________________
Hexa Tarot 690__| Lisam LS210
Pioneer 1400____| Hubsan Q4
Hubsan h107d___| QAV250
Eachine QX90____| s500
i się rozrasta :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 lip 2017, 16:58 
Offline

Rejestracja: niedziela 26 lut 2012, 21:23
Posty: 628
Lokalizacja: Warszawa
no właśnie pokręciło się wszystko :-D

_________________
Skrzydła .... 600 mm .... 820 mm .... 2000 mm ... :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 lip 2017, 17:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4054
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Generalnie im lepiej zrobisz tym lepsze będą efekty, a więc wybór należy do Ciebie ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 lip 2017, 22:10 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 wrz 2016, 20:36
Posty: 9
Lokalizacja: Toruń
Panowie nie mogę znaleźć informacji nt różnic pomiędzy płytkami w wersji 1.1 i 2. Podpowie ktoś?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 lip 2017, 21:20 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 21 mar 2011, 18:02
Posty: 18
Lokalizacja: Ursynów City
marbalon pisze:
Zaprogramuj sobie tryb passthru i sprawdź ponownie w tym trybie jak reaguje. Może ruch serw wynika z aktualnego trybu lotu...


Marbalon po ustawieniu passthru zadziałało. Dzięki :-)

Teraz inny mam problem :roll: . Od dłuższego czasu OSD nie chce pojawić się na ekranie. Pomimo prób wymuszenia włączenia OSD dane się nie pojawią a w oknie tekstowym pojawia się komunikat "OSD enabled".
W konfiguracji IMU mam zaznaczone OSD i ustawione na AUX możliwość przełączania OSD.

Może ktoś z Was będzie miał pomysł jak to rozwiązać.

Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 lip 2017, 07:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4054
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Brak OSD może wynikać także z braku prawidłowego 5V na płytce. Kostka generująca OSD wymaga dokładnie 5V i jak jest poniżej to może zanikać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 lip 2017, 10:07 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 21 mar 2011, 18:02
Posty: 18
Lokalizacja: Ursynów City
marbalon pisze:
Brak OSD może wynikać także z braku prawidłowego 5V na płytce. Kostka generująca OSD wymaga dokładnie 5V i jak jest poniżej to może zanikać.


Podczas konfiguracji Kfc korzystam z jednego i tego samego BEC-a. Wczesniej osd bylo.?
Spróbuje w takim razie dzis jeszcze raz przy pomocy innego.
Dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 lip 2017, 10:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4054
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Jak było to spoko.... tylko sugeruje z czym może być związane... Cały czas na sofcie KFC - nie mówimy o iNav tylko o starym sofcie KFC32? Jak by co sprawdź na wersji 71 dostepnej tutuaj:
http://baliniak.2box.pl/qq/kfc32-71l.zip


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 lip 2017, 18:09 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 21 mar 2011, 18:02
Posty: 18
Lokalizacja: Ursynów City
marbalon pisze:
Jak było to spoko.... tylko sugeruje z czym może być związane... Cały czas na sofcie KFC - nie mówimy o iNav tylko o starym sofcie KFC32? Jak by co sprawdź na wersji 71 dostepnej tutuaj:
http://baliniak.2box.pl/qq/kfc32-71l.zip



Zanim przeczytałem twój ostatni post wgrałem wersje 72, ale niestety to nie pomogło (wcześniej działało?) Ale po wgraniu softu 71 osd się pojawiło. Dzięki. :-)
Ale... niestety obraz z kamery nie jest przekazywany do bazy via KFC32FTB . Sprawdziłem kamerę wraz z nadajnikiem video przy pomocy OSD Remzibi i obraz był przekazywany.
Nadajnik video podłączony do KFC działa. Sprawdziłem miernikiem połączenia od KFC do kamery i jest w porządku
Nie mam już pomysłu gdzie może być problem. :-/

Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 lip 2017, 18:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4054
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
To co teraz masz tylko obraz z OSD ale nie ma wizji z kamery ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 lip 2017, 20:39 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 21 mar 2011, 18:02
Posty: 18
Lokalizacja: Ursynów City
marbalon pisze:
To co teraz masz tylko obraz z OSD ale nie ma wizji z kamery ?


Na ekranie bazy nie ma jakiegokolwiek obrazu (po podłączeniu tej samej kamery i nadajnika do OSD REMZIBI jest obraz i OSD).
OSD wyświetla się w KFCtool.
Mam nadzieję, że nic w płytce nie poszło.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 lip 2017, 20:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4054
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Aaaa... to e w GUI się pokazało to oznacza że kontroler wykrył kostkę OSD... ale wychodzi na to że u Ciebie albo kabelkologia jeszcze coś nie tak albo już nie wiem co...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 lip 2017, 17:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 08 gru 2011, 18:24
Posty: 831
Lokalizacja: UK - West Sussex
... Co nie zmienia faktu Marbalon, że dajesz bardzo rzeczowy i szybki, stały support dla userów twojego stuffu.
Sam tego doświadczyłem kolego. Należą Ci się duże podziękowania Obrazek

Obrazek Obrazek

_________________
Od śmigła... Sławek
Mój Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 127  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.