Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 22 sty 2018, 07:28

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1869 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 121, 122, 123, 124, 125  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 15 sie 2017, 20:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3078
Lokalizacja: Olsztyn
Grzeg, a jesteś pewny że moduł eLeReS wlutowany w płytkę jest sprawny ? Moja kfc32ftb poszła od strzała pod INAV po wybraniu modułu w zakładce "Configuration", ustawieniu z CLI częstotliwości i zbindowała się bez problemu... Więc upatruję się błędów po stronie użytkownika albo niesprawnego sprzętu...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sie 2017, 21:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 cze 2017, 21:55
Posty: 19
Lokalizacja: Katowice
Przecież z oryginalnym softem latał. Jeżeli jest częściowo niesprawny, to musiał by być taki od nowości, bo przecież wykonał w sumie 6 lotów, a wypadek w ostatnim był na tyle delikatny, że tylko silnik się urwał, a po wypadku było wszystko sprawdzone na ziemi, że nadal działa. W sumie chyba będę musiał wrócić do poprzedniego softu ... i kupić coś innego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sie 2017, 21:47 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 393
Lokalizacja: Kraków
To skoro działał to czemu nie skupiasz sie na doczytaniu wiki i tego co koledzy piszą. Tak jak pisze Piotr coś robisz nie tak w konsoli wiec nie daje sie zbindowac.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 sie 2017, 18:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 14:28
Posty: 557
Lokalizacja: Opole
W inavie w gui wyłącz w odpowiednich okienkach rx_spi i zmien na rx_ppm oraz zamiast eleresa wybierz cokolwiek innego zapisz zmiany i wtedy spróbuj jeszcze raz załączyć komendami. U mnie też czasami się w ten sposób zawiesza.

_________________
W użyciu:
DRC Fury, Legwan, SkyWalker 1900; http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=26&t=21985
Odpoczywają:
Hype FW-190 (1,2m), F4U -5NL (550mm), TREX 450,FT Versa Wing, Tricopter 2.5; Beta 1400;


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 19 sie 2017, 20:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 cze 2017, 21:55
Posty: 19
Lokalizacja: Katowice
WIELKIE DZIĘKI Dexx - to był strzał w 10!
Teraz jest już zbindowane. Z tego co widzę to w GUI zamiast elers zostały te "cokolwiek innego" - czy należy to zmieniać na prawidłowe wartości, czy zostawić jak jest?

Dziękuję wszystkim za pomoc, bo tylko ta aktywność zagrzewała mnie do dalszych prób z nowym oprogramowaniem.
Akurat w najbliższym tygodniu nie będę miał czasu dokończyć ponownego montażu i konfiguracji modelu,
ale jak tylko poleci, to będzie raport w pierwotnym wątku: viewtopic.php?f=26&t=41370&start=15


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 28 sie 2017, 13:24 
Offline

Rejestracja: sobota 02 sie 2014, 08:37
Posty: 46
Lokalizacja: Warszawa
Cześć
Kfc32ftb z inav mam i ja... no i mam problem bo co czas jakiś (około 30 sekund) rssi maleje do 0 i od razu rośnie z powrotem do 100 (testy na 'biurku') soft mam i w kfc i w eleresie najnowszy. Dodam jeszcze, że w aplikacji trackmyrc mam cały czas 100% rssi. Zastanawiam się czy to tak powinno być czy może jest coś nie tak...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 paź 2017, 21:22 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 cze 2014, 20:29
Posty: 102
Lokalizacja: Bochnia
Zadziała ten gps z KFC32FTB ?
https://abc-rc.pl/nz-gps-naze32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 paź 2017, 21:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4017
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Tak.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 paź 2017, 21:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7482
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Długo łapie fixa i mało satelitów. Nie polecam.
Kup coś większego, innego np https://m.banggood.com/UBLOX-NEO-M8N-BN ... 71082.html
Ale nie wiem czy działa pod eleresem.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 paź 2017, 22:04 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 cze 2014, 20:29
Posty: 102
Lokalizacja: Bochnia
mam gps od pitlaba ale z obudową waży prawie 30gr i nie bardzo mi on pasuje do z-84. Dlatego szukam czegoś lekkiego już z obudową i ten mi wpadł w oko. Na razie udało mi się upchnąć płytkę kfc do zetki ale nie chce z niej zrobić klocka. Mam założenie żeby nie przekroczyć 500gr gotowego do lotu. Ma być łatwy do startu i w miarę odporny na krety a wiadomo waga w tym nie pomaga.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 paź 2017, 22:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 681
Lokalizacja: Kraków
W skrzydełku możesz łatwo zatopić gpsa bez obudowy, tak, żeby się zlicował z powierzchnią skrzydła ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 paź 2017, 22:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7482
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tak jak pisze volender, najlepsze rozwiązanie.
Zresztą widziałeś jak u mnie jest to zrobione. Lekko i działa.
Dla pewności nakleiłem taśmę, żeby nie wypadł :-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 07:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 751
Lokalizacja: lubelskie
Cytuj:
mam gps od pitlaba ale z obudową waży prawie 30gr i nie bardzo mi on pasuje do z-84. Dlatego szukam czegoś lekkiego już z obudową i ten mi wpadł w oko


Ja zamowilem do Z-84 tego - https://pl.aliexpress.com/item/small-si ... 66720.html - na RCGroups go polecają.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , ZMR 250+KFC32FTB+eleresMAX


Ostatnio zmieniony niedziela 08 paź 2017, 07:23 przez kolsek345, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 07:23 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 cze 2014, 20:29
Posty: 102
Lokalizacja: Bochnia
kolsek345 pisze:
Cytuj:
mam gps od pitlaba ale z obudową waży prawie 30gr i nie bardzo mi on pasuje do z-84. Dlatego szukam czegoś lekkiego już z obudową i ten mi wpadł w oko


Ja zamowilem do Z-84 tego - https://www.aliexpress.com/snapshot/0.h ... 2796866720 - na RCGroups go polecają.

Jak klikam na link to przenosi mnie na stronę logowania aliexpress


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 paź 2017, 07:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 751
Lokalizacja: lubelskie
Juz poprawilem link - sorry.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , ZMR 250+KFC32FTB+eleresMAX


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1869 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 121, 122, 123, 124, 125  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.