Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 gru 2018, 13:24


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1908 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 124, 125, 126, 127, 128  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 07 sie 2018, 21:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4065
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Grunt aby kopas pokazywał dobrze kierunki co można sprawdzić podłączając komputer.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 sie 2018, 21:59 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 313
Lokalizacja: W-wa
wojtekr pisze:
...oraz braku wsparcia z 4drones.pl


Fajnie, że powodem był przedłużony urlop :)

Posprawdzam jak mam dokładnie z tym kompasem i mam nadzieję, że uda się odpalić FTB i u mnie

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 sie 2018, 20:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 paź 2010, 05:45
Posty: 94
Lokalizacja: Pszów
KFC INAV w pomieszczeniu nadajnik eleres mod na 100mW brak sygnału, na 250mW brak sygnału na 500mW sygnał 99% po dotknięciu anteny ręką sygnał płynnie zjeżdża do zera i zaczyna mrygać biała dioda, po puszczeniu anteny płynnie wychodzi do 99% wstaje około trzy sekundy. Eleres mod działa prawidłowo, sprawdzałem na dwóch innych odb eleres v2.
Nie mam pomysłu co by tu...?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 sie 2018, 21:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4065
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Od dołu płytki jest filtr pomiędzy gniazdem SMa a RFM22 - zmierzyć czy jest przejście, moze coś z nim nie tak...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 sie 2018, 15:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 paź 2010, 05:45
Posty: 94
Lokalizacja: Pszów
pomiędzy SMa a ant w RFM22 jest przejście 0,1-0,3 ohm


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 lis 2018, 18:36 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 313
Lokalizacja: W-wa
Nie mogę znaleźć żadnej opcji, da się go obrócić o 90st w modelu?

_________________
Helikoptery


Ostatnio zmieniony sobota 03 lis 2018, 19:12 przez wojtekr, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 lis 2018, 18:48 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 427
Lokalizacja: Kraków
Da się


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 lis 2018, 19:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 313
Lokalizacja: W-wa
Dzięki, kurde już myślałem, że się nie da ale dzięki Twojej pomocy wiem, że się da. To teraz już tylko napisze do Marbalona i dopytam jak. Albo przeczytam całe forum na ten temat i na każdy inny bo przecież to na pewno gdzieś tu jest. Może tez nawet użyję opcji wyszukaj bo przecież tego durny nie zrobiłem wcześniej.

Jeszce raz dzięki za pomoc.

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 lis 2018, 19:09 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 427
Lokalizacja: Kraków
Nie ma sprawy, bierzesz pakiet, obracasz i wkladasz. Taka oto opcja. Prosta a działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 lis 2018, 19:14 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 313
Lokalizacja: W-wa
Jaki pakiet? Pytałem czy da się FC (w końcu to wątek o FC) obrócić o 90st i w domyślę również pytałem jak.

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 lis 2018, 20:05 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 427
Lokalizacja: Kraków
Bez komentarza...... mialem nadzieje ze zrozumiesz mój wpis, no ale ......przeciez od razu można napisać do Marbalona, kurna a ja głupi w wiki szukalem :(
.......
If you have your board rotated in any way, change board alignment to match (see the configuration tab in the iNav configurator


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 lis 2018, 20:17 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 313
Lokalizacja: W-wa
ale ja nie mam iNav tylko KFCTool

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 lis 2018, 20:24 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 427
Lokalizacja: Kraków
Poddaje się......
Weź chłopie zrób sobie herbaty i przeczytaj swoje pytaniena tej stronie, moze ze dwa, trzy razy, może da Ci cos do myslenia.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 lis 2018, 20:48 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 313
Lokalizacja: W-wa
wiesiek_kr pisze:
Poddaje się......

Chwalebne, trzeba było tak od razu nie musiał byś nic pisać.



Tak czy inaczej, ma ktoś jakiś pomysł na obrót KFC32FTB w modelu o 90st?

Czy soft nie przewiduje takiej opcji?

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 11 lis 2018, 22:46 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 313
Lokalizacja: W-wa
Jak by ktoś szukał i miał podobne pytanie to w sofcie KFCtool nie da się obrócić FC, trzeba używać INAV - wgrałem i zobaczymy

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1908 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 124, 125, 126, 127, 128  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.