Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 17 paź 2018, 13:24


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa 16 paź 2013, 22:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9164
Lokalizacja: Bytom
Rurek pisze:
a kondycjonowanie akku odrzuciłeś?
No niestety, pogryzło się z koncepcją NIE pobierania prądu w stanie OFF.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 16 paź 2013, 23:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 15:01
Posty: 1707
Lokalizacja: Wwa
Miś jak masz jakis prototyp za duzo do testow to ja chetnie :)

_________________
AutoQuad Team


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 16 paź 2013, 23:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 01 cze 2010, 22:05
Posty: 602
Lokalizacja: Mielec
A Ja staram się skompletować wszystkie twoje projekty,wynalazki,zabawki więc na ten też się zapisuje o ile jest już jakaś kolejka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 paź 2013, 00:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9164
Lokalizacja: Bytom
Chili out :!: Soft jeszcze w powijakach, a ludziska już chcą :mrgreen:
8 szt płytek w prototypach zrobiono, tak więc jak skończę soft, to dam znać, Na razie męczę soft.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 paź 2013, 10:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9164
Lokalizacja: Bytom
Kolejny update:
Trochę pracy siekierą i nożem :lol: i przystosowałem posiadaną obudowę :-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niestety fotki niezbyt wiernie oddają kolor żółty i czerwony.
Soft już prawie skończony :-)

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 paź 2013, 11:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 kwie 2013, 14:34
Posty: 303
Lokalizacja: daleka północ
1:25
miś pisze:
Soft jeszcze w powijakach

11:57
miś pisze:
Soft już prawie skończony


Spałeś coś w ogóle?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 paź 2013, 12:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9164
Lokalizacja: Bytom
Cytuj:
Spałeś coś w ogóle?
Niewiele :mrgreen: I zaczyna mi się uporczywie ziewać...

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 paź 2013, 13:47 
Offline

Rejestracja: wtorek 26 lut 2013, 12:21
Posty: 538
Lokalizacja: Lublin/Wrocław
Dobre tempo :mrgreen:

Planujesz jakąś magistralę z miejscem na podłączenie gratów czy jakoś inaczej?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 paź 2013, 20:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9164
Lokalizacja: Bytom
Nie. Są zaciski przykręcane. Dwa do podłączenia akumulatora, i dwa jako wyjście do dystrybucji napięcia po bazie.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 23 paź 2013, 15:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9164
Lokalizacja: Bytom
Ostatni post, czyli opis działania przeniesiony do pierwszego postu.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 29 paź 2013, 22:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9164
Lokalizacja: Bytom
Dodano w pierwszym poście opis aktualizacji oprogramowania Power Kontrolera wraz z pierwszą dostępną aktualizacją. Aktualizacja umożliwia zablokowanie alarmu (dla spokoju ducha :-) ) do momentu przejścia do kolejnego progu alarmowania. Krótkie naciśnięcie przycisku i buzzer przestaje irytować... na jakiś czas.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 13 lis 2013, 10:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 25 mar 2013, 15:07
Posty: 348
Lokalizacja: Łask
Cytuj:
Punkt 2. Wyłącznik zasilania. Oczywiście inteligentny. Całość sterowana z jednego przycisku Załącz/Wyłącz - pojedynczy chwilowy przycisk. Naciskamy na pół sekundy i się baza załącza. Naciskamy drugi raz (na sekundę) i się wyłącza. No i dodatkowo, jak napięcie spadnie poniżej owego trzeciego ustawianego progu to też się baza automatycznie wyłączy. Obciążalność - do 5-7A (myślę że pociągnie najbardziej wypasioną stację bazową). Spadek napięcia na kluczu to ok 0.1V (klucz na P-MOS'ie), więc nie powinien mieć wpływu. Zerowy pobór prądu z akumulatora w stanie wyłączonym, a więc nie ma obawy że w tzw "standby" zeżre nam leżakujący przez zimę akumulator w bazie.


Może głupie pytanie bo czegoś nie rozumiem. Jeżeli będe miał spadek zasilania na pokładzie Quada w kolorze czerwonym i baza automatycznie wyłączy się to wiadomo czym to skutkuje, chyba że czegoś nie rozumiem prosze OŚwiećcie mnie :)))


Cytuj:
Jeśli jednak w trakcie mrugania naciśniemy na chwilę przycisk (na poniżej 1.5 sekundy), to buzzer zamilknie, wyświetlacz przestanie mrugać, i mamy ekstra 4 minuty spokoju, po których znów rozpocznie się procedura alarmowania trwająca minutę. Oczywiście można odroczyć wyłączenie na kolejne 5 minut, tylko co na to nasz akumulator ?


Jak to zrobić ?? podczas lotu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 13 lis 2013, 11:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 09 kwie 2010, 21:42
Posty: 377
Lokalizacja: Gdynia
Przeczytaj 10x wszystko dokładnie i bardzo powoli nazwę projektu. :idea:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 13 lis 2013, 11:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 25 mar 2013, 15:07
Posty: 348
Lokalizacja: Łask
Cytuj:
Natchniony opowieściami i tematami o zarżniętym akumulatorze w stacji (walizce) bazowej postanowiłem coś z tym zrobić :-)
I tak powstał pomysł na prosty kontroler zasilania do stacji bazowej. Ma on łączyć w sobie trzy funkcje:


Wiadomoooooooooooooooooooooo nie było tematu sorki jakiś słabszy dzień :P:P:P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 29 gru 2013, 21:02 
W związku z chwilowym (mam nadzieję) brakiem "na stanie" tego cudeńka, mam pytanie o dodatkową funkcjonalność, a mianowicie: po spadku napięcia do zaprogramowanej wartości, automatyczne przełączanie na drugi źródło zasilania... na przykład akumulator samochodowy, lub drugi, podłączony do układu akumulator żelowy.

Temat został wyczyszczony z bzdurnego OT

Dalsza dyskusja TUTAJ


Ostatnio zmieniony czwartek 01 sty 1970, 01:00 przez Artu, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.