Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 04 gru 2020, 04:42

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1946 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 126, 127, 128, 129, 130
Autor Wiadomość
Post: piątek 28 cze 2019, 12:27 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 964
Lokalizacja: Warszawa
Jak to ma działać dokładnie, to wolną chwilą siędę i zobaczę ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 16 lut 2020, 08:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 1076
Lokalizacja: Legnica
Panowie mam pewien problem, GS nie puszcza sygnału Audio z modelu na wyjscie. CRC jest w porządku, więc dostaje sygnał, GS domiksowuje alarmy do audio, ale Vario z modelu głucha cisza.. Jest co kombinować samemu czy od razu na serwis wysłać?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 16 lut 2020, 09:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3576
Lokalizacja: Strefa G
Zakładam, że już podłączyłeś audio z pominięciem GS'a i wtedy słychać wszystko co powinno ?
Na GS jest chyba potencjometr który odpowiada za poziomy audio model/gs.

_________________
Pozdrawiam Damian :-)

YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 16 lut 2020, 14:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 1076
Lokalizacja: Legnica
Nie do końca tak sprawdziłem ale skoro GS San dostaje dane, a alarmy domiksowuje więc problem musi być w samym gsie. Hmm a ten potencjometr jedynie nie "domiksowuje" Audio? Czy na zasadzie wyciszania jednego zastępując drugim? Spróbuję choć ciężko z GSem w pudełku..

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 16 lut 2020, 14:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 17 gru 2012, 22:07
Posty: 658
Lokalizacja: łódzkie
W GS nie ma potencjometru odpowiadającego za audio. Trzeba miksować w modelu. Dlatego tam umieszcza się potencjometr między mikrofonem a płytką AP.

_________________
Taranis 9XD, eLeRes, GS, OSD i AP by Zbig & Pitlab, FOX 800 1,2GHz, Talon.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 16 lut 2020, 16:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 1076
Lokalizacja: Legnica
zeman0 pisze:
W GS nie ma potencjometru odpowiadającego za audio. Trzeba miksować w modelu. Dlatego tam umieszcza się potencjometr między mikrofonem a płytką AP.
Zanim napiszesz przeczytaj ze zrozumieniem prosze. Nikt nie mówi o mikrofonie w modelu a o samym Vario którego nie słychać. I owszem, w GSie jest potencjometr a nawet dwa. jeden od balansu bieli 2 wejść diversity a drugi od domiksowywania alarmów GSa do wyjścia audio.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 lut 2020, 07:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 cze 2017, 21:43
Posty: 34
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Dane telemetryczne są w sygnale video w ramce synchronizacji i nie mają nic wspólnego z dźwiękiem.
Spróbuj wymusić z GZ np. wyłącz zasilanie nadajnika video . wtedy CRC=0 i powinno być słychać alarm z GS. Sygnał audio w stacji jest przepuszczany z wejść przez przełącznik z diversity i do niego jest domiksowany sygnał alarmów z GS bez ingerencji w poziom tego pierwszego.

_________________
Modelarz...."Wymierający gatunek"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 lut 2020, 13:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 21 kwie 2017, 18:33
Posty: 79
Lokalizacja: Legnica
Baqsthc pisze:
Panowie mam pewien problem, GS nie puszcza sygnału Audio z modelu na wyjscie. CRC jest w porządku, więc dostaje sygnał, GS domiksowuje alarmy do audio, ale Vario z modelu głucha cisza.. Jest co kombinować samemu czy od razu na serwis wysłać?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Czy czasem nie przepuszczasz sygnału audio przez monitor będący wyposażeniem GS. Jeżeli tak to monitor musi być włączony aby sygnał audio z IN pojawił się na OUT. Jeżeli to nie ten przypadek o którym piszę to sprawdź czy masz sygnał vario na AUDIO OUT obu odbiorników GS.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 lut 2020, 23:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 1076
Lokalizacja: Legnica
Niestety, jedyne co mam na wyjściu z GSa to Vtx 5.8Ghz robiący za retransmisję. Tak, z modelu idzie sygnał Vario.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 lut 2020, 17:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 21 kwie 2017, 18:33
Posty: 79
Lokalizacja: Legnica
Czyli rozumiem, że na wejścia audio kontrolera GS sygnał vario jest podany a na wyjściu audio kontrolera GS komunikaty alarmów są a sygnału vario nie ma. Czy sprawdziłeś oba wejścia audio kotrolera GS ? Jeżeli tak, to wygląda na problem z kontrolerem GS. Można by zapodać jakiś sygnał m.cz. na wejście (wejścia) i pomacać "oczkiem" (oscyloskopem). Może jakaś przerwa, może zwarcie przed punktem miksowania alarmów i alarmy słychać a vario nie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 22 lut 2020, 08:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 cze 2017, 21:43
Posty: 34
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Zasugeruję jeszcze jeden błąd ludzki: może video podpięte pod wejście A podczas gdy audio pod wejście B?

_________________
Modelarz...."Wymierający gatunek"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1946 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 126, 127, 128, 129, 130

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.