Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 25 wrz 2017, 18:08


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 21 gru 2016, 11:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2046
Lokalizacja: Warszawa
zybyzy pisze:
Zbig, jak już został otwarty zimowy koncert życzeń to i ja zapytam:
- czy jest możliwość wizualizacji wysokości w fpv menagerze tak jak to robią logi KFC32 w google earth

przykład: viewtopic.php?p=292963#p292963


Jest eksport logów do formatu .kml czyli google earth. Nie planuję póki co wizualizacji 3D

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 22 gru 2016, 20:49 
Offline

Rejestracja: piątek 23 kwie 2010, 23:40
Posty: 230
Lokalizacja: Chorzów
Zbig pisze:
Nieużywane organy zanikają. To samo jest chyba z oprogramowaniem. Byłem święcie przekonany, ze to działa od kilku lat. Ale nikt tego nie używał, wiec jak dziś zajrzałem do kodu - nie było po nim ani śladu :(

wydaje mi się ze w wersji 2.2 działało.Może da się zastymulować nieużywany organ.(ja używałem)
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 22 gru 2016, 20:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1557
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
to może jeszcze raz warto do kodu zajrzeć, może ten organ da się uratować :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 22 gru 2016, 21:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 mar 2012, 12:47
Posty: 663
Lokalizacja: Warszawa
ja tez używałem :-( co prawda samolocik na ekranie czasami latał do przodu ogonem :shock: , ale było to fajne uzupełnienie stacji :-D

_________________
Pozdrawiam Darek
ZAGI-150 , Sky Cruiser 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 22 gru 2016, 23:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2046
Lokalizacja: Warszawa
Dalej lata jak latał, ale nie zostawia śladu (nigdy nie zostawiał). A o ten ślad Zbyszkowi chodzi.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 07:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 lis 2010, 14:56
Posty: 826
Lokalizacja: Warszawa
GSa w końcu mam i ja :). Mechanizm anteny od JR65 ale z moimi modyfikacjami pod konkretne urządzenia (GS, FPV TX, UBEC, pakiet, antena). Cała instalacja na 5.8GHz. Zasilanie z pakietu 3S + UBEC do zasilania serw. Nie chciałem tego upychać do walizki, to ma być proste rozwiązanie. Podgląd na razie na podłączonych goglach do GSa a za jakiś czas na monitorku zamoncowanym po przeciwnej stronie niż GS.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek

_________________
Pozdrawiam - Mariusz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 15:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2046
Lokalizacja: Warszawa
Wygląda super!

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 sty 2017, 10:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 sty 2014, 20:49
Posty: 195
Lokalizacja: Koszalin
Ponieważ projektuję panel do mojej bazy walizkowej i chcę tam umieścić potencjometr do korekcji azymutu, mam pytanie - jakiej korekcji można dokonać poprzez dołączony potencjometr?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 sty 2017, 16:32 
Offline

Rejestracja: czwartek 09 sty 2014, 11:38
Posty: 227
Lokalizacja: Rzeszów
Jak sam wspomniałeś potencjometr służy do korekcji azymutu +/- 45 stopni (chyba).
Osobiście używam go prawie zawsze przy lotach. Koryguję nim celowanie anteną w model. Dla mnie jest to wygodniejsze. To samo można zrobić za pomocą kółka na ekranie.

_________________
Jarek

SkyCruiser 2.4m, Rmielec 433MHz, 5,8GHz 2W video TX, PitLab OSD+AP+GS+Dedalus, Bevrc PV700.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 sty 2017, 17:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 sty 2014, 20:49
Posty: 195
Lokalizacja: Koszalin
jwalentek pisze:
Jak sam wspomniałeś potencjometr służy do korekcji azymutu +/- 45 stopni (chyba).
Osobiście używam go prawie zawsze przy lotach. Koryguję nim celowanie anteną w model. Dla mnie jest to wygodniejsze. To samo można zrobić za pomocą kółka na ekranie.


Właśnie interesuje mnie jaki dokładnie kąt można skorygować potencjometrem. Na panelu robię podziałkę z opisem. Z tego co pamiętam to Zbyszek wspominał o kącie 30 czy 90 stopni. Dlatego pytam jak to wygląda w ostatniej wersji softu.

Również przed startem azymut ustawiam "z grubsza" kółkiem na ekranie. Jednak nie jest to zbyt wygodne i potencjometr "dostrajający" jest idealnym rozwiązaniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 sty 2017, 22:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2046
Lokalizacja: Warszawa
potencjometr pozwala na +/- 45 stopni (dla zmiana napięcia na potencjometrze od 0 do 3.3V).

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lut 2017, 21:41 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 77
Lokalizacja: Szczecin
Bardzo ładna GS Mariusz.
Jak długi musi być przewód antenowy od anteny panelowej do GS?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lut 2017, 22:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 lis 2010, 14:56
Posty: 826
Lokalizacja: Warszawa
Dzięki. Ok 60 cm.

_________________
Pozdrawiam - Mariusz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 08 lut 2017, 22:37 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 cze 2014, 14:28
Posty: 77
Lokalizacja: Szczecin
Cześć. W fpv manager jak odczytam logi, to na mapie mam dużo okręgów jakie wykonał model przez około 20 min. ale nie mam danych takich jak czas, przebyta droga, wysokość itd. Wiecie może czym to może być spowodowane?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 09 lut 2017, 12:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2046
Lokalizacja: Warszawa
pod mapą jest taki niebieski suwak, jak będziesz go przesuwał to na mapie będzie zmieniać się pozycja markera, a te pola będą pokazywać czas, wysokość i trasę do tego momentu i miejsca na mapie.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.