Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 29 lis 2020, 21:07

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: piątek 20 lis 2020, 17:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8772
Lokalizacja: Polska
szymonSanok pisze:
Jeśli chodzi o zasilanie to z Power Module idzie cały czas 5.08V nawet przy obciążeniu.

No wiec w czym problem?

szymonSanok pisze:
Napięcie na wyjściach pixhawk mierzyłem po odpięciu wszystkich zewnętrznych urządzeń typu GPS itd.

A czemu mierzysz je na wyjsciach a nie na wejsciu do Pixhawka?

P.S. Tak przy okazji to zrobisz sobie pewnie duza przysluge na przyszlosc kupujac jakies bardziej renomowane ESC zamias tych zoltych budzetowcow. Podobnie z silnikami. Tak przy okazji, sprawdz czy sie nie wkreciles przypadkiem ze srubami w uzwojenia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 lis 2020, 17:40 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 09 lis 2020, 22:09
Posty: 10
Lokalizacja: Rzeszów
Silniki zamówione:
https://a.aliexpress.com/_BTPMVT

Co do regulatorów, to znalazłem na forum, że są one wspierane przez Pixhawk, dlatego ich jeszcze nie zmieniłem, ale prawdopodobnie to będzie kolejna inwestycja (Przy okazji jakiejś premii )

A napięcie mierzę na wyjściach, w celu sprawdzenia wewnętrznych spadków napięć. Sam qGroundControl mnie informuje i za niskim napięciu, mimo dostarczenia mu odpowiedniego.
Sprawdziłem w dokumentacji jakie powinny być napięcia wyjściowe na poszczególnych załączach i u mnie są niższe niż w specyfikacji.
Czy istnieje możliwość, że jakiś stabilizator napięcia w pixhawk za bardzo obniża napięcie tuż na wejściu? Wedle dokumentacji pix przyjmuje do 5.7V więc jeśli dostanę zewnętrzny zasilacz na ok 5.3-5.5V to spróbuje go podpiąć i wtedy sprawdzić.

Edit:
Jeśli chodzi o ESC, to taki sprzęt był by już bardziej ok?
https://a.aliexpress.com/_B0QC27


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 lis 2020, 00:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8772
Lokalizacja: Polska
szymonSanok pisze:
Czy istnieje możliwość, że jakiś stabilizator napięcia w pixhawk za bardzo obniża napięcie tuż na wejściu?

Tam nie ma po drodze regulatora napiecia. Spadek moze byc co najwyzej na diodzie Schottky


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.