Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 09 gru 2019, 00:05


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 684 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 24 paź 2019, 18:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7662
Lokalizacja: Polska
Prezes pisze:
Pisałem 2 strony temu, żebyś podłączył 5V do VCC na zlaczu, do którego przylutowany jest goldpin. To VCC obok SWIM nie jest bezpośrednio połączone z tym VCC na goldpinie. W tej konfiguracji co masz mi też nie działało :)

To znaczy ze miales cos nie tak z modulem lub z polaczeniem. U mnie dziala na obu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 24 paź 2019, 20:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 wrz 2014, 15:24
Posty: 44
Lokalizacja: ~Poznań
Nie wiem od czego to zależy, może to kwestia modułu albo programatora. Pamiętam tylko, że miałem z tym problem i trafiłem na wypowiedź jednego użytkownika, który też tak miał i pomoglo (str. 14 wątku):
yoseph pisze:
No i wymusiłem na module swoją wolę :D Jedyna zmiana to podanie zasilania na piny uart zamiast złącza programowania, no i poszło :)


Więc nie zaszkodzi spróbować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: czwartek 24 paź 2019, 21:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 913
Lokalizacja: Ruda Śląska
Prezes, idąc za Twoją radą próbowałem tak, ale nic to nie zmieniało niestety


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 17 lis 2019, 08:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 18:45
Posty: 448
Lokalizacja: Wawa
Czy moduł BT HC-06 będzie dobry żeby go podłączyć do Tx?

_________________
9XR + eLeReS MOD, Sky Surfer 2000, eLeReS V2 AP, Fox 800, Remzibi OSD, Mobius
Q7.6 MAX +KFC32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 17 lis 2019, 10:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 cze 2017, 21:43
Posty: 26
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
witam
Programowałem E32 868T30D podłączałem z ST-LINK na złącze programowania 4 przewody SVIM,RST, VCC I GND . Gdy podałem 5V z programatora ST-LINK był problem z wgraniem software . Pomogło podanie zamiast napięcia 5V napięcie 3,3V z ST-LINK .

_________________
Latać każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: niedziela 17 lis 2019, 16:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 931
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
janjazda pisze:
Czy moduł BT HC-06 będzie dobry żeby go podłączyć do Tx?

Tak, będzie śmigać.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 22 lis 2019, 12:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 18:45
Posty: 448
Lokalizacja: Wawa
Wczoraj podczas próby zmiany ustawień w konfiguratorze, dostałem komunikat o błędzie zapisu eeprom.
Po ponownym restarcie i podłączeniu modułu, przez chwilę działo zapisywanie ustawień. Natomiast chwilę później błąd ponownie wystąpił. Co może być przyczyną?

Dodatkowo zauważyłem, że wyzerowało mi Frequency 1, 3, 5.

_________________
9XR + eLeReS MOD, Sky Surfer 2000, eLeReS V2 AP, Fox 800, Remzibi OSD, Mobius
Q7.6 MAX +KFC32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 22 lis 2019, 12:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 19:04
Posty: 912
Lokalizacja: Zielonki/Kraków
janjazda pisze:
Wczoraj podczas próby zmiany ustawień w konfiguratorze, dostałem komunikat o błędzie zapisu eeprom.
Po ponownym restarcie i podłączeniu modułu, przez chwilę działo zapisywanie ustawień. Natomiast chwilę później błąd ponownie wystąpił. Co może być przyczyną?

Dodatkowo zauważyłem, że wyzerowało mi Frequency 1, 3, 5.

pewnie problem z windowsem/portem serial.
sprawdz za pomoca terminala czy sie zapisuje.
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: QCZEK LRS
Post: piątek 22 lis 2019, 12:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 18:45
Posty: 448
Lokalizacja: Wawa
qczek pisze:
janjazda pisze:
Wczoraj podczas próby zmiany ustawień w konfiguratorze, dostałem komunikat o błędzie zapisu eeprom.
Po ponownym restarcie i podłączeniu modułu, przez chwilę działo zapisywanie ustawień. Natomiast chwilę później błąd ponownie wystąpił. Co może być przyczyną?

Dodatkowo zauważyłem, że wyzerowało mi Frequency 1, 3, 5.

pewnie problem z windowsem/portem serial.
sprawdz za pomoca terminala czy sie zapisuje.
Krzysiek
Ok.
Sprawdzę jeszcze na innym komputerze.

_________________
9XR + eLeReS MOD, Sky Surfer 2000, eLeReS V2 AP, Fox 800, Remzibi OSD, Mobius
Q7.6 MAX +KFC32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 684 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.