Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 18 sty 2019, 01:08


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1646 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 106, 107, 108, 109, 110
Autor Wiadomość
Post: sobota 20 paź 2018, 11:09 
Offline

Rejestracja: czwartek 13 kwie 2017, 19:58
Posty: 32


Czesc, oczywiscie napisałem no ale jak narazie odpowiedzieli mi ze problem moze byc w zasilaniu, wiec znowu im napisałem ze przeciez mówie ze sprawdzałem wiele opcji zasilania no i taka gadka.....czekam znowu az mi odpowiedzą za ileś tam dni pewnie :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 26 paź 2018, 14:00 
Offline

Rejestracja: niedziela 28 lip 2013, 09:18
Posty: 103
Lokalizacja: Poznań
Witam
- czy dobrze doczytałem, że matryca LP156WH2-TLE1 potrzebuje TEGO przewodu?
- jak znalazłem we wcześniejszych wpisach - będę musiał zewrzeć 35 i 36 pin matrycy , i oba podłączyć do pinu BLON na kontrolerze?
- będę też musiał ustawić zworkę na 3,3V?

Mam jeszcze inną matrycę do sprawdzenia (LTN150XG-L02), ale ta druga może jeszcze poczekać kilka miechów na swoją kolej:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 lis 2018, 18:47 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 948
Lokalizacja: Warszawa
Czołem koledzy!

Taki artefakt jak na poniższym zdjęciu (czarne pionowe pasy po prawej stronie) to raczej zły soft czy raczej uszkodzona matryca/taśma?

IMG_20181109_184045.jpg
IMG_20181109_184045.jpg [ 425.41 KiB | Przeglądany 1010 razy ]


EDIT

Nie było pytania. Sam sobie odpowiedziałem. Wgrałem nowy soft i matryca świeci aż miło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 lis 2018, 19:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3044
Lokalizacja: Warszawa
Brawo dla tego pana :-D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 lis 2018, 16:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 21 kwie 2017, 18:33
Posty: 49
Lokalizacja: Legnica
Na znanym portalu aukcyjnym na "A" są używane monitory przemysłowe 15", NEOVO X-15AV Neo V z wejściem VIDEO. Posiadają panel LCD CHUNGHWA CLAA150XP07FQ. Jasność 450cd, kontrast 500:1. Kupiłem dwie sztuki celem eksperymentów. Podświetlanie na 4 świetlówki. Zamierzam przerobić jeden na podświetlanie LED i porównać z tym świetlówkowym.


Ostatnio zmieniony wtorek 27 lis 2018, 15:47 przez Ryszard_I, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 lis 2018, 20:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 12 sie 2015, 19:46
Posty: 93
Lokalizacja: Ruda Śląska
Ryszard_I pisze:
Na znanym portalu aukcyjnym na "A" są używane monitory przemysłowe 15", NEOVO X-15AV Neo V z wejściem AV. Posiadają panel LCD CHUNGHWA CLAA150XP07FQ. Jasność 450cd, kontrast 500:1. Kupiłem dwie sztuki celem eksperymentów. Podświetlanie na 4 świetlówki. Zamierzam przerobić jeden na podświetlanie LED i porównać z tym świetlówkowym.


Na 95% druga matryca dostanie ledy.
Jeden pasek led na jedną świetlówkę.
Swego czasu również dokonałem takiej przeróbki i w większości wypadów, wystarczała włączona jedna para ledów. Nawet w słoneczne dni.

_________________
Aparatura: Taranis 9XD + pulpit
Modele: Nieśmiertelny Easy Star II; MPX Heron; MPX Easy Glider 4; Skywalker X6


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 lis 2018, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 21 kwie 2017, 18:33
Posty: 49
Lokalizacja: Legnica
Listwy LED + sterowniki zamówione. O efektach poinformuję....
Zrobione i jest efekt pozytywny. Podświetlenie LED jest zdecydowanie jaśniejsze od CCFL. Po lewej stronie LED, po prawej CCFL.


Neovo 1.jpg
Neovo 1.jpg [ 78.75 KiB | Przeglądany 682 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 16 gru 2018, 20:06 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 18 kwie 2011, 17:50
Posty: 21
Lokalizacja: podkarpacie
Witam
Panowie może ktoś polecić jakąś matryce dotykowa do sterownika z tego tematu?
Wertuje cały temat ale nic nie widzę na ten temat..

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 gru 2018, 20:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 sie 2013, 20:28
Posty: 327
Lokalizacja: Krosno
sorki za offtop,
ale Comrat, co chcesz w bazie naziemnej sterować dotykiem, a raczej co ci rozgryzie sygnał z digitizera i przekaże dalej?

_________________
Mój największy lęk to sytuacja w której ja umieram, a Żona sprzedaje moje "zabawki" za tyle, za ile jej powiedziałem że je kupiłem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 sty 2019, 21:10 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 428
Lokalizacja: Kraków
Panowie, czy istnieje jakaś szansa na zapisanie parametru w zakładce DEBUG aby po restarcie zasilania parametr nie wracał do domyślnego?
Konkretnie chodzi mi o zapisanie jednego z filtrów

https://photos.app.goo.gl/6qjKgD9YtnL73v1V7


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 sty 2019, 21:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 948
Lokalizacja: Warszawa
Koledzy, zamówiłem V59 a chińczyk wysłał takie oto coś:
IMG_20190117_182908.jpg
IMG_20190117_182908.jpg [ 333.19 KiB | Przeglądany 47 razy ]

IMG_20190117_182942 (1).jpg
IMG_20190117_182942 (1).jpg [ 249.65 KiB | Przeglądany 47 razy ]


Topologia jakby podobna, otwory montażowe i złącza w tych samych miejscach, ale procesor jakiś taki inny i płytka zdecydowanie mniejsza. Czy to się do czegoś nadaje? Jeśli tak, to jakim softem to załadować?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1646 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 106, 107, 108, 109, 110

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.