Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 17 sie 2019, 22:21


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 20 paź 2018, 11:09 
Offline

Rejestracja: czwartek 13 kwie 2017, 19:58
Posty: 32
Czesc, oczywiscie napisałem no ale jak narazie odpowiedzieli mi ze problem moze byc w zasilaniu, wiec znowu im napisałem ze przeciez mówie ze sprawdzałem wiele opcji zasilania no i taka gadka.....czekam znowu az mi odpowiedzą za ileś tam dni pewnie :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 26 paź 2018, 14:00 
Offline

Rejestracja: niedziela 28 lip 2013, 09:18
Posty: 107
Lokalizacja: Poznań
Witam
- czy dobrze doczytałem, że matryca LP156WH2-TLE1 potrzebuje TEGO przewodu?
- jak znalazłem we wcześniejszych wpisach - będę musiał zewrzeć 35 i 36 pin matrycy , i oba podłączyć do pinu BLON na kontrolerze?
- będę też musiał ustawić zworkę na 3,3V?

Mam jeszcze inną matrycę do sprawdzenia (LTN150XG-L02), ale ta druga może jeszcze poczekać kilka miechów na swoją kolej:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 lis 2018, 18:47 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 960
Lokalizacja: Warszawa
Czołem koledzy!

Taki artefakt jak na poniższym zdjęciu (czarne pionowe pasy po prawej stronie) to raczej zły soft czy raczej uszkodzona matryca/taśma?

IMG_20181109_184045.jpg
IMG_20181109_184045.jpg [ 425.41 KiB | Przeglądany 2250 razy ]


EDIT

Nie było pytania. Sam sobie odpowiedziałem. Wgrałem nowy soft i matryca świeci aż miło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 lis 2018, 19:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3070
Lokalizacja: Warszawa
Brawo dla tego pana :-D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 lis 2018, 16:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 21 kwie 2017, 18:33
Posty: 61
Lokalizacja: Legnica
Na znanym portalu aukcyjnym na "A" są używane monitory przemysłowe 15", NEOVO X-15AV Neo V z wejściem VIDEO. Posiadają panel LCD CHUNGHWA CLAA150XP07FQ. Jasność 450cd, kontrast 500:1. Kupiłem dwie sztuki celem eksperymentów. Podświetlanie na 4 świetlówki. Zamierzam przerobić jeden na podświetlanie LED i porównać z tym świetlówkowym.


Ostatnio zmieniony wtorek 27 lis 2018, 15:47 przez Ryszard_I, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 lis 2018, 20:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 12 sie 2015, 19:46
Posty: 98
Lokalizacja: Ruda Śląska
Ryszard_I pisze:
Na znanym portalu aukcyjnym na "A" są używane monitory przemysłowe 15", NEOVO X-15AV Neo V z wejściem AV. Posiadają panel LCD CHUNGHWA CLAA150XP07FQ. Jasność 450cd, kontrast 500:1. Kupiłem dwie sztuki celem eksperymentów. Podświetlanie na 4 świetlówki. Zamierzam przerobić jeden na podświetlanie LED i porównać z tym świetlówkowym.


Na 95% druga matryca dostanie ledy.
Jeden pasek led na jedną świetlówkę.
Swego czasu również dokonałem takiej przeróbki i w większości wypadów, wystarczała włączona jedna para ledów. Nawet w słoneczne dni.

_________________
Aparatura: Taranis 9XD + pulpit
Modele: Nieśmiertelny Easy Star II; MPX Easy Glider 4; Skywalker X6


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 lis 2018, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 21 kwie 2017, 18:33
Posty: 61
Lokalizacja: Legnica
Listwy LED + sterowniki zamówione. O efektach poinformuję....
Zrobione i jest efekt pozytywny. Podświetlenie LED jest zdecydowanie jaśniejsze od CCFL. Po lewej stronie LED, po prawej CCFL.


Neovo 1.jpg
Neovo 1.jpg [ 78.75 KiB | Przeglądany 2071 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 16 gru 2018, 20:06 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 18 kwie 2011, 17:50
Posty: 21
Lokalizacja: podkarpacie
Witam
Panowie może ktoś polecić jakąś matryce dotykowa do sterownika z tego tematu?
Wertuje cały temat ale nic nie widzę na ten temat..

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 gru 2018, 20:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 sie 2013, 20:28
Posty: 330
Lokalizacja: Krosno
sorki za offtop,
ale Comrat, co chcesz w bazie naziemnej sterować dotykiem, a raczej co ci rozgryzie sygnał z digitizera i przekaże dalej?

_________________
Mój największy lęk to sytuacja w której ja umieram, a Żona sprzedaje moje "zabawki" za tyle, za ile jej powiedziałem że je kupiłem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 01 sty 2019, 21:10 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 434
Lokalizacja: Kraków
Panowie, czy istnieje jakaś szansa na zapisanie parametru w zakładce DEBUG aby po restarcie zasilania parametr nie wracał do domyślnego?
Konkretnie chodzi mi o zapisanie jednego z filtrów

https://photos.app.goo.gl/6qjKgD9YtnL73v1V7


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 sty 2019, 21:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 960
Lokalizacja: Warszawa
Koledzy, zamówiłem V59 a chińczyk wysłał takie oto coś:
IMG_20190117_182908.jpg
IMG_20190117_182908.jpg [ 333.19 KiB | Przeglądany 1439 razy ]

IMG_20190117_182942 (1).jpg
IMG_20190117_182942 (1).jpg [ 249.65 KiB | Przeglądany 1439 razy ]


Topologia jakby podobna, otwory montażowe i złącza w tych samych miejscach, ale procesor jakiś taki inny i płytka zdecydowanie mniejsza. Czy to się do czegoś nadaje? Jeśli tak, to jakim softem to załadować?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 lut 2019, 22:19 
Offline

Rejestracja: sobota 02 sie 2014, 08:37
Posty: 61
Lokalizacja: Warszawa
Uruchomiłem kontroler v56... Problem jest taki, że nie podaje 5v (12 ani 3 też) na wyprowadzenie lvds. Doprowadziłem 5v ze zworki do lvds i matryca ruszyła. Nie wiem czy to bezpieczne rozwiązanie. Nie potrafię znaleźć miejsca, gdzie połączenie między stabilizatorem 5v a pinem do lvds jest przerwane, więc jedyną opcją jest kabelek od 5v do pinów lvds. Gdyby ktoś potrafił mi powiedzieć czy zworka do wyboru napięcia jest bezpośrednio połączona z pinami zasilania lvds to byłbym wdzięczny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 mar 2019, 07:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1999
Lokalizacja: Gdynia
zgrywcio pisze:
Gdyby ktoś potrafił mi powiedzieć czy zworka do wyboru napięcia jest bezpośrednio połączona z pinami zasilania lvds to byłbym wdzięczny.


Miernikiem nie sprawdzisz?

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 mar 2019, 18:46 
Offline

Rejestracja: sobota 02 sie 2014, 08:37
Posty: 61
Lokalizacja: Warszawa
Nie sprawdzę ponieważ chińczyk coś popsuł i piny w złączu lvds odpowiexzialne za zasilanie matrycy nie są podłączone do niczego (a przynajmniej nie znalezłem zwarcia między nimi a czymkolwiek innym). To co moge zrobić to albo podłączyć układ bec do złącza lvds i tak zasilać matryce, albo połączyć zworke 5v z złączem lvds. Druga opcja jest prostsza ale nie wiem czy zworka może być bezpośrednio podłączona do pinów zasilania w lvds czy nie. Stąd moje pytanie czy pomiędzy zworką '5v' a pinami zasilania w lvds jest bezpośrednie połączenie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 mar 2019, 10:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2201
Lokalizacja: Warszawa
Ryszard_I pisze:
Listwy LED + sterowniki zamówione. O efektach poinformuję....
Zrobione i jest efekt pozytywny. Podświetlenie LED jest zdecydowanie jaśniejsze od CCFL. Po lewej stronie LED, po prawej CCFL.


Też kupiłem ten monitor. Czekam jeszcze na świetlówki.
Rozkręciłem obudowę, ale widzę, że do świetlówek jeszcze sporo mnie czeka rozkręcania Na coś trzeba uważać rozbierając obudowę samej matrycy? masz może jakieś fotki z przeróbki?

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.