Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 27 maja 2018, 18:18


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Post: niedziela 21 sty 2018, 20:48 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 25 gru 2017, 16:21
Posty: 23
Lokalizacja: Rzeszów
ESC miałeś z zestawu czy jak? Bo też mam problem z jednym esc

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 sty 2018, 21:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 gru 2017, 23:11
Posty: 30
Esc i silniki razem zamówiłem z ali, jeśli o to Ci chodzi. A u Ciebie co się dzieje?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 sty 2018, 06:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1594
Lokalizacja: Gdynia
Dzakub63, bez GPS zawsze będzie Ci "plywal" - jeśli nie jest to ściąganie quada zawsze na tą samą stronę - jest ok

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 sty 2018, 15:39 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 25 gru 2017, 16:21
Posty: 23
Lokalizacja: Rzeszów
Dzakub63 pisze:
Esc i silniki razem zamówiłem z ali, jeśli o to Ci chodzi. A u Ciebie co się dzieje?
Jedno ESC jakby różni się od pozostałych. Ponieważ wytwarza inne obroty na silniku niż reszta

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 sty 2018, 20:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 08 maja 2010, 09:43
Posty: 3775
Lokalizacja: Gliwice/Katowice
Skalibrowałeś je?

_________________
samolot max 4579/1293
coper max 1729(na 5.8)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 sty 2018, 20:34 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 25 gru 2017, 16:21
Posty: 23
Lokalizacja: Rzeszów
Oczywiście

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 lut 2018, 18:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 gru 2017, 23:11
Posty: 30
Cześć!
Dron lata, cały czas jest tyle samo udanych lądowań co i startów ;) Uległo zmianie podwozie bo poprzednie nie okazało się wytrzymałe a już szczególnie jak dałem chwile polatać tacie i ze sporym impetem wylądował - całe szczescie, że na trawie :D

Podwozie jak widać wykonane z rurki i 4 trójników (całe 7zł). Brakuje jeszcze tylko gąbek na końcach, żeby równo przywierał do ziemi.
Cały czas myślę o nagraniu filmu jak to lata, ale albo za ciemno już jest albo nie ma kto kręcić!
Zamówiłem też ładowarkę SkyRC Extreme z BG, bo obecna turnigy taka mała to szrot totalny.

Komentarz: 3
DSC06047.JPG
DSC06047.JPG [ 254.35 KiB | Przeglądany 465 razy ]
Komentarz: 2
DSC06046.JPG
DSC06046.JPG [ 318.06 KiB | Przeglądany 465 razy ]
Komentarz: 1
DSC06045.JPG
DSC06045.JPG [ 318.31 KiB | Przeglądany 465 razy ]


No i jest jakiś tam filmik z lotów:

Tak, podczepiłem aparat ale bateria padła w nim zanim poleciałem i nie ma żadnego footage :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 lut 2018, 07:59 
Offline

Rejestracja: sobota 23 maja 2015, 17:15
Posty: 8
Dzakub63 pisze:
Cześć!
Dron lata, cały czas jest tyle samo udanych lądowań co i startów ;) Uległo zmianie podwozie bo poprzednie nie okazało się wytrzymałe a już szczególnie jak dałem chwile polatać tacie i ze sporym impetem wylądował - całe szczescie, że na trawie :D

Podwozie jak widać wykonane z rurki i 4 trójników (całe 7zł). Brakuje jeszcze tylko gąbek na końcach, żeby równo przywierał do ziemi.
Cały czas myślę o nagraniu filmu jak to lata, ale albo za ciemno już jest albo nie ma kto kręcić!
Zamówiłem też ładowarkę SkyRC Extreme z BG, bo obecna turnigy taka mała to szrot totalny.

DSC06047.JPG
DSC06046.JPG
DSC06045.JPG


No i jest jakiś tam filmik z lotów:

Tak, podczepiłem aparat ale bateria padła w nim zanim poleciałem i nie ma żadnego footage :/
Będzie następnym razem :)

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 lut 2018, 18:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 gru 2017, 23:11
Posty: 30
Potrzebuję pomocy mądrych głów. Stwierdziłem, że złożę prosty gimbal z dwóch serw.
O ile sama konstrukcja to nie problem to mam zagadkę z ustawieniami cleanflight.
Robię tak:
-Zaznaczam w konfiguracj Servo Tilt i zapisuje ustawienia
-w trybach włączam camstab i przypisuje sobie do niego potencjometr i zapisuje.

Doczytałem, że po włączeniu tego trybu zmienia sie ustawienie pinów na FC, zamiast 123456 jest Pitch Roll 1234, wszystko poprzekładałem, włączam i efekt taki - serwa drżą, a przy dodaniu gazu startuja tylko dwa silniki. (serwa na pewno sprawne, nic nie spaliłem, bo po wyłączeniu gimbala i powrocie do starego podłączenia wszystko normalnie działa)
Co robię źle?

No i znów się przekopałem przez fora, okazało się, że z jakiegoś pwoodu nie przestawiają się wyjścia silników/serwo. Trzeba to zrobić ręcznie, tutaj info: https://droneracingpilots.com/threads/h ... mbal.1180/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.