Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 17 paź 2017, 16:00


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2979 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 195, 196, 197, 198, 199  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 21 sie 2017, 16:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 624
Lokalizacja: Bestwinka
Czyli wszystko wskazuje na to, że nie było żadnych problemów z zasilaniem, bo opisanych objawów z pewnością nie było. Pozostaje zatem eleres ale nikt z osób kompetentnych w tej materii nie chce się wypowiedzieć, pewnie nie zaglądają do tego wątku.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 24 sie 2017, 19:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 813
Lokalizacja: Legnica
Mam pytanie z innej beczki. Panowie macie jakieś doświadczenia z mocowania GPS-a bezpośrednio nad kanapką AP? Pytam bo np. KFC sieje na GPS. Jak to jest z Pitlabem? Pasował by mi taki montaż w Mini Talonie..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 24 sie 2017, 20:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2946
Lokalizacja: Warszawa
Baqsthc pisze:
Mam pytanie z innej beczki. Panowie macie jakieś doświadczenia z mocowania GPS-a bezpośrednio nad kanapką AP? Pytam bo np. KFC sieje na GPS. Jak to jest z Pitlabem? Pasował by mi taki montaż w Mini Talonie..

Ja mam GPS odsunięty od kanapki o ok. 5 cm, ale jakby można było osłonić aluminiową folią, to by wydało :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 28 sie 2017, 18:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sie 2014, 16:19
Posty: 63
Lokalizacja: Nysa
witam,ostatnio miałem dziwne zachowanie AP podczas auto lądowania.Pierwsze lądowanie było perfekcyjne,postanowiłem wykonać jeszcze jedno żeby nagrać sobie kamerą więc wystartowałem wybrałem ten sam pas a tu niespodzianka.Podszedł całkiem z innego kursu (machną sie o 50 stopni )chociaż leciał dokładnie w punkt,był za nisko na początku ścieżki podejścia i mało nie przydzwonił w dach domu (akurat ściągłem gogle i nie zdążyłem zareagować ,tu mój błąd) .Podszedł akurat od strony górki i dlatego przyziemił za wcześnie.Co mogło być tego przyczyną. https://www.youtube.com/watch?v=yfjWPY09unI


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 28 sie 2017, 19:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2056
Lokalizacja: Warszawa
Po pierwsze Twój samolot jest źle wytrymowany - nie wznosi się na gazie. Po drugie coś słabo skręca. Pokaż swoje ustawienia autopilota.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 28 sie 2017, 22:56 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sie 2014, 16:19
Posty: 63
Lokalizacja: Nysa
Wytrymowany model jest raczej dobrze.W hold ładnie trzyma wysokość lecąc prosto ale przy zakrętach chyba ją traci muszę to jeszcze sprawdzić.To jest skrzydło sw x-8 nie chcę jeszcze cofać SC bo lubi wpadać w korek ,teraz mam 44cm od dzioba, wcześniej miałem 43,5 latał fajnie ale nie trzymał wysokości może podciągnąć na przechyle horyzontu-pochylenie teraz mam- 2.

Obrazek
Obrazek
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 sie 2017, 08:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2056
Lokalizacja: Warszawa
To włącz mikser gaz->wysokość, żeby wraz z gazem zaciągał SW w górę.
Zwiększ też limit przechyłu, żeby zakręty robił trochę ciaśniejsze i jak masz skrzydło to wyłącz kompensację bocznego wiatru lub zmniejsz do 20%.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 17 wrz 2017, 15:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 371
Lokalizacja: Okolica Koszalina
Czy istnieje możliwość dodania w konfiguracji latającego skrzydła, opcji opóźnienia rozruchu silnika (stopniowego do poziomu ustawienia drążka) z możliwością niewielkiej konfiguracji długości opóźnienia tak od 0,5 ÷ 1,5 sekundy. Od jakiegoś czasu rozmyślam o zbudowaniu latającego skrzydła z napędem pchającym, czysta konstrukcyjna klasyka o powierzchnia ~ 40 ÷ 50 dm². Silniki mam tylko nisko obrotowe co wiąże się ze śmigłami większej średnicy, i co może spowodować spotkanie śmigła z ręką po wyrzucie modelu.

_________________
pozdrawiam
Ben


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 17 wrz 2017, 15:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 mar 2011, 10:00
Posty: 1564
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Takie możliwości dają aparatury RC.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 17 wrz 2017, 16:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 07 sie 2010, 12:52
Posty: 371
Lokalizacja: Okolica Koszalina
zbipok pisze:
Takie możliwości dają aparatury RC.


Owszem, wiem o tym moja jednak tej opcji nie ma :-/ . Teraz przeczytałem ponownie to co napisałem i brakuje drobnej informacji "po wyczuciu ruchu modelu".

_________________
pozdrawiam
Ben


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 wrz 2017, 17:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2056
Lokalizacja: Warszawa
Mam to gdzieś na liście postulatów na przyszłość, ale czy/kiedy się pojawi nie potrafię teraz powiedzieć.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 02:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 813
Lokalizacja: Legnica
Dawno nikt Tu nic nie pisał.. To może przerwę ciszę. Zbig ujawnisz rąbka tajemnicy, czy pracujesz nad jakimś nowym ficzerem? :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 16:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2056
Lokalizacja: Warszawa
Cisza, to znaczy, że nikt nie ma problemów :-)
A potrzebujesz jakiś nowy ficzer?

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 16:20 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 913
Lokalizacja: Warszawa
Lot autonomiczny w szyku/sznurku? :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 paź 2017, 16:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 813
Lokalizacja: Legnica
Jakiś zawsze cieszy :D ja tam bym się cieszył na ten Który chce Ben. Zimą idzie I myślę że nadajnik będzie przywiązany do auta kablem do modułu na dachu, więc ułatwiło by to życie :D sam też mam prośbę ale to w kwestii OSD. By można było wyświetlać na OSD obie temperatury. Zewnętrzny czujnik I z Płytki :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2979 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 195, 196, 197, 198, 199  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.