Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 21 paź 2018, 01:02


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 21:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 973
Lokalizacja: Nowy Sącz
Cześć

Mam gogle Skyzone, fajne wypasione i jeszcze mogłyby długo posłużyć gdyby nie postęp...
Tak więc wysyłając obraz z Smartfona na Szajsung TV (po wi-fi) wpadłem na pomysł jak wysłać obraz z aplikacji DJI Go4 do gogli FPV.
Potrzebny odbiornik, który obsłuży funkcję zdalnego ekranu miracast z wyjściem AV.

Zestaw:
- DJI mavic Air
- Smartfon z aplikacją DJI GO + uruchomiona funkcja w Android zdalny ekran przez wi-fi

- odbiornik wi-fi Miracast OUT: AV + HD
- gogle Fatshark/Skyzone z wejściem IN: AV

Jakie plusy ?
+ możemy latać FPV
+ sterowanie smartfonem nadal mamy w rękach, więc nie ryzykujemy wkładając smartfona do gogli VR (ze cos się poklika) lub zwawiesi alternatywna aplikacja Litchu app.
+ jak trzeba zdejmujesz gogle a sterowanie aparatura i smartfonem nadal masz w rękach

AV + HD Q1 WIFI Miracast
https://pl.aliexpress.com/wholesale?cat ... +Miracast+

pozdrawiam
Piotr

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Ostatnio zmieniony poniedziałek 10 wrz 2018, 22:13 przez pirzol, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 22:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3030
Lokalizacja: Warszawa
pirzol pisze:
AV + HD Q1 WIFI Miracast

Jakby to miało jeszcze wyjście VGA, to mógłbym użyć moich Z800 bez konwertera :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 22:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 973
Lokalizacja: Nowy Sącz
Piotrowy pisze:
pirzol pisze:
AV + HD Q1 WIFI Miracast

Jakby to miało jeszcze wyjście VGA, to mógłbym użyć moich Z800 bez konwertera :roll:


Piotrek, toć o tym pisze, ten moduł Miracast posiada wyjście AV !
Twoje gogle posiadają takie wejście a moduł miracasta z aukcji ma takie wyjście.


Zamówiłem 1szt. przyjdzie pewnie za 30dni.

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 22:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3030
Lokalizacja: Warszawa
pirzol pisze:
Twoje gogle posiadają takie wejście a moduł miracasta z aukcji ma takie wyjście.

W tym rzecz, że nie mają i muszę używać konwertera AV/VGA :-(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 wrz 2018, 22:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6551
Lokalizacja: Polska
@pirzol A jaki masz lag przy Miracascie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 wrz 2018, 07:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 973
Lokalizacja: Nowy Sącz
pawelsky pisze:
@pirzol A jaki masz lag przy Miracascie?
Muszę sprawdzić wieczorem na TV jak to wygląda.


Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 wrz 2018, 07:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11849
Lokalizacja: Mikoszewo
Obawiam się że tablet/smartfon zabijesz - oprócz wspomnianego już lagu weź pod uwagę że DJIGo jest bardzo zasobożerną aplikacją. Nawet teoretycznie rekomendowane androidowe sprzęty potrafią nie wyrabiać jeżeli nie zostaną dokładnie oczyszczone z innego softu więc jak jeszcze mu dołożysz retransmisję na gogle to może się zwyczajnie położyć.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 wrz 2018, 10:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 973
Lokalizacja: Nowy Sącz
Verid pisze:
Obawiam się że tablet/smartfon zabijesz - oprócz wspomnianego już lagu weź pod uwagę że DJIGo jest bardzo zasobożerną aplikacją. Nawet teoretycznie rekomendowane androidowe sprzęty potrafią nie wyrabiać jeżeli nie zostaną dokładnie oczyszczone z innego softu więc jak jeszcze mu dołożysz retransmisję na gogle to może się zwyczajnie położyć.
Kiedyś sprawdzałem na Xiaomi Note 4X (3/32) gogle VR.
Puściłem film z YT VR 360 równocześnie wysyłając obraz na Szajsung tv żeby widzieć to samo co osoba w goglach.
Dawał radę nie było zwiech.
Pozostaje sprawdzić z aplikacją dji go czy też tak będzie.
Test Zrobię to dopiero w nocy.



Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 wrz 2018, 11:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6551
Lokalizacja: Polska
pirzol pisze:
Muszę sprawdzić wieczorem na TV jak to wygląda.

Upewnij sie ze masz w TV wylaczone wszystkie ulepszacze ktore wprowadzaja dodatkowego laga - niektore telewizory maja dedykowany do tego tryb Game.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 wrz 2018, 19:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 973
Lokalizacja: Nowy Sącz
Zrobiłem test. Niestety nie znalazłem opcji gaming w TV. Poszło na domyślnych ustawieniach.
Xiaomi Redmi Note 4x daje radę bez problemu obsługuje dji go oraz ekran bezprzewodowy.

Zastanawiam się tylko czy w teren będę musiał zabierać AP :).

Filmik nagrany na kolanie:

https://youtu.be/zOvkCOMB62k

Jak widać opóźnienia są i to około 1s...

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 wrz 2018, 19:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6551
Lokalizacja: Polska
pirzol pisze:
Zastanawiam się tylko czy w teren będę musiał zabierać AP :).

Powinienes laczyc sie bezposrednio do sieci wystawianej przez dongla, wiec AP nie bedzie Ci potrzebny.

pirzol pisze:
Jak widać opóźnienia są i to około 1s...

Mysle ze wiekszosc z tego doklada telewizor. Jaki to model?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 wrz 2018, 19:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 973
Lokalizacja: Nowy Sącz
Samsung UE48JU6440

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 wrz 2018, 20:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6551
Lokalizacja: Polska
pirzol pisze:
Samsung UE48JU6440

Sprobuj System->General->Game Mode->On


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 wrz 2018, 20:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 973
Lokalizacja: Nowy Sącz
pawelsky pisze:
pirzol pisze:
Samsung UE48JU6440

Sprobuj System->General->Game Mode->On


Ustawione, tak wyszedł film.

https://youtu.be/GFkeq2hjhNU

Jak przyjdzie moduł zobaczę co wniosą jeszcze gogle.
Może akurat będzie lepiej i mniejszy lag niż na tv 4k.

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 wrz 2018, 20:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6551
Lokalizacja: Polska
pirzol pisze:
Ustawione, tak wyszedł film.

Postaw jakis stoper przed kamera to bedzie widac ile dokladnie tego laga.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.