Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 23 wrz 2018, 13:58


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 10 lip 2018, 11:57 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2018, 11:58
Posty: 5
Lokalizacja: Sosnowiec
Witam Panie i Panowie. Mam tytułowego grona z rozbitym gimblem i kamerka. Przywrócenie go do stanu pierwotnego jest zbyt kosztowne i zastanawiam się nad jakąś alternatywą. Szukałem na necie, ale nic nie znalazłem albo nie umiem wpisać. Wszystko co wyskakuje to odnośnie Phantoma 2. Chodzi mi o jakiś inny gimbal i do tego kamerka przykladowo Go pro 3. Zastanawiam się czy da się jakoś połączyć obraz z Go pro tak aby byl wyswietlany w w aplikcji DJI GO jak z oryginalnej kamerki? Bardzo proszę o poradę, jakieś linki informacje jak zrobić aby wszystko można było kontrolować wraz z obrazem z DJI GO lub innej aplikacji jeśli jest?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 lip 2018, 15:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11814
Lokalizacja: Mikoszewo
Nie śledzę postępów hakowania P3STD na bierząco więc może coś się ruszyło (choć skoro nic nie znalazłeś to może niekoniecznie) ale ostatnie info jakie trafiłem to "nie da się". Oczywiście możesz przyklajstrować jakiś gimbal noname, zawiesić na nim GoPro i dołączyć nadajnik wideo na 5.8GHz żeby mieć jakiś podgląd ale o sterowaniu pochyleniem gimbala z aparatury czy podglądzie z GoPro w DJI Go zapomnij.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 lip 2018, 16:04 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2018, 11:58
Posty: 5
Lokalizacja: Sosnowiec
Ja jestem zupelnie nowy i zielony w tematyce dronow. Widziałem pełno phantonow 2 z gimbalami i GO pro. Myślałem, że i z 3 nie będzie problemów. A jak jest z 2? Tam da się sterować gimblem innym niż fabryczny o oglądać wizję z gopro z aplikacji DJI GO? I


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 lip 2018, 17:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11814
Lokalizacja: Mikoszewo
Phantom 2 w ogóle nie obsługuje aplikacji DJI Go, przynajmniej nie w wersji podstawowej. Ph2 miałeś w wersji "golas" i tu się podłączało gimbale (firmowe DJI lub nie) dla GoPro i można było sterować pochyleniem z aparatury a podgląd był realizowany po 5.8GHz czyli dokupywałeś nadajnik, odbiornik i jakiś monitorek. Jak chciałeś telemetrię to kolejny klocek czyli iOSD lub coś pokrewnego. Pozostałe dwie wersje, FC40 i Vision, miały jakąś aplikację i własne kamery. W nich też można było od biedy podłączyć inne gimbale ale wtedy aplikacja też odpadała i był kłopot z podglądem bo sterowanie w tych dwóch wersjach było na 5.8 i żarło się z tradycyjnymi nadajnikami wideo.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 lip 2018, 18:10 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2018, 11:58
Posty: 5
Lokalizacja: Sosnowiec
Dzięki wielkie! Ja o tym wszystkim nic nie wiedziałem... Czyli wychodzi na to, ze trzeba spiąć półdupki i kupić oryginalny gimbal z kamera do phantoma 3, aby nie bawić się z dodatkowymi monitorami nadajnikami i odbiornikami wizji?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 10 lip 2018, 19:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11814
Lokalizacja: Mikoszewo
No jeżeli chcesz zostać przy P3 to tak sugerowałbym zrobić. No chyba że koniecznie chcesz używać GoPro to sprzedaj zwłoki P3 i kup P2 z drugiej ręki. Komplety z gimbalem pod GoPro widziałem już w okolicach 1kPLN.
Z pełnym FPV czyli jeszcze nadajnik i monitorek to międzi 1 a 2 kPLN w zależności co jeszcze w zestawie.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lip 2018, 00:02 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 09 lip 2018, 11:58
Posty: 5
Lokalizacja: Sosnowiec
No to zostanę chyba przy P3. Nie zależy mi na Go Pro. Customowy gimbal i jakaś kamera (przykładowo Go Pro) miała być jedynie tańszą alternatywą zamiast oryginału. Byłem pewny, ze bez większego problemu można tego wszystkiego dokonać i użytkować DJI GO. No nic... Dziękuje za wyczerpujące wyjaśnienie. Teraz już wiem, że muszę nastawić się na zakup nowego oryginalnego gimbala wraz z kamerką i nic innego nie da się wykombinować tak, aby nie tracić na wygodzie użytkowaniu i mobilności P3.

PS: W moim P3 jest uszkodzona na 100% taśma i płyta główna gimbala (2 z 3 osi działają). Kamera może być sprawna, a jedynie uszkodzona płyta gimbala prawdopodobnie nie przesyła obrazu. Może ktoś wie gdzie można kupić taką płytę główną gimbala P3?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.