Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 24 wrz 2018, 19:01


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Omnibu F4 V2
Post: sobota 31 mar 2018, 14:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 772
Lokalizacja: Trzebnica
Witam,

Mam pytanie czy Kontroler omnibus F4 V2 ma opcje powrotu do miejsca startu na wypadek utraty sygnału?.

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 14:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8653
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tak i nie.
Sam omnibus nie ma.
Ale jak podepniesz gps i magnetometr (w przypadku kopterów, magnetometr jest obowiązkowy) i zainstalujesz inav oraz skonfigurujesz, to wróci.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 16:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1862
Nie zapomnij o prawidłowym wypidowaniu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 18:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 772
Lokalizacja: Trzebnica
Chodziło o to czy ma taką opcję. Wiem ze potrzebny jest kompas i GPS a bardziej tylko GPS aby mógł określić pozycję.
Dziękuję za informację.

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 31 mar 2018, 19:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
Poli25 pisze:
Chodziło o to czy ma taką opcję

Opcję ma oprogramowanie, nie płytka. Płytka to tylko procek i czujniki. Jak wrzucisz soft który obsługuje RTH plus dołożysz niezbędny osprzęt wymieniony przez Adriana to będziesz miał RTH. Jak wrzucisz soft który nie obsługuje RTH to nawet po dołożeniu MAG i GPS z RTH będą nici.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 maja 2018, 07:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 772
Lokalizacja: Trzebnica
Wgałem iNAV-a 1.9.1 do F4 V2 PRO, ale mam mały problem z ustawieniem kompasu Ublox 7 Super Mini APM2.8 PX4 z GPS, czyli odwrotnie (do góry nogami), w iNAV nie widzę opcji ROLL 180 jak w APM-e. Jak sprawdzić kompas, poprawność kierunków.

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 maja 2018, 11:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:00
Posty: 2840
Lokalizacja: Kartuzy
jest opcja "obracania" kompasem: np 270 CW flip

_________________
pozdrawiam
Krzysztof
http://www.fly.kartuzy.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 maja 2018, 13:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 772
Lokalizacja: Trzebnica
Sprawdzę, a jak spradzić poprawność działania kompasu?. W APM-e widać na HUDZIE

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.