Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 15 gru 2017, 03:46


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 21 wrz 2017, 11:03 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 kwie 2014, 09:19
Posty: 147
Lokalizacja: KRK
Cześć, posiadam gogle DJI do Mavica, ale chcę sobie zbudować coś szybszego, a także drugiego drona do latania w pokoju. Czy ktoś z Was podpinał odbiornik 5.8 GHz do DJI gogli poprzez przejścówkę AV2HDMI? http://sklepwideo.pl/konwerter_av-hdmi

Znalazłem na YT jeden filmik https://www.youtube.com/watch?v=CR1RhQ5xSxw ale wiele z niego się dowiedzieć nei można, jak to działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 11:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3064
Lokalizacja: Olsztyn
luc4s pisze:
Czy ktoś z Was podpinał odbiornik 5.8 GHz do DJI gogli poprzez przejścówkę AV2HDMI?

Sądzę że nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie używał tych gogli do wyścigowego quada bez użycia connexa, przecież taki konwerter AV2HDMI wprowadzi tubo laga na obrazie a turbo lag to gwarancja rozbicia racera przy pełnej prędkości :-)

Do jakichś wolnych maszyn typu samolot FPV nie specjalnie zrobi to różnicę ale przy racerze już tak.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 12:42 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 kwie 2014, 09:19
Posty: 147
Lokalizacja: KRK
Głównie chodziłoby mi na zimę o latanie Eachine E010 z kamerką po domu, będą za duże lagi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 12:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7371
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Hehe to nie racer.
Lagi na pewno będą, jak duże i czy będą przeszkadzały, niestety musisz przetestować.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 13:14 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 kwie 2014, 09:19
Posty: 147
Lokalizacja: KRK
O racerze też myślę, ale na zimę to chyba nie ma sensu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 13:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7371
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Do racera to zapomnij.
Do tej zabawki, Może wystarczy.
Ale czy warto? Moim zdaniem nie.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 13:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3064
Lokalizacja: Olsztyn
Adrián pisze:
Ale czy warto? Moim zdaniem nie.

Wiesz, jeśli luc4s posiada takie gogle to z mikrusem może się pobawić, ryzykuje tylko tym że będzie mu się bardzo ciężko latało a jakiś odbiornik na 5.8 kupi za psie pieniądze ale pytanie czy już ma te gogle ?

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 15:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7371
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
No niby tak.
Ponoć ma i lata z maviciem.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 15:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5514
Lokalizacja: Polska
PiotrSz pisze:
taki konwerter AV2HDMI wprowadzi tubo laga

Lag takiego konwertera to okolo 50ms


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 16:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3064
Lokalizacja: Olsztyn
pawelsky pisze:
Lag takiego konwertera to okolo 50ms

50ms przy powiedzmy 70km/h racerem to już się robi parę metrów przeleciane w tym czasie...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 16:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5514
Lokalizacja: Polska
PiotrSz pisze:
50ms przy powiedzmy 70km/h racerem to już się robi parę metrów przeleciane w tym czasie...

Troszke przesadziles z tymi paroma metrami - 50ms przy 70km/h daje niecaly metr (konkretnie okolo 0,97m)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 wrz 2017, 21:35 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 kwie 2014, 09:19
Posty: 147
Lokalizacja: KRK
Tak, mam DJI Goggle i Mavica. Na początek chciałbym do czegoś po domu. Jeżeli ktoś jest z Krakowa i miałby chwilę czasu, to możemy poeksperymentować pro publico bono :) Tylko tą przelotkę trzeba by skombinować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.