Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 13 gru 2017, 02:35


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: wtorek 12 wrz 2017, 13:02 
Offline

Rejestracja: piątek 19 lis 2010, 15:58
Posty: 86
adriank pisze:
Przy nadajniku TX526 proponuję zabezpieczyć złącze przewodowe (np klejem na gorąco), moim zdaniem za słabo siedzi wtyczka i wszelkie drgania odbijają się na jakości obrazu (pojawiają się pasy), przynajmniej mam 2 szt i w obu ten sam objaw. A co do dwóch wolnych przewodów to zaizolować i upiąć, może się kiedyś przydadzą przy zmianie kamerki na np RunCam które maja wbudowane mikrofony.


możesz mi pokazać na foto jak zabezpieczyć to złącze przewodowe ?
co do tych 2 wolnych przewodów zawsze można wypiąć i kiedyś tam wpiąć jak będę miał cam z mikrofonem :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 wrz 2017, 07:06 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 cze 2017, 21:03
Posty: 16
Lokalizacja: Biłgoraj
Proponuje uruchomić nadajnik, zrobić sobie podgląd obrazu i ruszać tym złączem. Zobaczysz o co chodzi i co trzeba z tym zrobić aby było stabilne.

_________________
Pozdrawiam
Adrian

TransTec Frog, Matek F405-AIO, 2205S, ESC 30A, RunCam Split
S500, SP Racing F3 Evo, SunnySky X2212 1400kv, ESC SkyRC 20A nano, 5000mAh, FPV, GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 wrz 2017, 18:51 
Offline

Rejestracja: piątek 19 lis 2010, 15:58
Posty: 86
dostałem dzisiaj kamerkę z kablem do ustawień osd wspomnianą już w tym temacie,
kompletnie nie wiem jak i do czego podłączyć ten kabel z joystickiem aby zobaczyć menu ustawień tej kamerki hmm... jest to moja pierwsza kamerka do fpv dlatego nie zlinczujcie mnie ale kompletnie nie wiem jak ją podłączyć żeby ją ustawić :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 paź 2017, 17:28 
Offline

Rejestracja: piątek 19 lis 2010, 15:58
Posty: 86
sorki że post pod postem ale chciałem aby był zauważony ;-)

więc do rzeczy dostałem wreszcie nadajnik więc zabrałem się do lutowania wyszło OK, nadajnik działa gogle działają ale z kamerki obrazu niestety nie ma i teraz zastanawiam się czy tak jak ktoś pisał w tym temacie że nie będzie działała skoro potrzebuje 12V a ja zasilałem to z pakietu 3S :?: czy coś nie tak jest z kamerką bo już mam chwilę zwątpienia czy nie zamówić nowej kamerki czy czekać aż dotrze pakiet na 4S :-/

tak wyszło lutowanie
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.