Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 15 gru 2017, 03:46


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 25 kwie 2017, 07:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 cze 2014, 17:31
Posty: 141
Lokalizacja: Wrocław / Wałbrzych
MrOwA pisze:
I jak będą wyglądały dane lipo? Bo jak narazie można tylko wprowadzić nazwę, pojemność i ilość cel.
Może warto by było aby użytkownik mógł ustawić kolejność układ​u głównego sam, np. Checklist, pogoda, akumulatory ...


Na razie zbieram informacje - dlatego też prosiłem o sugestie :)
Roboczo:
- Do akumulatorów będzie można dodać wydarzenia załadowania, rozładowania, rozładowania+załadowania i storage
- Do wydarzeń rozładowania będzie można dodać czas pracy i napięcie rozładowania
- Do wydarzeń naładowania będzie można dodać ilość naładowanych mAh, i czas ładowania

Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły, dawajcie znać.

Pozdrawiam -- Spook.

_________________
Aplikacja dla pilotów RC na Androida: Rc Assistant
ZMR250 "Zając", ZMR250 "Królik", Phantom 3 Advanced, HPI Savage Flux Xs "Ryś"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 kwie 2017, 07:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5514
Lokalizacja: Polska
Spook pisze:
Spróbuj proszę jeszcze wcisnąć przycisk "Clear" i ponowić eksperyment - czy znów pokazują się losowo oznaczenia?

Tak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 kwie 2017, 09:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 368
Lokalizacja: Radom
Spook pisze:
MrOwA pisze:
I jak będą wyglądały dane lipo? Bo jak narazie można tylko wprowadzić nazwę, pojemność i ilość cel.
Może warto by było aby użytkownik mógł ustawić kolejność układ​u głównego sam, np. Checklist, pogoda, akumulatory ...


Na razie zbieram informacje - dlatego też prosiłem o sugestie :)
Roboczo:
- Do akumulatorów będzie można dodać wydarzenia załadowania, rozładowania, rozładowania+załadowania i storage
- Do wydarzeń rozładowania będzie można dodać czas pracy i napięcie rozładowania
- Do wydarzeń naładowania będzie można dodać ilość naładowanych mAh, i czas ładowania

Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły, dawajcie znać.

Pozdrawiam -- Spook.


Chyba tyle styknie. Fajnie by było jakby np programik jeszcze zliczał liczbę cykli ładowania i wyświetlał np przy danym akumulatorze, tzn. wchodząc w Akumulatory mamy swoją listę, a po prawej stronie przy każdym widnieje liczba cykli ładowania :)

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220); CreeppX (underconstruction)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 kwie 2017, 16:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sty 2015, 13:44
Posty: 100
Lokalizacja: Katowice
W zakładce Akumulatory na liście nie ma podanego producenta dla wyświetlanych pozycji (ale to nie problem) tyle, że nie widzę możliwości edycji danych akumulatorow

_________________
Pozdrawiam
Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 kwie 2017, 07:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 cze 2014, 17:31
Posty: 141
Lokalizacja: Wrocław / Wałbrzych
adam.pc pisze:
W zakładce Akumulatory na liście nie ma podanego producenta dla wyświetlanych pozycji (ale to nie problem) tyle, że nie widzę możliwości edycji danych akumulatorow


Akumulatory są ogólnie w trakcie rozwoju, ale akurat edycja powinna być. Spróbuj przytrzymać kartę z akumulatorem, powinno pojawić się menu kontekstowe. Wydaje mi się, że w wersji 1.0.3.2 już było.

_________________
Aplikacja dla pilotów RC na Androida: Rc Assistant
ZMR250 "Zając", ZMR250 "Królik", Phantom 3 Advanced, HPI Savage Flux Xs "Ryś"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 kwie 2017, 07:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 368
Lokalizacja: Radom
Obecnie w Aku jest:
- nazwa
- producent
- liczba cel
- nominalna pojemność
Przynajmniej ja tyle widzę :)

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220); CreeppX (underconstruction)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 kwie 2017, 10:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5514
Lokalizacja: Polska
MrOwA pisze:
Obecnie w Aku jest:
- nazwa
- producent
- liczba cel
- nominalna pojemność
Przynajmniej ja tyle widzę :)

Tyle ze producent widoczny jest tylko przy edycji, ale przy wyswietlaniu juz nie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 kwie 2017, 18:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sty 2015, 13:44
Posty: 100
Lokalizacja: Katowice
Przytrzymanie dłużej karty z akumulatorem pozwala przejść do edycji :)

_________________
Pozdrawiam
Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 kwie 2017, 22:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 cze 2014, 17:31
Posty: 141
Lokalizacja: Wrocław / Wałbrzych
Kolejny raport work-in-progress:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam -- Spook.

_________________
Aplikacja dla pilotów RC na Androida: Rc Assistant
ZMR250 "Zając", ZMR250 "Królik", Phantom 3 Advanced, HPI Savage Flux Xs "Ryś"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 kwie 2017, 07:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 368
Lokalizacja: Radom
Spook pisze:
Kolejny raport work-in-progress:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam -- Spook.

Lux. A czy w tych ogólnych obok nazwy Kiciak1 da sie wyświetlić liczbę cykli ładowania?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220); CreeppX (underconstruction)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 kwie 2017, 07:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 cze 2014, 17:31
Posty: 141
Lokalizacja: Wrocław / Wałbrzych
MrOwA pisze:
Lux. A czy w tych ogólnych obok nazwy Kiciak1 da sie wyświetlić liczbę cykli ładowania?


Da się. Cierpliwości. To jest work in progress.

Pozdrawiam -- Spook.

_________________
Aplikacja dla pilotów RC na Androida: Rc Assistant
ZMR250 "Zając", ZMR250 "Królik", Phantom 3 Advanced, HPI Savage Flux Xs "Ryś"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 kwie 2017, 07:18 
Offline

Rejestracja: środa 13 kwie 2016, 10:22
Posty: 76
Lokalizacja: Rzeszów
Kurcze, w takim szybkim trybie robienia poprawek przydal by sie w tej aplikacji przycisk do auto aktualizacji softu :)

Wysłane z mojego Lenovo P780 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 kwie 2017, 07:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5514
Lokalizacja: Polska
bartekr pisze:
Kurcze, w takim szybkim trybie robienia poprawek przydal by sie w tej aplikacji przycisk do auto aktualizacji softu :)

Po co skoro juz jest w Google Play?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 kwie 2017, 08:56 
Offline

Rejestracja: środa 13 kwie 2016, 10:22
Posty: 76
Lokalizacja: Rzeszów
Zeby nie szukac w playu :)

Wysłane z mojego Lenovo P780 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 kwie 2017, 09:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5514
Lokalizacja: Polska
bartekr pisze:
Zeby nie szukac w playu :)

Niczego nie musisz szukac, ustawiasz autoupdate i juz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.