Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 20 paź 2017, 11:51


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 25 mar 2017, 18:02 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 gru 2016, 15:59
Posty: 17
Lokalizacja: Toruń
Cześć. Zabrałem się za FPV to swojego modelu. Otóż zastanawiam się czym zasilić odbiornik Boscam 832. Nadajnik zostanie zasilony z baterii od drona, ekran i odbiornik chciałbym zasilić z jednej baterii. Co polecacie ? Bateria Li-Po 3s 2500mAh 11.1v nie da rady tego obsłużyć, bo na odbiorniku jest wyraźnie napisane DC12V. Zatem jakiego rozwiązania użyć ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 25 mar 2017, 18:48 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 139
Lokalizacja: Biała Podlasla
Gdzie konkretnie, Twoim zdaniem, jest problem z tym, że bateria nie da rady obsłużyć odbiornika?
Wiesz jakim napięciem dysponuje naładowany pakiet 3s?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 25 mar 2017, 18:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7227
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Co Ty opowiadasz? 3s spokojnie da rady.
W pełni naladowana ma 12.6V, 4.2V na cele
Jak monitor i odbiornik łykają 12V to będzie pasowała.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 25 mar 2017, 19:04 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 gru 2016, 15:59
Posty: 17
Lokalizacja: Toruń
OK to już wiemy że da rade, a czy akumulator żelowy 12V np 7,2Ah da radę też ? bo patrząc na cenę, jest duża różnica. Za 3s z ładowarką wydam 150zł a za żelowy wydam 60-70zł.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 25 mar 2017, 20:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7227
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To zadam pytanie, Dlaczego miał by nie dać? Bo nie rozumiem..

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 26 mar 2017, 14:07 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 gru 2016, 15:59
Posty: 17
Lokalizacja: Toruń
W takim razie rozumiem już wszystko. Kupuję żelowy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 kwie 2017, 23:22 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 gru 2016, 15:59
Posty: 17
Lokalizacja: Toruń
Kupiłem żelowy i po sprawdzeniu napięcia jest 3.5v. Napisałem do sklepu z którego to kupiłem czy trzeba wykonać ładowanie wstępnie, odpowiedź była krótka - nie. Zatem pytanie czy on jest uszkodzony ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 06:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7227
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Pokaż jaki kupiłeś. Link do sklepu, albo zdjęcie

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 08:51 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 gru 2016, 15:59
Posty: 17
Lokalizacja: Toruń
Identyczny jak ten (link skrócony) http://tiny.pl/g5c3n


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 09:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7227
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jak jest tak głęboko rozladowany, to moim zdaniem jest uszkodzony.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 09:27 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 gru 2016, 15:59
Posty: 17
Lokalizacja: Toruń
Nawet skoro jest bezobsługowy to nie ma opcji aby dolać elektrolit, po to aby się uruchomił. Też mam obawy że jest uszkodzony. Wolałem najpierw napisać, spytać a wtedy dopiero reklamować. Ale jako sam akumulator jest dobry do zasilenia odbiornika i ekranu?.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 10:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7227
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jak będzie sprawny to tak, ale jak już jest tak głęboko rozladowany, to reklamuj i niech przyślą dobry i zwrot pieniędzy za wysyłki, bo to nie z Twojej winy.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 10:27 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 gru 2016, 15:59
Posty: 17
Lokalizacja: Toruń
Dobra jutro odsyłam, zwrot za transport to wiadomo. Dam znać co z tego wyszło

Wysłane z mojego Elegance_5_5 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 kwie 2017, 12:10 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 gru 2016, 15:59
Posty: 17
Lokalizacja: Toruń
Paczka zwrotna dotarła, akumulator jest sprawny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.