Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 23 cze 2017, 18:14


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: wtorek 22 lis 2016, 12:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6687
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tak, to jest potwierdzone, ale bardzo późno się włącza. W eachine jak widać, wystarczy słabszy sygnał już czarny ekran. W qv2 i pro tego nie ma. Dopiero jak ledwo co widać, to się wyłącza, ale tylko na moment. W eachine, trwa to dłużej.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 lis 2016, 13:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 26 sie 2015, 15:12
Posty: 9
Lokalizacja: Warszawa
Adrián, Trafna uwaga, ale ale jak na samym filmie słychać 15:12, też jestem podobnego zdania.

_________________
Po Prostu 5 a k


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 lis 2016, 12:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 17 lis 2016, 08:39
Posty: 19
Lokalizacja: Wrocław
Od niedawna mam Eachine V2 i polecam. Po wgraniu nowego FW nie ma BS. Radzę jednak brać coś z DVR :)
Nagrany materiał wygląda lepiej niż ten w goglach, jest zapisany w 1280x720 29fps. Jeśli 250 to Twój pierwszy quad to szacun, ja zaczynam od Tiny Whoop :D
W Eachine niektórzy lecą w trybie AV2(DVR) i narzekają że skacze, po prostu trzeba po włączeniu nagrywania przejść do AV1 i jest ok.
https://www.youtube.com/watch?v=jNJONLwmBM0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 lis 2016, 13:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6687
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
blasbike pisze:
Po wgraniu nowego FW nie ma BS

Pewnie tak samo oszukany jak w Qv2, więc z tym brakiem bs tak bym nie szalał. Chyba, że zrobisz filmik z wolną utrata sygnału i co widać jak podłączyć bez odbiornika.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 lis 2016, 15:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 17 lis 2016, 08:39
Posty: 19
Lokalizacja: Wrocław
Adrián pisze:
oszukany jak w Qv2

Możesz rozwinąć o co chodzi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 lis 2016, 15:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6687
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Chociażby kilka postów wcześniej napisany przez Szper.
Na rcgroups, też o tym pisali.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 27 lis 2016, 16:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 17 lis 2016, 08:39
Posty: 19
Lokalizacja: Wrocław
Niestety masz rację. Mam wyraźny BS na DVR, który akurat zauważyłem przy testach antenki dipolowej. Na żywo jest przyzwoicie, ale na nagraniu już nie.
Poczytałem i okazuje się że banggood wysyła za darmo nowy moduł DVR(ProDVR), który trzeba samemu wymienić(patrz YT). Chyba nawet wysyłają cały ProDVR(warty $17), bo tam jest taki sam moduł tylko w nowszej wersji bez BS.
Wysłałem zapytanie zobaczymy co będzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 17:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 sie 2016, 19:17
Posty: 117
Lokalizacja: LDZ
Wiem taniosc i tandeta ;-) jest ale jak będzie można coś zobaczyć to czemu nie. Tak?
http://www.aliexpress.com/item/32337990 ... 90740.html i kolejny zestaw. http://s.aliexpress.com/aeyqiYNb

_________________
Old: Eachine H8C Mini - Mini temat| NOW: Taratula x6 - LOT1 ,LOT2 Więcej na kanale YT.


Ostatnio zmieniony sobota 07 sty 2017, 00:18 przez celestin, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 01:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 17 lis 2016, 08:39
Posty: 19
Lokalizacja: Wrocław
BG przysłał za free moduł DVR v1.4, po zainstalowaniu nie ma BS w D2.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 sty 2017, 00:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 sie 2016, 19:17
Posty: 117
Lokalizacja: LDZ
Mam chyba coś normalnego do nabycia otóż:
1 kamera. Eachine DVR03
2 kamera. Eachine TX02

Google.
Google fpv eachine VR-007

Pytanie teraz czy kamera 1,2 będzie pracować z tymi googlami ?
i czy podłączenie kamery do baterii drony starczy jako źródło zasilania aby kamera pracowała poprawnie,baterie mam 2S = 7,4V

_________________
Old: Eachine H8C Mini - Mini temat| NOW: Taratula x6 - LOT1 ,LOT2 Więcej na kanale YT.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.