Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 25 cze 2017, 09:44


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 11 lip 2016, 11:33 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 11 lip 2016, 08:42
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa
Witam,

jestem nowy na tym forum o lataniu dronami wiem mało o lataniu z FPV wiem nic :), przymierzam się do pierwszego zakupu i zastanawiam się co będzie dobre na ten moment mam upatrzone dwa zestawy i zastanawiam się który z nich wybrać oczywiście sugestie co do innych mile widziane. Co do drona którym mam latać to 250 w sumie też dopiero części lecą bądź płyną :),
Zestawy:
Nr 1
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eiver.html

i Nr 2
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... adset.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lip 2016, 11:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 05 kwie 2016, 07:58
Posty: 79
Lokalizacja: Toruń
Jeśli chodzi o gogle to te pierwsze mają o wiele większą rozdzielczość 800x480, te tanie fatsharki maja tylko 320x240 więc strasznie słabą jakość obrazu muszą mieć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lip 2016, 17:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6687
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jak nie przeszkadza Ci rozmiar, to pierwsze.
Tylko osobiście ich nie miałem, nie wiem jak się sprawuje odbiornik.
Monitor zapewne dobrze znany z Qv2, więc jest ok

Jak nie stać Cie na dominatory v2/v3 to chyba nie ma sensu pakować się w fatsharki. Jedyna zaleta tych co pokazałeś, to rozmiar, antena i hm wygląd. Więc jak dla mnie mało znaczące, pomijając antenę.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 lip 2016, 22:38 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lut 2015, 20:29
Posty: 126
Adrián pisze:
Jak nie stać Cie na dominatory v2/v3 to chyba nie ma sensu pakować się w fatsharki

tutaj sie nie zgodze, unikalbym teleporterow - bo to marna rozdzialka, latac sie da, ale slabo widac a o OSD mozna zapomniec
potem kwestia czy masz "zwykly" rozstaw oczu i mozesz miec np. predatory, czy tez musisz miec regulowany rozstaw; ciekawa opcja moze byc attitude.
najdrozsze ale tez najlepsze>> dominatory >>>dominatory HD - najlepsze rozdzialki, nagrywarki video, mozliwosc 3D... ale czy tyle az potrzeba na start?
kwestia portfela wg. mnie - jak mozesz sobie pozwolic na gogle za 1500-2000, bierz - sa fajne, ale jak z budzetem cieniej, to wzialbym uzywke albo stary model atti, przy odsprzedazy niewiele sie straci - a extra fundusze mozna utopic w lepsza/lub czesci 250 :)
a przy modelu ekonomicznym - jakies wiaderko :)

_________________
#czasami bez ogonkow, taki mamy klimat ;)
/w hangarze ;) hubs 107D; 111D, symyX5; 180NAZE32; 250CC3D, XK X380; w czesciach 120F3 panzer
radio: 9XR+eleres+multi, FPV domiV3
/w garazu a979, reely core, remo, feiuye, abs ab1, trx pede, trx tmaxx ele


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 sie 2016, 17:04 
Offline

Rejestracja: sobota 02 sie 2014, 08:37
Posty: 42
Lokalizacja: Warszawa
Na początek bym polecił Ci monitor. Jak stracisz orientacje to zawsze będzie łatwiej opanować model. Potem można do tego dołożyć gogle np. te od Marka Rokowskiego lub wyżej wymienione fatsharki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 wrz 2016, 10:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6687
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
zgrywcio pisze:
od Marka Rokowskiego

Ja znowu nie polecam. W porównaniu do qv2 pro, to przepaść. Cenowo to nieporozumienie, do możliwości. Zdecydowanie lepsze, tańsze qv2 pro.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 paź 2016, 09:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 sie 2016, 19:17
Posty: 117
Lokalizacja: LDZ
A ja na taki gotowy zestaw trafilem dzis https://m.fasttech.com/p/5420600 czyli co podpinasz po drona i juz obraz na telefon leci. .

_________________
Old: Eachine H8C Mini - Mini temat| NOW: Taratula x6 - LOT1 ,LOT2 Więcej na kanale YT.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 paź 2016, 10:02 
Offline

Rejestracja: sobota 14 wrz 2013, 09:59
Posty: 205
Lokalizacja: Rzeszów
celestin pisze:
A ja na taki gotowy zestaw trafilem dzis https://m.fasttech.com/p/5420600 czyli co podpinasz po drona i juz obraz na telefon leci. .


I latać poważnie się na tym nie da, zasięg króciuteńki a opóźnienia ogromne. Dodatkowo link na 2.4 czyli przeszkadza nadajnikowi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 paź 2016, 10:04 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 633
Lokalizacja: Kielce
Myślę że max 200m zasięgu ale raczej nawet tyle mu nie dam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 paź 2016, 20:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 08 gru 2011, 18:24
Posty: 801
Lokalizacja: UK - West Sussex
Dobrą alternatywą jest kubełek zamiast fatsharków. Można samemu złożyć, jak np. Quantum z HK i już latać z FPV. A potem pomyśleć o Fatsharkach. Tylko dobrze to przemyśl, bo kosztują jak dla mnie krocie, a mają ciągle braki.
Niby CO firmy słucha opinii, ale nowe ciągle czegoś nie mają.
Dobra, dodali w którymś modelu nagrywarkę, ale w jakości VGA. Albo nie ma dioprii + dla starszych lataczy. ITD...

A w kubełku z 5" monitorem to można spoko polatać i dokładać sobie powoli inne rzeczy. No i nie zabija cenowo.

_________________
Od śmigła... Sławek
Mój Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 lis 2016, 11:04 
Offline

Rejestracja: środa 05 paź 2016, 19:49
Posty: 6
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Będę niedługo kupował pierwszy zestaw fpv i rozglądam się za ev800 albo vr-009. Sprzęt podobno godny polecenia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 lis 2016, 12:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6687
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Za śmieszne już pieniądze, można dostać Qv2 pro https://hobbyking.com/en_us/queued-cybe ... rance.html

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 lis 2016, 12:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 26 sie 2015, 15:12
Posty: 9
Lokalizacja: Warszawa
Matik może się jeszcze rozejrzeć za Eachine VR D2, różnica cenowa sądzę nie jest ogromna a posiadają DVR, bo nagrać coś fajnie oraz diversity, tak tylko rzucam w powietrze;)

_________________
Po Prostu 5 a k


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 lis 2016, 12:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6687
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jeden Ogromny minus. Zapewne wszystkie eachine tak mają http://www.banggood.com/Eachine-VR-D2-5 ... 23920.html niestety jest BS.
Najlepiej to widac w porównaniu z FS od 12:00

Do podglądu dla drugiej osoby, super (chociaż do tego wystarczą już qv2 pro), ale do latania, odradzałbym..

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 lis 2016, 12:30 
Offline

Rejestracja: piątek 11 gru 2015, 10:22
Posty: 369
Quanum też nie jest święty. Zdementujcie lub potwierdźcie moje spostrzeżenia.
Jak ekran ma wyświetlone "NO SIGNAL" to jest to ewidentny zaprogramowany fake. Nie wykrywa ekran składowej stałej więc podaje swoje voodoo. Mam to samo na quanumach v2 pro jak i starszym ekranie TFT 7".
Jak wpuszczam sygnał z odbiornika który ma jeszcze minima na pokładzie to zmienia się sytuacja. Przy zerwaniu sygnału nie mam żadnej bzdury typu "NO SIGNAL" i w szum jaki widać na ekranie bardziej mnie przekonuje.

_________________
Syma X5C -> "Drewniak X5C"
S500 Black -> "Szlajacz" rebuild pending
Micro 110 CL8520 -> "Przeszczep" 100 BR1103 8000kv -> X100 BR1103 8000kv 2s/3s
GEPRC ZX5 190 -> ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.