Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 17 sty 2018, 02:09

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 28 sie 2015, 16:48 
Offline

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 19:55
Posty: 48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Witam

Posiadam odbiornik i nadajnik 5.8 G

mam wszystko podpięte jak trzeba tylko nie moge uzyskać obrazu na monitorze ...

kanały "chyba" mam ustawione prawidłowo zgodnie z przełącznikami na instrukcji.


zdjęcie bez podpiętego zasilania.


W kamerce ustawiony tryb TV

http://zapodaj.net/c6f4972840b8d.jpg.html

Obrazek

Wie ktoś w czym może być problem??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 sie 2015, 18:11 
Offline

Rejestracja: piątek 27 mar 2015, 11:37
Posty: 184
W kamerze załączyłeś TV out?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 sie 2015, 20:09 
Offline

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 19:55
Posty: 48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
tak napisałem wcześniej ze w kamerce włączony jest tryb TV.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 sie 2015, 20:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7467
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Pokaż lepiej, jak ustawiłeś te kanały, bo zapewne źle.
Po włączeniu, pojawia się coś na monitorze?
Szaleją mrówki? Czy czarny/niebieski ekran?
Po włączeniu tv out, obraz znika z wyświetlacza kamery?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 sie 2015, 20:30 
Offline

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 19:55
Posty: 48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
po włączeniu pojawia się tylko niebieski ekran
po włączeniu trybu tv obraz znika z wyświetlacza kamerki

nadajnik ustawiony fabrycznie na opisie kanałów wygląda na kanał 1

odbiornik mam ustawiony tak jak na zdjęciu z naklejki wynika ze jest to kanał nr 1

http://zapodaj.net/517c7041fa1ee.jpg.html

http://zapodaj.net/19949ac3dfd1e.jpg.html

http://zapodaj.net/608f75d9ef557.jpg.html

http://zapodaj.net/767a40e91273e.jpg.html


przepraszam za jakość zdjęć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 sie 2015, 20:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7467
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Było, poszukaj prawidłowych oznaczeń kanałów. Nie sugeruj się tymi z naklejek.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 sie 2015, 21:46 
Offline

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 19:55
Posty: 48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
gdzie nie wpiszę szukanej fazy tam każde inne ustawienia wyskakują...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 30 sie 2015, 22:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 10 maja 2015, 13:44
Posty: 297
Lokalizacja: Kaszuby
Jesli tylko na odbiorniku porzaglujesz ustawieniami to ich nie masz az tak duzo by recznie wylapac kanal.
Ja tez mialem z tym problem i wystarczy chwila cierpliwisci.

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 wrz 2015, 13:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 03 sie 2015, 15:48
Posty: 50
zasilanie podpiąłeś do wszystkiego ?
kamerka,nadajnik,odbiornik, monitor ?
bo znałem speca co wszystko polutował i podłączył wg. schematu
i się dziwił ,że mu nie działa ,a zapomniał o zasilaniu :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 lut 2016, 13:15 
Offline

Rejestracja: wtorek 20 sty 2015, 18:04
Posty: 1
Lokalizacja: Tychy
Dokładnie kolego nie sugeruj się tymi naklejkami ja miałem to samo musisz posiedzieć i po przełanczać po koleji zworkami i znajdziesz wspólny kanał.

_________________
Rafi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 kwie 2016, 11:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 27 mar 2016, 08:56
Posty: 41
Lokalizacja: Toszek
Pozwolę odkopać temat, ponieważ widzę, że nie ma sensu tworzyć nowego skoro mam ten sam problem.

Co do kanałów wg. schematów to racja. U mnie też się to nie sprawdza.

Mam ten sam nadajnik i odbiornik. Walczę z tym już od rana szukając odpowiedniego kanału.
Przynajmniej wiem, że Video Grabber jest sprawny i kamerka FPV.

Póki co udało mi się uzyskać taki obraz:
Obrazek

Niestety tylko jak nadajnik i odbiornik są bardzo blisko siebie i odpowiednio się położy na podłodze oba sprzęty.
Walczę dalej....


PS: Zauważyłem, że zawsze jak podłączy się zasilanie do nadajnika to obraz jest świetny, ale zaraz zaczynają się zakłócenia.

_________________
Relacja budowy mojej hexy Tarot 800: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36640


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.